Τρίτη, Μαΐου 18, 2010

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΨΗΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙ;;;ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 2 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΜΕ...

ΜΕ ΟΚΤΩ έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρηματικών ομίλων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ελβετία και το Ντουμπάι συναντήθηκε χθες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στα πλαίσια της προσπάθειας της κυβέρνησης να προσελκύσει στην Ελλάδα ξένες επενδύσεις.
Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που σήμερα εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ θα αξιοποιήσουμε κάθε προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, οι ομογενείς «δεσμεύτηκαν με αγάπη και προσήλωση στην Ελλάδα να κινητοποιήσουν τη Διασπορά παντού για επενδύσεις, αλλά και για τεχνογνωσία, ώστε η Ελλάδα να μπει σε έναν διαφορετικό δρόμο». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και οι υπουργοί Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Από την πλευρά της ομογένειας στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γιάννης Αναγνωστάκης, γενικός διευθυντής του επενδυτικού κεφαλαίου Jumeirah Εmirates από το Dubai, Μaria Ιvanow- Cataui, γενική γραμματέας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου που είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση του συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας, ο Αndrew Liveris, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χημικών Τhe Dow Chemical Company, από τις ΗΠΑ, ο Chris Ρapachristoforou, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Rreef Global Οpportunistic Ιnvestments με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μichael Ρatsalos-Fox, πρόεδρος για την περιοχή των ΗΠΑ της ΜcΚinsy&Company, ο George Sakellaris, διευθύνων σύμβουλος της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Αmersco από τις ΗΠΑ, ο Εvangelos Simoudis, διευθύνων σύμβουλος της Τrident Capital και ο Ρaris Μouratoglou της ΕdFΕnergies Νouvelles, που είναι θυγατρική εταιρεία του γαλλικού ενεργειακού ομίλου ΕdF.

ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: