Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Δύο μέρες πριν ανακοινωθούν τα νέα, δυσβάστακτα για τους πολίτες, οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, δύο άνθρωποι φέρεται ότι έβαλαν τέλος στη ζωή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, στους νομούς Ημαθίας και Σερρών.
«Δεν μπορώ να αντέξω άλλο τη σημερινή οικονομική κατάσταση», φέρεται ότι έγραφε, μεταξύ άλλων, στο σημείωμά του ο 71χρονος οικοδόμος που βρέθηκε κρεμασμένος σε μπασκέτα, απέναντι από το σπίτι του, στην πόλη της Βέροιας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αυτόχειρας χρησιμοποίησε έναν ιμάντα για να δημιουργήσει τον αυτοσχέδιο βρόχο που του στέρησε τη ζωή. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ το πτώμα του εντόπισαν γείτονες που ενημέρωσαν την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 71χρονος ήταν δωρητής σώματος και γνωστός στον τόπο καταγωγής του για τις αριστερές του πεποιθήσεις.

Την ίδια μέρα, σε πόρτα αποθήκης, στο αντλιοστάσιο των χωραφιών του στην περιοχή της Παλαιοκώμης - Ροδολίβους Σερρών, βρέθηκε κρεμασμένος κι ένας ακόμη, αγρότης, ηλικίας 49 χρονών. Ο αυτόχειρας ήταν παντρεμένος με παιδιά και σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα που φέρεται ότι τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.
«Δεν αντιμετώπιζαν κάποια ψυχική νόσο», αρκέστηκε να πει ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή και διαπίστωσε ότι «ο θάνατος και των δύο επήλθε από πνιγμό διά απαγχονισμού», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θανόντες να έπεσαν θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Οι τύψεις τον έκαναν αυτόχειρα. Το βράδυ του Σαββάτου 44χρονος αγρότης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Οινόης, δίκυκλο που οδηγούσε Πακιστανός. Ο 44χρονος, όμως, δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του.
Ο Πακιστανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένο το πόδι του. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αναχώρησε από το νοσοκομείο.

Ο 44χρονος το βράδυ του Σαββάτου δεν γύρισε σπίτι του. Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία στην οικογένειά του η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Το πρωί της Κυριακής, οι συγγενείς του, σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο του τροχαίου, βρήκαν τον 44χρονο κρεμασμένο σε μια ελιά με τη ζώνη του παντελονιού του.
Ο αυτόχειρας ήταν κάτοικος της περιοχής και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ενα από τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία, είναι να ένιωσε τύψεις, επειδή πίστεψε ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον οδηγό του δικύκλου.
Με το υπηρεσιακό του όπλο έβαλε τέλος στη ζωή του 38χρονος φρουρός υπάλληλος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 38χρονος λίγο πριν από την αλλαγή της βάρδιάς του στις 5.30 το πρωί της Παρασκευής, αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα αλλά ύστερα από 36 ώρες άφησε την τελευταία του πνοή.
Οπως έγινε γνωστό, στον τόπο του περιστατικού βρέθηκε φάκελος που είχε αφήσει ο 38χρονος για τους συγγενείς του, το περιεχόμενο του οποίου μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστό.

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: