Παρασκευή, Ιουλίου 02, 2010

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αλαζονεία, πολιτική ανωριμότητα και απειρία, επιπόλαιες και ερασιτεχνικές αποφάσεις σε πολλούς τομείς, προώθηση νομοθεσίας, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Αυτές είναι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι κύριες αιτίες για τη δραματική πτώση της δημοτικότητας του κυβερνώντος κόμματος GERB, στη Βουλγαρία.
Τον περασμένο Αύγουστο, το ποσοστό των Βούλγαρων που επιδοκίμαζαν την κυβέρνηση ήταν στο 47%, το ποσοστό των πολιτών που επιδοκίμαζαν τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ ήταν 60% και το ποσοστό των πολιτών που επιδοκίμαζαν το Κοινοβούλιο ανερχόταν στο 46%. Φέτος τον Ιούνιο, το ποσοστό των πολιτών που αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση υπερισχύει και διαμορφώνεται στο 33% και το ποσοστό των Βούλγαρων που είναι ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση είναι 26%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων «Alfa Research»

Όπως υπενθυμίζει, σήμερα, η εφημερίδα «ΤΡΟΥΝΤ» σε μεγάλη ανάλυση των αιτιών για την καθοδική τάση στη δημοτικότητα των νυν Βούλγαρων κυβερνώντων, η πρώτη πτώση της επιρροής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μπορίσοφ κατά 10% σημειώθηκε ήδη τον περασμένο Μάρτιο σε γκάλοπ της εταιρίας «ΜΕΔΙΑΝΑ». Σε εκείνη την έρευνα η πτώση της επιρροής της κυβέρνησης είχε αποδοθεί στην ανικανότητα της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση της «ΝΤΣΙΟΜ», η δημοτικότητα του GERB έχει πέσει 11%, παρ’ όλο που υπερβαίνει τρεις φορές την επιρροή της δεύτερης πολιτικής δύναμης, του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ), όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα του δημόσιου οργανισμού.

ΠΡΕΖΑ TV
2-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

με τον πρωην ασφαλιτη, μπατσο και ραμπο που μπλεξανε