Τρίτη, Αυγούστου 10, 2010

ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ

Μερικά... κλικ πιο κοντά στον ανασχηματισμό ήρθε χθες η κυβέρνηση με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει για πρώτη φορά ότι «πάντοτε υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων».

O Γ. Πεταλωτής, ο οποίος αυτό το διάστημα επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό, επανέλαβε ότι «ανασχηματισμός γίνεται όταν υπάρχουν ειδικοί λόγοι και δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή». Ωστόσο διατύπωσε την άποψη ότι μπορούν να γίνουν βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Είναι η πρώτη φορά από την περασμένη άνοιξη που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγει παράθυρο για την πραγματοποίηση ανασχηματισμού, καθώς μέχρι προσφάτως διέψευδε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο αλλαγών ή αναδόμησης της κυβέρνησης. Επίσης, για πρώτη φορά (στον Flash) ο κ. Πεταλωτής μίλησε ευθέως και για αρρυθμίες που υπάρχουν και συμπληρώνονται από τα μέλη της κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Πεταλωτή γίνονται σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες περί ανασχηματισμού, οι οποίες επιμένουν πως ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στην Πάρο, αφού ζυγίσει προηγουμένως όλα τα δεδομένα. Αυτά είναι ασφαλώς οι επιδόσεις των υπουργών, οι ανάγκες που δημιουργούνται στην κυβέρνηση λόγω των πιέσεων του Μνημονίου και οπωσδήποτε τα κενά που θα πρέπει να πληρωθούν μετά την αξιοποίηση ορισμένων μελών της κυβέρνησης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. Γι΄ αυτό άλλωστε κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι ενδεχομένως ο κ. Παπανδρέου δεν θα κάνει κάποιες ριζικές και συνάμα εντυπωσιακές αλλαγές, αλλά ορισμένες βελτιώσεις ακόμη και στη δομή του Υπουργικού Συμβουλίου όπως, για παράδειγμα, ορισμός υφυπουργού Εσόδων και υφυπουργού Εμπορίου που θα ελέγχει τις τιμές ή ενδεχομένως και ορισμός υπουργού Ναυτιλίας.
«Φυσικά η προσωρινότητα και η υπουργική θέση είναι δεδομένη και νομοτελειακή και μόνο με αυτήν τη λογική πρέπει να λειτουργούμε», πρόσθεσε χθες ο κ. Πεταλωτής διαβεβαιώνοντας ότι κανένας υπουργός δεν λειτουργεί υπό τη δαμόκλειο σπάθη του ανασχηματισμού.

«Θα ήταν θαύμα θαυμάτων να παραμείνω στο υπουργείο ώς το 2013», είπε χθες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, όταν ρωτήθηκε (στο Κανάλι 1) για τον ανασχηματισμό. Διατύπωσε όμως την άποψη που εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέγοντας ότι «ο ανασχηματισμός πρέπει να είναι γενικός, αλλιώς δεν θεωρείται ανασχηματισμός». Επίσης, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε στον ραδιοσταθμό 9,84 ότι «είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην κυβέρνηση διότι ακούγεται ότι ο Πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει αρκετά στελέχη και από την κυβέρνηση και από τη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση».

ΠΡΕΖΑ TV
10-8-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το ανέκδοτο λέει πως όταν στον οίκο ανοχής πέφτει αναδουλειά αλλάζεις τις ιερόδουλες και όχι τα κουφώματα....πέρα τώρα από την πλάκα αν νομίζουν ότι με τέτοια επικοινωνιακά τερτίπια του γλουτού θα την βγάλουν καθαρή είναι μακράν γελασμένη....