Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2010

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ…ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…ΜΟΝΟ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ…

Στο στίγμα για τους μελλοντικούς ελέγχους δίνει το ΣΔΟΕ, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης μάνατζερ του ποδοσφαίρου που βρέθηκε να διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς με 26 εκατομμύρια ευρώ που είχαν τροφοδοτηθεί από παίκτες αλλά και παράγοντες του ποδοσφαίρου.

«Δεν μπορεί ξαφνικά το ΣΔΟΕ να ανακάλυψε τώρα ότι υπάρχουν όλα αυτά τα πράγματα... Είναι πράγματα δεδομένα. Είναι αυτονόητα πλέον για τα ελληνικά δεδομένα... Φαίνεται ότι έπρεπε να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι του ΔΝΤ για να ταρακουνηθούμε λιγάκι» δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ποδοσφαιρικός μάνατζερ, Κώστας Μπότος.

Ο ποδοσφαιρικός μάνατζερ φαίνεται ότι εμπλέκεται και με απάτες σχετικές με το στοίχημα, αλλά και με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ το ΣΔΟΕ προαναγγέλλει ακόμα μεγαλύτερα «λαυράκια» ως το τέλος Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία από τους ελέγχους τους καλοκαιριού. Παράλληλα, οι ελεγκτές του Σώματος προϊδεάζουν για πολλαπλές διασταυρώσεις με βάση το νέο νόμο για το πόθεν έσχες, που θα επιβάλουν φόρο 45% σε όσους δεν μπορέσουν να αποδείξουν από που απέκτησαν κάποιο περιουσιακό στοιχείο.

Χαρακτηριστικοί είναι οι νέοι έλεγχοι που γίνονται μέσα από στοιχεία πιστωτικών καρτών, με στόχο να αποκαλυφθούν τυχόν κρυφές αγοραπωλησίες τις οποίες δεν δήλωσαν οι επιχειρηματίες, αλλά και αγορές με κάρτες του εξωτερικού.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ήδη στο μικροσκόπιο πιστωτικές κάρτες που αντί να χρησιμοποιούνται για μερικές εβδομάδες, ή ακόμα και ένα με δύο μήνες (χρήση που υποδηλώνει τουρίστα) αντιθέτως είναι δραστήριες όλο το χρόνο. Αυτό, σύμφωνα με τους επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών, υποδηλώνει καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες θα πρέπει να διασταυρωθούν για την πληρωμή των σχετικών φόρων.

Το κυνήγι των εσόδων έχει αποκτήσει κομβικό ρόλο για τη κυβέρνηση, καθώς οι δανειστές μας έχουν κάνει ξεκάθαρο στο οικονομικό επιτελείο ότι θέλουν να δουν αύξηση εσόδων για το 2011 και δεν θα δεχθούν απλά τα έσοδα να αντικαθίστανται με περικοπές δαπανών. Κι αυτό διότι οι περαιτέρω περικοπές φαίνεται ότι θα βρεθούν πολύ δύσκολα στον προϋπολογισμό του 2011, τον οποίο ήδη άρχισε να καταρτίζει η κυβέρνηση.

Ένα πρώτο προσχέδιο θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θα βρίσκονται στην Ελλάδα στις 13 Σεπτεμβρίου. Τότε θα ελέγξουν αν θα πρέπει η χώρα μας να πάρει την τρίτη δόση των 9 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, που θα είναι η τελευταία για το 2010.

ΠΡΕΖΑ TV
6-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: