Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ

Η τρομοκρατία της εργοδοσίας του ΔΟΛ κατά των εργαζομένων έφτασε σήμερα έως και τη χρήση φυσικής βίας, στην προσπάθειά της να απαγορεύσει ακόμα και την παρουσία των εκπροσώπων στους χώρους εργασίας.

Οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως προβλέπονται από τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και από το σύνταγμα της χώρας, συμβαδίζουν σε ποιότητα και σε χρόνο με τις σφαγές εργαζομένων τις οποίες συνέχισε η εργοδοσία, με μερικές δεκάδες απολυμένους σήμερα.

Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρείται από τη διοίκηση του ΔΟΛ έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιηθούν απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, που αμείβονται για την «ασφάλεια» του κτιρίου ή του ιδιοκτήτη, για να σπρώξουν με φυσική βία έξω από το κτίριο τον εκπρόσωπο του Βήματος, κατ’εντολή του επικεφαλής της εταιρείας. Αλλά επίσης κατ’εντολή του επικεφαλής του οργανισμού εκδιώχτηκε από το χώρο εργασίας του Βήματος και μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, ο οποίος εν συνεχεία μάλιστα απειλήθηκε και από τον Γενικό Διευθυντή HR.

Η «δικαιολογία» της εργοδοσίας, τόσο του επικεφαλής του οργανισμού όσο και των διευθυντών του Βήματος και των Νέων, ήταν ότι οι εκπρόσωποι «τόλμησαν» να μπουν νωρίτερα στα γραφεία των Νέων για να ενημερώσουν για την έκτακτη γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας να αποτρέψει την κοινή δράση διοικητικών, δημοσιογράφων και τεχνικών και να περιορίσει τους εκπροσώπους, με απειλή διωγμού (έως και φυσικού), δεν θα περάσει.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

12/11/2010

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2010

5 σχόλια:

sosat είπε...

Οι δοσίλογοι της κατοχής, οι συνεργάτες των Γερμανών, οι συνεταίροι του Γκέμπελς, οι υμνητές της χούντας των συνταγματαρχών δεν δικαιούνται να μιλούν για βρωμιές όταν είναi μέχρι την μύτη βουτηγμένοι στο σκατό.
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΟΛ

sosat είπε...

http://tasosnastos.blogspot.com/2010/11/blogers.html

Ανώνυμος είπε...

Τη Δευτέρα να βουλιάξει το Σύνταγμα

Στις 6 μ.μ. η λαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Συναγερμός έχει σημάνει στις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, σε φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, για τις λαϊκές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα για το λαό.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας, που θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα σηματοδοτεί την έναρξη ενός ακόμα κύκλου της προαποφασισμένης επίθεσης σε βάρος του λαού, με μέτρα εντός και εκτός μνημονίου. Μια μέρα μετά την άφιξη της τρόικας, στις 16 και 17 Νοέμβρη, συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες τα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Εκοφίν - Γιουρογκρούπ), όπου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα νέα πακέτα που έχει ετοιμάσει για το 2011 και τα οποία θα έχουν τριπλάσια ένταση και αντιλαϊκή ορμή σε σχέση με αυτά που αφήνουν παρακαταθήκη από το 2010.

Την Πέμπτη 18 του μήνα, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα «εξειδικευτεί» στη συνέχεια με νέας κοπής φοροληστρικά νομοσχέδια και άλλα βάρβαρα μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΣ- ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ)
2.ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
3.ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.
4.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΚΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ HR
Ν.ΠΕΦΑΝ.....

Ανώνυμος είπε...

Να δείτε που σε λίγο θα πρέπει να γίνει απεργία για να καθιερωθεί το οκτάωρο.

Τα νέα συστήματα πάνε για εργασία ήλιο με ήλιο όπως ήταν πριν το 1936

Για τους σημερινούς δημοκράτες το οκτάωρο καθιερώθηκε από τον Φασίστα Μεταξά....