Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Εκκληση να μετακινηθούν από επικίνδυνο κτίριο στο οποίο διαμένουν απηύθυνε χθες στους πρόσφυγες του Λαυρίου ο υπουργός Υγείας.

Πρόκειται για 130 Κούρδους, οι οποίοι είναι στοιβαγμένοι σε ένα παλαιό κτίσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι μηχανικοί προειδοποιούν ότι έχει προβλήματα στατικότητας και πως είναι σοβαρό το ενδεχόμενο κατάρρευσής του, σε περίπτωση σεισμού ισχυρότερου των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία των προσφύγων, οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτίριο. Τους ζήτησε να απομακρυνθούν -για ένα διάστημα- προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, ώστε να μη διατρέχει η ζωή τους κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Δήμος Λαυρίου διαθέτει οικόπεδο, όπου θα τοποθετηθούν λυόμενα, στα οποία θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι πρόσφυγες. Το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται σε απόσταση ενός μόνο χιλιομέτρου από το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού. Την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Λοβέρδος θα επισκεφθεί την περιοχή, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο.

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: