Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ ΤΟ 2011.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 2011 ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, μετά την εξασφάλιση συγχρηματοδότησης της δράσης, έπειτα από δίμηνη διαβούλευση με τον Επίτροπο Laslo Andor και τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται οι 4.500 θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις 1.050 δομές του προγράμματος, που εξυπηρετεί περισσότερους από 80.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ ετησίως με σημαντικά θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια.

Η δράση θα υλοποιηθεί μέσω εξατομικευμένου συστήματος κουπονιών (vouchers) προς τους ωφελούμενους. Οι ωφελούμενοι της δράσης είναι άτομα - συνήθως συγγενικά - με εξαρτώμενα μέλη στις οικογένειές τους (εξυπηρετούμενοι) και οι οποίοι είτε ως άνεργοι που αποδεδειγμένα αναζητούν εργασία, είτε ως εργαζόμενοι επαπειλούμενοι με ανεργία, ωφελούνται από το πρόγραμμα, καθώς αποδεσμεύονται από την φροντίδα των συγγενικών τους προσώπων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως επισημαίνει, εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια εξασφάλισης της βιωσιμότητας και συνέχισης του προγράμματος την περίοδο 2008   2009. «Με αυτούς τους άστοχους χειρισμούς», τονίζει το υπουργείο, «το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την περίοδο Σεπτέμβριος 2008 - Δεκέμβριος 2010 επιβαρύνθηκε περισσότερο από 150 εκατ. ευρώ, καθώς το πρόγραμμα σταμάτησε να χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους».

«Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών στις αρχές του 2010», σημειώνεται, «συστάθηκε διυπουργική ομάδα εργασίας που εξέτασε εναλλακτικά σενάρια για τη βιωσιμότητα του συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εργασίας τους τελευταίους 2 μήνες ανέλαβε και διερεύνησε όλες τις δυνατότητες και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να αντιστραφεί αυτή η πορεία και να εξασφαλισθεί η συγχρηματοδότηση του προγράμματος».
   
ΠΡΕΖΑ TV
20-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: