Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

Eκατοντάδες μετανάστες που έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα εγκαταστάθηκαν στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για χορήγηση άδειας μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Οι φοιτητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ με ανακοινώσεις τους εκφραζουν τη διαφωνία τους με την κατάληψη του κτιρίου και κατηγορούν μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ., που πρόσκειται στο  Συνασπισμό, ότι οργάνωσε την εγκατάσταση των προσφύγων στη Νομική.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ κατηγορεί τη νεολαία του Συνασπισμού για εκμετάλλευση της αλληλεγγύης με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας και την καταγγέλει ότι αδιαφόρησε προκλητικά "για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα". Αν και εκφράζει την αλληλεγγύη της, αναφέρει τέλος ότι οι 250 μετανάστες ζητούν νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις.

Η ΔΑΠ καταγγέλει στην ανακοίνωσή της "μέλη της ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό" ότι "εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη".

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2011

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τους εγκληματίες κουκουλοφορους ήρθαν και οι λαθρομετάστες που καταστρέφουν την χώρα να μπουν στο άσυλο.Πόση κατάντια να χωρέσει πια;

Ανώνυμος είπε...

Αυτη δηλαδη ειναι η εννοια του ασυλου; Διακινουνται οι παντες και τα παντα εκτος απο ιδεες..

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΙΔΕΙΑ". ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ,ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ! ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΙΝΑΙ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

το ασυλο ιδεων δεν ειναι κατασκηνωση!ουστ ρε θα πληρωνουμε καθε μεταναστη που το παιζει προσφυγας!ουστ ρε!

Ανώνυμος είπε...

ποιων ιδεων ρε 3:13? οι μονες ιδεες που εχουν ασυλο, ειναι αυτες των αναρχοαριστερων!

Ανώνυμος είπε...

Παρακάμπτω τα παραπάνω σχόλια και διευκρινίζω ότι οι μετανάστες έχουν εγκατασταθεί στη Νομική Θεσσαλονίκης.Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας με την προσφορά ρούχων και κουβερτών και τη συμμετοχή μας στην αντιρατσιστική πορεία στη Ηγουμενίτσα το Σάββατο.

Ανώνυμος είπε...

άντε φασιστάκια, γράψτε μερικά σχόλια ακόμα να φανείτε καμιά 10αρια..

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ 5:55 ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ! ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ,ΠΥΖΑΜΕΣ, ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ, ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ, ΜΠΕΙΜΠΙ-ΝΤΟΛ, ΚΑΛΣΟΝ,ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ , ΣΤΡΙΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. ΜΗΝ ΦΥΓΕΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

emathe na les kai tipota allo ektos apo fasistas, tsoutsekaki

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλο σημείο του έργου του ο Λένιν προτείνει συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα προκειμένου να προστατευθεί η εργατική τάξη: «Τα αλήτικα και μισοαλήτικα στοιχεία είναι ό,τι χειρότερο έχει απομείνει από το παλιό καπιταλιστικό καθεστώς, γι' αυτό πρέπει να τα βγάλουμε από τη μέση, να τα διώξουμε και στις εργοστασιακές επιχειρήσεις να εντάξουμε τα καλύτερα προλεταριακά στοιχεία»18.

Τέλος, από τα γραφόμενά του προκύπτει ότι η τελική εξαφάνιση του λούμπεν προλεταριάτου είναι συνυφασμένη με την υπέρβαση του καπιταλισμού σε μια διαδικασία μετάβασης στο σοσιαλισμό.

Η παραπάνω - σύντομη αναγκαστικά και αποσπασματική - προσέγγιση της σκέψης των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν αναφορικά με το λούμπεν προλεταριάτο, σίγουρα δεν εξαντλεί το θέμα. Πιστεύουμε όμως ότι βοηθά σε τελική ανάλυση στο ξεκαθάρισμα ορισμένων βασικών πολιτικοϊδεολογικών ζητημάτων αναφορικά με την ταξική προσέγγιση του κοινωνικού αυτού στρώματος.


Αυτά τα αποσπάσματα αφιερώνονται με πολύ αγάπη σε όλους τους αριστερούς