Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2011

ΑΥΞΗΣΗ 93% ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ANGLO AMERICAN ΛΟΓΩ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

Η Anglo American Plc, ιδιοκτήτης εν μέρει των μεγαλύτερων παραγωγών πλατίνας και διαμαντιών στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες τον σχεδόν διπλασιασμό των κερδών της το 2010 χάρις στην αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων και ειδικότερα των μετάλλων.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 4,13 δολ./μετοχή έναντι 2,14 δολ./μετοχή που ήταν πέρσι. Η εταιρία θα πληρώσει μέρισμα 40 σεντς ανά μετοχή.

Οι εταιρίες εξόρυξης επαναλαμβάνουν την επέκτασή τους αυξάνοντας την παραγωγή προκειμένου να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση πρώτων υλών από την Ασία, μετά τη μείωση της παραγωγής και τη περικοπή των μερισμάτων που προκάλεσε η διακοπή ενός εξαετούς ράλι τιμών το 2008.

Η Anglo πούλησε επίσης περιουσιακά στοιχεία σε χαρτί, ψευδάργυρο, και ζάχαρη καθώς κτίζει αντίστοιχα ενεργητικό σε ορυχεία με σιδηρομετάλλευμα, χαλκό και νικέλιο στη Ν. Αμερική για να επωφεληθεί από την αύξηση τιμών στα ορυκτά αυτά.

Η Anglo κατέχει το 79% της Anglo Platinum Ltd. και το 45% της παραγωγού διαμαντιών De Beers, αμφότερες των οποίων δήλωσαν πως μετά την άνοδο των τιμών ξανάρχισαν να λειτουργούν εγκαταστάσεις που είχαν διακόψει.

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: