Κυριακή, Μαρτίου 20, 2011

ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ AUGUSTA OFFSHORE ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Το ιταλικό ρυμουλκό «Augusta Offshore», το οποίο κατασχέθηκε, χθες βράδυ, από στρατιώτες του Μουαμάρ Καντάφι στο λιμάνι της Τρίπολης, κατευθύνεται, τώρα, προς πετρελαϊκή πλατφόρμα.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιβιβάσθηκαν στο «Augusta», έντεκα άνδρες του λιβυκού στρατού, που υποχρέωσαν τον καπετάνιο να σαλπάρει, με προορισμό, πιθανότατα, μια πετρελαϊκή πλατφόρμα, βορειοανατολικά της Τρίπολης.


Όπως έκανε γνωστό ο ιταλός πλοιοκτήτης, τα μέλη του πληρώματος ( οκτώ ιταλοί, δυο ινδοί και ένας ουκρανός), είναι καλά στην υγεία τους, αλλά δεν είναι σε θέση, πλέον, να επικοινωνήσουν, μαζί του.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», είναι πολύ πιθανό, οι άνδρες του Καντάφι, να προσπαθήσουν να καταλάβουν την συγκεκριμένη πλατφόρμα πετρελαίου, που φέρεται να ανήκει στην ιταλική εταιρία Eni.
Θα πρέπει όμως να διαπιστωθεί ποια ακριβώς στάση προτίθενται να κρατήσουν προς τα μέλη του πληρώματος.
Αν, δηλαδή- όπως φοβούνται κάποιοι αναλυτές- θα προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες, ή θα αφήσουν, τελικά, τους ναυτικούς, να επιστρέψουν στην Ιταλία.
Ο υπουργός άμυνας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Ινιάτσιο Λα Ρούσσα, μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI, τόνισε ότι «οκτώ ιταλικά καταδιωκτικά, είναι έτοιμα να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις μαζί με τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις».

ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: