Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο παιδικός σταθμός Αγίας Σοφίας φιλοξενεί 50 παιδιά. Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη, το κτήριο χρήζει καθολικής ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή χρήσης του και η έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό ή η κορυφή του παγόβουνου σε σχέση με τους παιδικούς σταθμούς και τα γυμναστήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι ο κανόνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που η ιστοσελίδα northpost.gr, παραθέτει. Αναφέρονται οι παιδικοί σταθμοί και τα γυμναστήρια:


* Υψηλάντου (Κ. Καραμανλή 200): φιλοξενεί 110 παιδιά. Εχει μελετηθεί στατικά ως κατοικία-κατάστημα. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν εξασφαλίζεται η αλλαγή χρήσης του κτηρίου και έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας. Θα πρέπει να υπολογιστεί εκ νέου η στατική μελέτη, αναφέρεται σε έγγραφο του δήμου.

* Δημητρίου Πολιορκητού, παιδικός σταθμός: κοστίζει 1.060 ευρώ το μήνα και δεν έχει άδεια πυροπροστασίας, ούτε και έχει κινηθεί διαδικασία σύνταξης μελέτης πυροπροστασίας.

Και 8 γυμναστήρια

* 40 Εκκλησιών, παιδικός σταθμός: το νοίκι είναι 760 ευρώ το μήνα και δεν έχει άδεια πυροπροστασίας, ούτε και κινήθηκε διαδικασία για τη σύνταξη μελέτης.

* Διογένους, παιδικός σταθμός: φιλοξενεί 60 παιδιά, το νοίκι είναι 1.125 ευρώ το μήνα και δεν έχει άδεια πυροπροστασίας, ούτε και κανείς έκανε τον κόπο να κινήσει τη σχετική διαδικασία.

* Θ. Χαρίση, παιδικός σταθμός: το μηνιαίο κόστος από ενοίκια είναι 1.400 ευρώ, έχει εγκεκριμένη μελέτη πυρασφάλειας, αλλά κανείς δεν κινήθηκε να την υλοποιήσει. Η πυρασφάλεια είναι άγνωστη έννοια στη συντριπτική πλειονότητα των 20 παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από τα 8 δημοτικά γυμναστήρια μόνον δύο διαθέτουν άδεια λειτουργίας. Οι χώροι ανήκουν σε ιδιώτες, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν και ο δήμος πληρώνει συνολικά 7.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκια. Ενα τρίτο, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 164Α, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, παρουσιάζει στατική ανεπάρκεια για τη συγκεκριμένη χρήση, παρ' ότι είναι ιδιόκτητο.
Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΣΚΑΡΕΛΙΑ

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: