Πέμπτη, Απριλίου 07, 2011

ΌΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ‏

Ως συνήθως οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται όταν οι δημοσιογράφοι κάνουν απεργία. Έτσι και τώρα η κυβέρνηση έχει τέσσερις ολόκληρες μέρες για να σχεδιάσει τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει στις 15 Απριλίου.
Πρώτο θέμα σήμερα για την ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ το περίφημο νομοσχέδιο του τζόγου. Την συζήτηση την είχαν ζητήσει οι διαφωνούντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  και αναμένεται να βγουν τα μεγάλα μαχαίρια γιατί μετά από την επιστροφή του νομοσχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι αντάρτες βουλευτές έχουν πολλά να πουν. Μένει να δούμε πόσοι θα τολμήσουν να μιλήσουν και τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές οι αντιδράσεις όχι μόνο για τον τζογονόμο αλλά και για το σύνολο του πακέτου μέτρων.



Ήταν και πολύ βολικό που απεργούν οι δημοσιογράφοι ώστε να μην μπορούν να βγουν οι ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο. Υπερβολικά βολικό μάλιστα και απίστευτα ύποπτο να τυχαίνει κάθε συζήτηση για τον τζογονόμο να γίνεται όταν έχουν οι δημοσιογράφοι απεργία, τα σαββατοκύριακα και τον δεκαπενταύγουστο. Όμως ακόμα και αν δεν ανακοινωθεί άμεσα τι έγινε στη συνεδρίαση της ΚΤΕ για το θέμα σίγουρα με κάποιο τρόπο θα διαρρεύσει. Κρυφό πια δεν μένει τίποτα, ειδικά όταν υπάρχουν δείγματα ότι κάποιοι προσπαθούν να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέσσερις μέρες λοιπόν για να πεισθούν οι βουλευτές για τον τζόγο, για νέα μέτρα και για νέες περικοπές. Τέσσερις μέρες για να βγουν εσωκομματικά μαχαίρια, να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν, να υποκύψουν ή να αντιδράσουν. Είναι αρκετές για να δούμε αν έχουν απομείνει κάποιοι βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ ή αν οι επιτροπές του απαρτίζονται πια μόνο από “βολευτές”.

poor journalisto

ΠΡΕΖΑ TV
7-4-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ!!!