Παρασκευή, Απριλίου 08, 2011

ΝΑΤΟΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ..

Καθημερινά αποκαλύπτεται όλη η τραγική πραγματικότητα της στυγνής κατοχής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Τα αδιέξοδα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που οξύνονται από την ακατάπαυστη και συνεχώς αναπτυσσόμενη αντίσταση του περήφανου λαού, τους οδηγούν σε συνεχή εγκλήματα, αφού τους έχει κυριεύσει ο φόβος της αποτυχίας.


                Πουθενά οι Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ δε νοιώθουν ασφάλεια, πουθενά δε θα βρεθεί ένας να τους υποδεχτεί και να υιοθετήσει τις μεθόδους τους, να γίνει συμμέτοχος στα σχέδια τους. Κλεισμένοι σε βάσεις-φρούρια και ταυτόχρονα φυλακές, δέσμιοι του άθλιου ρόλου κατακτητή που ανέλαβαν για μια χούφτα δολάρια.

Τι τους μένει; Μόνο ευκαιριακές συμμαχίες, συνεργασία με φονιάδες πολέμαρχους και λαθρεμπόρους ναρκωτικών. Με στήριγμα τους μια δοτή κυβέρνηση απατεώνων και διεφθαρμένων.

Αντ’ αυτού,  παντού ελλοχεύει η Απειλή της επίθεσης. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να δεχτούν θανατηφόρα πλήγματα. Βλέπεις το μίσος και η κτηνωδία του καταπιεστή γεννά την εκδίκηση του καταπιεζόμενου.

Ο φόβος τους κάνει νευρικούς, τους εξαγριώνει, τους γεμίζει μίσος για τον απλό πολίτη, στο κορμί του οποίου εκδηλώνουν τα απάνθρωπα ένστικτα τους, ξεσπούν όλη την καταπίεση που βιώνουν οι ίδιοι οι δολοφόνοι των νατοϊκών μισθοφορικών δυνάμεων, καθώς συνειδητοποιούν ότι και αυτοί είναι αναλώσιμοι, όργανα ενός βρώμικου πολέμου, από κυβερνήσεις και Επιτελεία που θα τους ανακυκλώσουν και σύντομα θα τους πετάξουν στο κοινωνικό περιθώριο, από εκεί εξάλλου που τους στρατολόγησαν, κατεστραμμένους ψυχικά και πνευματικά.

Τα δύο πρόσφατα γεγονότα είναι ενδεικτικά.

Το πρώτο αφορά την απώλεια Μισθοφόρων του ΝΑΤΟ  από φίλια πυρά. «Δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) σκοτώθηκαν στο νότιο μέρος της χώρας από "φίλια πυρά", αναφέρεται σε λακωνική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ISAF. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται ούτε η τοποθεσία, ούτε οι συνθήκες του τραγικού επεισοδίου. "Μια έρευνα που διεξάγεται θα αποσαφηνίσει τα όσα συνέβησαν", αναφέρεται απλώς στην ανακοίνωση της ISAF.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τουλάχιστον 113 στρατιώτες της ISAF έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου φέτος στη διάρκεια διαφόρων επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, ενώ το 2010 έχασαν τη ζωή τους 711 στρατιώτες.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ενδεικτικό της αυθαιρεσίας των κατοχικών δυνάμεων και της θρασυδειλίας των Μισθοφόρων του ΝΑΤΟ, Βρετανοί στρατιώτες σκότωσαν σε τροχαίο δύο άμαχες Αφγανές στην πρωτεύουσα Καμπούλ και στη συνέχεια πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ακόμη άμαχο, όταν ντόπιοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να εγκαταλείψουν τον τόπο του δυστυχήματος. Επίσης, η ανακοίνωση της αστυνομίας της Καμπούλ αναφέρει ότι από τα δολοφονικά πυρά των αδίστακτων καθαρμάτων του ΝΑΤΟ τραυματίστηκε επίσης ένα παιδί που βρισκόταν στην περιοχή.

Χρειάζονται άραγε πολλά περισσότερα για να καταλάβουμε γιατί η απόγνωση των γονιών, συγγενών, φίλων και η πεποίθηση μιας ολόκληρης κοινωνίας ότι η ασφάλεια και η ζωή των μελών της δεν έχει καμιά σημασία για τους νατοϊκούς κατακτητές. Η συνειδητοποίηση ότι οι υπάνθρωποι του ΝΑΤΟ γνωρίζουν μόνο το χρώμα του δολαρίου και δεν αναγνωρίζουν κανένα νόμο, δεν έχουν καμιά ηθική αξία και δέσμευση, τους ωθεί να πάρουν το όπλο για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, την τιμή και αξιοπρέπεια τους και εν τέλει την ελευθερία τους;

Αυτό όμως φαίνεται ότι το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και ιδίως οι ΗΠΑ. Για αυτό οι δυνάμεις τους γίνονται πιο βίαιες, πιο επιθετικές, ενσωματώνουν εξοπλισμούς καταλληλότερους για τις μάχες στο Αφγανιστάν, παραβλέποντας το γεγονός ότι  αυτά προέρχονται από ένα θανάσιμο πρώην εχθρό, με εμπειρία αποτυχημένου κατακτητή στην περιοχή , νυν ανταγωνιστή και ευκαιριακού εταίρου.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν να προσφέρουν στο Αφγανιστάν 21 ρωσικά ελικόπτερα Mi-17 συνολικής αξίας 259,4 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα πληρώσουν οι ΗΠΑ, ανέφερε σε άρθρο της η ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Αυτή η συμφωνία έγινε έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, σύμφωνα πάντα με την Kommersant η οποία επικαλείται τον ειδικό απεσταλμένο της Γερμανίας για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν Μίχαελ Στάινερ και τον επικεφαλής της αεροπορίας του Αφγανιστάν πτέραρχο Άμπντουλ Ουάχαμπ Ουάρντακ.



Αξιωματικοί του ταγματασφαλίτηκες αφγανικού στρατού δηλώνουν:    "Αναμένουμε ότι τα ελικόπτερα να αρχίσουν να παραδίδονται από το τέλος της χρονιάς. Τα έχουμε πραγματικά ανάγκη", πρόσθεσε εκτιμώντας ότι το κόστος κάθε ελικοπτέρου φτάνει τα 12,35 εκατομμύρια ευρώ.

  

Δυστυχώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ενεργό ρόλο και σε αυτό το ιμπεριαλιστικό έγκλημα  καθώς εκτός των άλλων έχουν αναλάβει την αποστολή αξιωματικών-εκπαιδευτών του αφγανικού στρατού.



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: