Σάββατο, Ιουνίου 18, 2011

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ» Η ΑΡΙΑΝ ΜΝΟΥΣΚΙΝ

«Σε λίγα λεπτά, η Αριάν Μνουσκίν με την ομάδα της θα βρεθεί εδώ, στο Σύνταγμα, για να δώσει το δικό της παρών», προανήγγειλε μια φωνή από τα μεγάφωνα της πλατείας. Και πράγματι, γύρω στις δωδεκάμιση το μεσημέρι, μια εντυπωσιακή πομπή, στην οποία δέσποζε η θεόρατη λευκή μαριονέτα, ξεπρόβαλε από την οδό Σταδίου και κατευθύνθηκε προς της πλατεία Συντάγματος. Υπό τους δυνατούς ήχους της μουσικής και με τη συνοδεία ταμπούρλων, η λευκή κούκλα, της οποίας τα νήματα κινούσαν οι ηθοποιοί του Θεάτρου του Ηλιου, άρχισε να κινείται. Το πρόσωπό της ήταν λαβωμένο και ματωμένο, καθώς καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής, δεχόταν επιθέσεις από κοράκια, _μαύρα πουλιά φτιαγμένα από χαρτί, ενώ την πομπή συνόδευαν πανώ με αποφθέγματα του Ζαν-Ζακ Ρουσό και τον Μπενζαμέν Κονστάν.
Η ίδια η Αριάν Μνουσκίν έδινε τον παλμό σ΄αυτή τη συμβολική γιορτή: Ηλευκή μαριονέτα ήταν η Δικαιοσύνη...

Το Θεάτρου του Ηλιου που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα, παρουσιάζοντας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, τους «Ναυαγούς της Τρελής Ελπίδας», συνηθίζει να ενώνει τη φωνή του με τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Τη μαριονέτα την έφερε η Αριάν Μνουσκίν μαζί της, και θα την πάρει φεύγοντας, μετά και την τελευταία παράσταση στο Metropolitan Athens Expo, το βράδυ της Κυριακής (19/6). Αλλωστε η περιοδεία της θα συνεχισθεί.

Στο χάπενινγκ του Συντάγματος δεν ήταν και λίγοι οι έλληνες καλλιτέχνες που έσπευσαν να το παρακολουθήσουν από κοντά: Ηταν εκεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Ρένη Πιττακή, ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, η Μαρία Σκουλά, η Εφη Θεοδώρου, ο Γιώργος Γάλλος με τον γιο του... Ολοι τους ενθουσιασμένοι από την παράσταση των «Ναυαγών» αλλά κυρίως γοητευμένοι από την προσωπικότητας της Αριάν Μνουσκίν....



Οι πολίτες που συγκεντρώνονται περισσότερο από τρεις εβδομάδες στο Σύνταγμα έχουν δώσει για την Κυριακή ένα ακόμη πανευρωπαϊκό ραντεβού.



Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής πολίτες από τη Σπάρτη έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν με τα πόδια από το άγαλμα του Λεωνίδα με προορισμό την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, όπου εκτιμούν ότι θα φτάσουν την Τρίτη.

VIMA

ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: