Σάββατο, Ιουλίου 09, 2011

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη πραγματοποιεί από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες, ενώ θα μεταβεί στην Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Κάρολος Παπούλιας θα επισκεφθεί ακόμη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο και θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Πρόεδρο της Βουλής Ρέβεν Ρίβλιν, τον υπουργό Εξωτερικών Αμπιγκντορ Λίμπερμαν και την Αρχηγό της Αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, θα συμμετάσχει σε συμβολική δενδροφύτευση στο Δάσος των Εθνών, θα δεχθεί Έλληνες επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, ενώ στην Ραμάλα θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Γιασέρ Αραφάτ και θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία Συνδέσμου Ελληνίδων της Παλαιστίνης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τρίτης, με τον χαιρετισμό που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό Φόρουμ για Επενδύσεις και Εμπόριο.

Τον πρόεδρο θα συνοδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περασμένη εβδομάδα τον κ. Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων αλλά και την πρόοδο της συνεργασίας με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας.

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: