Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

ΆΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ;


Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο αυταρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και το σχέδιο κρατικής τρομοκρατίας εν όψει Φθινοπώρου.
Μετά την απόφαση απαγόρευσης του συνέρχεσθαι για «εμπορικούς λόγους», την ανακοίνωση χρήσης πλαστικών σφαιρών και καμερών στις διαδηλώσεις, τις αύρες με τα κανόνια νερού, την καταστολή στο διαδίκτυο, ήρθε και η ώρα της εξαγοράς των στρατιωτικών και της ανταμοιβής των αστυνομικών «για τους κόπους τους».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλαγές της τελευταίας στιγμής που αφορούν τους ένστολους των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα επιφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο πολυνομοσχέδιο που ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή.



Πιο συγκεκριμένα, με ειδική διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή:
το επίδομα ειδικών συνθηκών αντί για «ψαλίδι» 20% που έλεγε στο νομοσχέδιο, θα περικοπεί κατά 10%. Θα είναι έτσι η μόνη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που θα γλιτώσουν κάτι, από τις περικοπές 15%-50% που προβλέπει το νομοσχέδιο στα ειδικά επιδόματα που προβλέπονται για τη θέση τους.
θα εξαιρεί ρητά τους ένστολους από το ενιαίο μισθολόγιο που ετοιμάζει να επιβάλει στο δημόσιο η κυβέρνηση. Οι περικοπές αποδοχών που θα φέρει το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο δεν θα τους αγγίξει, αφού με τη νέα διάταξη, στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας θα διατηρήσουν το δικό τους ειδικό μισθολόγιο.
Ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός κινείται με όρους δημιουργίας δυνάμεων Πραιτοριανών.
Έχοντας εξασφαλισμένη την συμμετοχή των Αστυνομικών Δυνάμεων στην άγρια επιχείρηση επιβολής των κτηνωδών αντικοινωνικών μέτρων που προβλέπει η αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τα Μνημόνια, τα οποία είναι σαφές ότι θα πολλαπλασιαστούν, επιδιώκει να ενσωματώσει και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα κατασταλτικά του σχέδια.
Η απόφαση χρήσης του Στρατού ενάντια στον εχθρό-εργαζόμενο λαό και η συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους έχουν ως απαραίτητη βάση την πολιτική συμφωνία αυτών και τα οικονομικά κίνητρα.
Η κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι έχει σημαντικό έλλειμμα και στους δύο αυτούς τομείς.
Στρατιωτικοί συμμετείχαν μαζικά στις διαδηλώσεις του εργατικού κινήματος και στους Αγανακτισμένους, ενώ οι οδυνηρές περικοπές στα εισοδήματα τους αποτέλεσαν την αφορμή για την εκδήλωση Απεργιών Στρατιωτικών, πραγματοποίηση πορειών και την ανάπτυξη μιας πρωτόγνωρης συνδικαλιστικής δράσης.
Από κοντά οι φαντάροι, που υφίστανται τις συνέπειες των οικονομικών μέτρων και βλέπουν ότι η απόλυση τους θα τους φέρει στον κόσμο του εργασιακού και κοινωνικού Μεσαίωνα της κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ, Αρνήθηκαν και θα ξαναρνηθούν να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον του αγωνιζόμενου λαού.
Πλέον, η ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης και των Μνημονίων πρέπει να αποτελέσει στόχο των κοινών μας αγώνων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com




ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περα απο την ανταμοιβή των κοπων τους (που αμφιβαλλω αν τους ενδιαφερει καθολου) για κοιτα μηπως δεν τους συνεφερε γιατι πλεον ολοι οι Αστυνομικοί έχουν τουλάχιστον ενα πτυχίο πανεπιστημιακής εκπάιδευσης , μία ξένη γλώσσα , πολλοι πτυχίο Η/Υ . Δουλέυουν απο 40 έως 56 ώρες την εβδομάδα (λογω Σαβ/κων) , δεν παιρνουν τα ρεπό τους , πλήρώνονται οχι στο διπλάσιο ως οφειλαν αλλα με ψίχουλα τα νυχτερινά τους, τα επιδόματα τους ειναι 4-5 απο τα οποία ουτε ενα κοροιδιας όπως σε ολο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, δεν εχει χαρακτηρισθει το επαγγελμά τους ακουσον ακουσον επικύνδινο!!!! Μήπως πρεπει λεω να σκεφθείς οτι έχουν πολλα προσόντα για να μπουν σε ενα ενοιαιο μισθολογιο με τους υπολοιπους Δημοσιους Υπαλληλους, γιατι απλά η θα πρεπει να τους πληρώσει αναλογων των προσοντων τους και των ωρων εργασιας τους οπως παντου ή απλα τους βάζει χώρια και ξεμπερδευει. Για σκεψου αφησαν ποτε την Αστυνομια να κανει την δουλειά της και την αγάπησαν αποτομα σήμερα;;;;; Ξέρω τσουζουν αυτά αλλα αντέχτε το!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουνε πτυχία,αλλά τους κόβουνε τους μισθούς.Η αστυνομία πάντα έκανε την δουλειά που θέλανε,έπιανε μερικούς κακοποιούς(μικρούς)σπάνια μέγάλους,για να δικαιολογήσει την παρουσία της στα μάτια του κόσμου,αλλά πάντα ήτανε εναντίον του λαού που από αυτόν προέρχεται συνήθως και στην ουσία για να προστατεύει την "άρχουσα"τάξη.Οσοι πάνε στην αστυνομία ,στον στρατό βγάζουνε όλα τα κόμπλεξ τους,μια που αποκτήσανε και αυτοί εξουσία.Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως μπορούνε να στρέφονται εναντίον των συνανθρώπων τους για να υπερασπιστούν τους έχοντες που τους χρησημοποιούν όπως ένα σκυλί φύλακα.Οσα πτυχία και αν πάρεις ο κωλημένος εγκέφαλος,κωλημένος θα μείνει.

Ανώνυμος είπε...

το σχολιο σαφως αναφερεται στη διακριση των ενστολων απο τους λοιπους δημοσιους υπαλληλους,με την εξαιρεση τος απο τις περικοπες και το νεο μισθολογιο.
απλα η κυβερνηση προσπαθει συνεχως να φερεται απαξιωτικα γι αυτους που δουλευουν στο στενο δημοσιο τομεα (υπουργεια,οτα) που ειναι το 1/5 περιπου του συνολου των αμοιβωμενων στο δημοσιο και κανει γαργαρα για τους υπολοιπους (στρατο ,αστυνομια γιατρους δικαστικους κληρικους δημοσιογραφους κλπ),που εχουν και το μεγαλυτερο κοστος
. Οι λογοι προφανεις,αφ ενος μεν τα καθηκοντα των πρωτων μεσα στο πελαγος της σκοπιμης γραφειοκρατειας ποτέ δεν μπορουν να ειναι αποτελεσματικα και δινουν ευκαιρειες συγκαλειψεων διαφθορας σε υπουργικα επιπεδα καθως και τη δικαιολογια για καθε ειδους επεμβασεις αλαγες και ιδιωτικοποιησεις αφ ετερου να εχει την συνεργασια των υπολοιπων για την δικη τους προστασια και να τους εχει ανιπαλους με την κοινωνια (ακομα με το διαιρει και βασιλευε και ακομα χειροτερο οτι οι αλλοι ειναι εχθροι του κρατους)

Ανώνυμος είπε...

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν αξίζει.. Λοιπόν λεβαντάκο είμαι Αντισυνταγματάρχςη του Στρατού Ξηράς με 23 χόνια υπηρεσίας και σε πληροφορώ ότι ο μισθός μου μόλις πριν από δύο χρόνια ξεπέρασε τα 1500 €, παρόλο που έχω κάνει διοικητής Μοναδας στυον Εβρο. Τώρα βέβαια θα πέσει πάλι κάτω από 1600 €. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν είμαι κολλημένος και ούτε έχω καποιο κόμπλεξ με κανένα. Επειδή ξέρω τα πράγματα από μέσα σε πληροφορώ ότι η πλειοψηφία των στρατιωτικών είναι νορμαλ όσο κι εσύ (αν είσαι..). Δεν λέω ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα, αλλά και σε ποιο τομέα είναι στην Ελλάδα. Οταν διαβαζω τέτοια σχόλια αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι, να έχεις κάνει έξι μεταθέσεις σε 20 χρόνια, να σκορπάς σχεδόν το μισό σου μισθό στο δρόμο, να δουλεύεις πολλές φορές Σαββατοκύριακα και 12ωρα, να κοιμάσαι σο ύπαιθρο 5 -10 μέρες και να αποζημιώνεσαι με ....67 €!! Αγοράκι μου έχω τρία πτυχία, το ένα μεταπτυχιακό, φίλους όλων των πολιτικών αποχρώσεων (..και ακραίων αριστερών) και σε ...κόβω για μεγάλο ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑ. Κάτι που θα πρέπει να ξέρεις ότι αν εγώ και πολλοι συνάδελφοί μου βγουν στην ελευθερη αγορά εργασίας, θα έχω(ουμε) πολύ υψηλότεους μισθούς και εσύ λεβεντάκο μου θα μείνεις μάλλον χωρίς δουλειά. Αξίζει άραγε???? Τα μυαλά έχουν καεί πια........................