Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

ΣΤΟ CAS ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΟΣ


Δεν περιμένουν να αλλάξει η απόφαση για υποβιβασμό στη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου. Η θεσσσαλική ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι έχει απευθυνθεί, όπως άλλωστε και ο Αχιλλέας Μπέος, σε ελβετικό δικηγορικό γραφείο, προκειμένου με την έκδοση της απόφασης της επιτροπής να καταθέσει προσφυγή στο CAS.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:



"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει ότι όλη η δικογραφία έχει ήδη δοθεί σε δικηγόρο καθηγητή της νομικής εξειδικευμένο σε θέματα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς επίσης και σε δικηγορικό γραφείο της Ελβετίας που χειρίζεται αθλητικές υποθέσεις στο CAS όπου και θα προσφύγουν τόσο ο Αχιλλέας Μπέος όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το τέλος της διαδικασίας από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.


Στην εκδίκαση της έφεσης του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου, το παρών θα δώσει και νομικός από το δικηγορικό γραφεία της Ελβετίας, για να παρακολουθήσει τη διαδικασία".


Ραντεβού βουλευτών-Γερουλάνου


Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, θα έχουν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Ροδούλα Ζήση και Κωνσταντίνος Καρτάλης, για να συζητήσουν το θέμα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου. Στο ραντεβού, που θα λάβει χώρα στη γενική γραμματεία Αθλητισμού το μεσημέρι της Τρίτης, έχουν κληθεί ακόμα οι βουλευτές Θανάσης Νάκος (Νέα Δημοκρατία), Απόστολος Νάνος (ΚΚΕ) και Παύλος Μαρκάκης (ΛΑΟΣ), όπως και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.


Οι βουλευτές θα ζητήσουν να επέμβει η Πολιτεία στο ζήτημα του -άδικου όπως υποστηρίζουν- υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς υπογραμμίζουν ότι η απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής δεν βασίστηκε σε ακλόνητες αποδείξεις. Θεωρείται βέβαιο ότι θα λάβουν απάντηση πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει, καθώς οι επιταγές της FIFA και της UEFA για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου είναι σαφείς. Ωστόσο, παράβαση του αυτοδιοίκητου υπήρξε έτσι κι αλλιώς, όταν ο κ.Γερουλάνος χαιρέτισε δημοσίως την απόφαση της επιτροπής.


Η κ.Ζήση τόνισε σχετικά: "Δεν έχω πειστεί για την ευθύνη του Ολυμπιακού Βόλου. Υπάρχει επιλεκτική δίωξη με επίφαση την κάθαρση. Αν υπάρχει παράγκα που είναι οι άλλοι ένοικοι; Θέλουμε δίκαιες δίκες και μόνο έτσι θα υπάρχει εξυγίανση του ποδοσφαίρου".


Αγανακτισμένοι οι παίκτες του Βόλου


Ανακοίνωση εξέδωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, με την οποία εκφράζουν την απορία και τη θλίψη τους για την ευκολία με την οποία αποφασίστηκε ο υποβιβασμός της ομάδας. Στο κείμενο που υπογράφουν οι αρχηγοί Λεάντρο Άλβαρες, Χαβιέρ Ουμπίδες και Ηλίας Σολάκης, τονίζουν ότι αν η ομάδα είναι όντως ένοχη, θα έπρεπε να έχουν κληθεί ποδοσφαιριστές να καταθέσουν ως μάρτυρς ή ως ύποπτοι, ενώ αντίθετα αντιμετωπίζονται ως... θύματα.


Η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών


Με τεράστια έκπληξη και θλίψη παρακολουθούμε εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 αυτό το απαράδεκτο ντόμινο των εξελίξεων που αφορούν την ομάδα μας και το ανακόλουθο γαϊτανάκι των δικαστικών περιπετειών όπου με περίσσια απλότητα αποφασίστηκε ο υποβιβασμός της ομάδας μας, σε πρώτο βαθμό.


Εάν όμως υπήρχε ψήγμα δωροδοκίας ή προκαθορισμένου παιχνιδιού θα έπρεπε κάποιος ή κάποιοι από εμάς να ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές σε όλο αυτό το αποδεικτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας.


Πουθενά όμως δεν εμπλέκεται κανένας μας αλλά ακόμη περισσότερο μας προκαλεί περιέργεια πως κανένα πρόσωπο που ασκεί δικαιοδοτική εξουσία δεν μπήκε στον κόπο να μας καλέσει, να μας ρωτήσει και να καταθέσουμε αν έστω κάποιος από τη διοίκηση μας είπε να έχουμε μειωμένη ή «υπερτιμημένη» απόδοση ή μας είπε ότι έχει προκαθοριστεί το αποτέλεσμα συγκεκριμένου αγώνα.


Με την ανακοίνωσή μας αυτή εκφράζουμε πραγματικά την αγανάκτησή μας και επιθυμούμε τούτη η ανακοίνωση να αποτελέσει έστω μέρος του αποδεικτικού υλικού στη δευτεροβάθμια κρίση της ΕΠΟ.


ΠΡΕΖΑ TV
1-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: