Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ –ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ


ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ-


Ένταση επικράτησε στο κέντρο υποδοχής μεταναστών, στο Φυλάκιο του Έβρου, όταν αλλοδαποί οι οποίοι κρατούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα έβαλαν φωτιά σε στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η ατμόσφαιρα στον θάλαμο του κέντρου ήταν αποπνικτική και ο συγκεκριμένος τομέας χρειάστηκε να εκκενωθεί.
Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στο Φυλάκιο έχει μειωθεί, καθώς οι διωκτικές αρχές αφήνουν ελεύθερους από τη δεύτερη μέρα κράτησης αλλοδαπούς εθνικοτήτων που δεν είναι άμεσα απελάσιμοι από τη χώρα. Χθες στο κέντρο υποδοχής βρίσκονταν 300 μετανάστες, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο οι συνθήκες, ειδικά για όσους κρατούνται ακόμη και για δύο μήνες, είναι ιδιαίτερα άσχημες. Η νέα διαμαρτυρία, μεταξύ πολλών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι καπνοί που τύλιξαν τον τομέα όπου κρατούνται οι διαμαρτυρόμενοι έθεσε σε συναγερμό τις διωκτικές αρχές, που εκκένωσαν τον χώρο και οδήγησαν τους μετανάστες στο προαύλιο. Η “πολιορκία” λύθηκε αργά το βράδυ, όταν οι μετανάστες επέστρεψαν στον τομέα κράτησης, χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Η κατάσταση στο Φυλάκιο πάντως συνεχώς επιδεινώνεται για τους μετανάστες, όπως επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ειδικά μετά τη διακοπή της υγειονομικής περίθαλψης από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή το υπουργείο Υγείας δεν ανανέωσε τη σύμβαση στον γιατρό και στους δύο νοσηλευτές που είχαν εγκατασταθεί τους τελευταίους μήνες στο κέντρο υποδοχής του Φυλακίου. “Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν μόνιμα γιατρός και νοσηλευτές”, τόνισε στη “Μ” αξιωματικός του Έβρου, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.




Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στον Εβρο


Λόγω της διακοπής της περίθαλψης από τον κρατικό μηχανισμό, στον Έβρο ενεργοποιήθηκε πάλι το κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τα μέλη του οποίου εξακολουθούν να προσφέρουν πρωτοβάθμια περίθαλψη στους μετανάστες. Το πρόβλημα με την έλλειψη οργάνωσης σ’ αυτόν τον τομέα είχαν επισημάνει και τα μέλη ευρωπαϊκών οργανισμών που επισκέφθηκαν το Φυλάκιο, προτείνοντας μάλιστα την ενεργοποίηση γιατρών και νοσηλευτών από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, χωρίς όμως από την πλευρά της Ελλάδας να γίνει οποιαδήποτε κίνηση.


Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
6-9-2011

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ένα χειρότερο αύριο έπρεπε να πείς. Και αυτοί καλά να πάθουν οι μαλάκες ΕΔΏ βρηκάν να έρθουν???????? ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΡΑΤΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΡΑΤΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα πού το σκέφτομαι , Πρέζα εσύ που σκίζεσε για τους λαθρό και τις ζωές τους, που δέν έχουν βοήθεια.....Γιατί δεν ανοίγεις τίς διαφημίσεις και ΌΛΑ τα έσοδα να τα δίνεις σε αυτούς???????????

Ανώνυμος είπε...

Που είναι οι λαθρολάγνοι να πάρουν από έναν ταλαιπωρημένο συνάνθρωπο μας να τον περιθάλψουν στο σπίτι τους??? Όπως λέει και ο λαός "Κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλυβα"

Ανώνυμος είπε...

Δεν έρχονται μόνοι τους οι μετανάστες στην Ελλάδα αλλά τους φέρνουν κυκλώματα υπερπατριωτών για εκμετάλλευση. Όποιος μπορεί να βοηθήσει συνανθρώπους του ας βοηθήσει, είναι όμως ευθύνη του Ελληνικού κράτους οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων σε αυτό. Το να βοηθάς ανθρώπους είναι δείγμα πολιτισμού και όχι τα πολεμικά συνθήματα και η βία. Αφού όμως οι φασίστες θέλουν να φύγουν οι μετανάστες, να πουν να δώσουν σε όλους τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν σε όποια χώρα θέλουν. Να φωνάξουν επίσης εναντίον των πολέμων του ΝΑΤΟ, που δημιουργούν πρόσφυγες. Φασίστες σας πουλάνε οι πολιτικοί σας (Καρατζαφύρερ, ΓΑΠ, Σαμαράς κλπ) μαζί με τη χώρα και σας φταίνε οι μετανάστες. mitsos175.

Ανώνυμος είπε...

Nα πάνε πίσω στο Ισλαμαμπάντ αν δεν τους αρέσει η Ελλάδα.
Πρέζα,2 μήνες δεν μπορώ να βρώ δουλειά (με πάνω απο 550Ε) και μόλις έμαθα ότι θα απολύσουν την μάνα μου (δουλευει 25 χρόνια εκει που είναι) και ζουμε οι δυό μας.
Θες να σου πω που τους γράφω τους λαθρομεταναστες σου αυτην την στιγμή;;;!!!!
Μάλλον δεν θές!!!
Αϊντε μας εχετε σπασει τα αρχιδια με την διαβιωση τους,την δικια μας την εχετε δει;;
ΕΓΩ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ!!Τι φταιμε τα τραβαμε τετοια λούκια;;
Θα γαμησω και εσας και τους αλλους και τους λαθρομεταναστες και οποιον βγει μπροστα μου!!!
τελος τα ψεμματα

Ανώνυμος είπε...

Τον 6.09 οι αμοιβαδες-φασιστες δεν μπορουν να τον καταλαβουν.Ζωα ε ζωα..

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλάκα "μήτσε" αυτοί που φέρνουν εδώ τους μετανάστες είναι οι ίδιοι, που τους εκμεταλλεύονται και τους υπερασπίζονται! Είστε όλοι όργανα της παγκοσμιοποίησης(αριστεροί και δεξιοί) και της κιμαδοποίησης των λαών με τελικό στόχο το χρήμα !Που να σκεφτείς βέβαια που βρίσκουν αυτοί οι κακόμοιροι συνάνθρωποι μας 5000και 100000e για να έρθουν εδώ (Άνοιξε το μυαλό σου)!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΛΕΩ,
Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΕΥΗ 5-10ΧΙΛΙΑΔΕς ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΖΗ ΛΕΦΤΑΣ ΤΑ ΔΙΝΗ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ?ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΗ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ???

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑ ΙΣΙΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ???

Ο ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ????

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΕ ΟΛΙΟ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΠΙΟΣ ΠΕΡΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ???

ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ , ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΒΙΑΖΟΥΝ ΣΠΑΝΕ ΚΛΠ

ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΛΟΓΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΗ ΕΙΤΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ??? ΕΕΕΕ??

ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΕΔΩ ΔΕ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΨΩΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΘΑ ΛΕΤΕ.
ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΗ ΑΛΒΑΝΟ Η ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΡΧΕΤΕ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΡΕ , ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΝΗΣ ΤΗ ΠΟΡΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕ ΛΑΘΡΟTV ΠΑΛΙΟΖΩΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ????????

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑΔΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ , ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ.
ΜΠΗΤΕ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΡΑ 28-30-33 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΗ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΠΙΤΙ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ 200€ ΝΑ ΜΕΙΝΗ ΜΟΝΟΣ ΠΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΗ ΝΑ ΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΙΟΥΣ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕς???????????????????

Ανώνυμος είπε...

φιλε 7.09, εσενα και να σε ΓΑΜΗΣΕΙ το αφεντικο σου και τη μανα σου να τη ΓΑΜΗΣΕΙ, παλι τους "λαθρομεταναστες" θα κατηγορας...

συνεπως πολυ καλα σε κανουν και σε ΓΑΜΑΝΕ τα αφεντικα σου κι εσενα και τη μανα σου, αφου ΠΟΤΕ δεν τους αντιμιλησεις και ποτέ δεν θα τους αντιμιλησεις - ειπαμε: για ολα φταινε οι "λαθρομεταναστες", οι Ελληνες εργοδοτες δεν φταινε σε τιποτα!

αει τραβα τωρα να κλαφτεις στη "βουλευταρα" σου - σιγα μη σε διορισει, εσενα σε εχει "σιγουρο ψηφο" και τη μανα σου βεβαιως-βεβαιως!

αει σιχτηρ ηλιθιε, κι εμεις εχουμε προβλημα αλλα εχουμε και το στοιχειωδες μυαλο να δουμε ποιος πραγματικα φταιει, δεν ειμαστε ΗΛΙΘΙΟΙ σαν εσενα

ζωον, ε ζωον

ΥΓ. μη το παρεις προσωπικα... ισχυει και για ολους τους ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ πρωην οπαδους της Ν.Δ. που εχουν γραψει (και θα γραψουν) τις αηδιες τους για "λαθρο", για "απελαση" και λοιπες πιπες... για ολους οσους νομιζουν πως αμα φυγουν οι πεινασμενοι οι ιδιοι θα γινουν Λατσηδες - κουνια που σας κουναγε τρομπες, μολις φυγουν οι ξενοι εχετε να φατε ΓΑΜΗΣΙ απ τους ΕΛΛΗΝΕΣ εργοδοτες, που θα αγοραζετε βαζελινη με τα βαρελια (και οι μανες σας βεβαιως-βεβαιως)

ΥΓ.2 φιλε 6.06, ΕΣΥ που γουσταρεις την τροικα (και ψηφισες το μνημονιο) γιατι δεν την παιρνεις σπιτι σου? ε?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΘΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ.

ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΑΠΑΡΑ -ΜΑΛΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

@8:11πμ: Ευτυχώς που εσύ ο "έξυπνος" το βρήκες. Που βρίσκουν τα λεφτά; Εκεί που τα βρίσκουν και όλοι οι πρόσφυγες στον κόσμο: Τα χρεώνονται προκαταβολικά, και μετά τα κυκλώματα τους βάζουν να δουλέψουν για να πληρώσουν τα έξοδα, όπως πχ οι Μεξικανοί στις ΗΠΑ. Όσοι εκμεταλλεύονται τους μετανάστες τους καταγγέλλουν μετά, όταν δεν τους χρειάζονται άλλο. Το έχουν κάνει άπειρες φορές. Τους έχουν σκλάβους σε άθλιες συνθήκες και μετά τους καταγγέλλουν στην αστυνομία, για να μην πληρώσουν ακόμα και τα λίγα που τους υποσχέθηκαν. Τους κατηγορούν για την "αχαριστία" τους να θέλουν μια αξιοπρεπή ζωή. Λυπάμαι για ΟΛΟΥΣ 7:09 μμ, όσους χάνουν τη δουλειά τους και υποφέρουν από τη φτώχια. Αλλά σ' αυτό φταίνε οι υπουργοί που τα φάγανε και όχι οι μετανάστες. Αν μιλάω υπέρ των μεταναστών είναι γιατί γνωρίζω ότι κάτι τέτοιοι πολιτικοί σαν τους δικούς μας ευθύνονται για την τραγική τους κατάσταση και ίσως βρεθούμε και εμείς σ' αυτή τη θέση εξ αιτίας αυτών των πολιτικών. Φεύγουν ακόμη από τις χώρες τους επειδή υπάρχει πόλεμος για τον οποίο δεν είναι υπεύθυνοι οι λαοί. Να είστε άνθρωποι όχι φασίστες. mitsos175.