Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2012

ΠΩΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 69 ΣΤΟ 99…


99… ένας αριθμός που έγινε μόδα. Ένας αριθμός που κάποιους τους φοβίζει και κάποιους άλλους τους κάνει να αισθάνονται ανακούφιση. Για τον Πέτρο της διπλανής πόρτας ή αλλιώς τον Πέτρο που έκανε το lifestyle της Μυκόνου τρόπο ζωής μάλλον είναι ανακούφιση αφού πατώντας πάνω στα καλοφτιαγμένα παραθυράκια του νόμου, δεν θα χρειαστεί να δώσει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστάει σε φωτογράφους, δημοσιογράφους, διαφημιστές…

Όλα ξεκίνησαν το 1987, τότε που ο μικρός Βολιώτης βρέθηκε στην Αθήνα και έχοντας γερές πλάτες έφτιαξε ένα ανατρεπτικό –για την εποχή- περιοδικό. Το ΚΛΙΚ. Για πρώτη φορά βρίσκεται στη θέση του διευθυντή, για πρώτη φορά συναντά την επιτυχία και ο μαγικός κόσμος των media άνοιξε τις αγκάλες του για εκείνον. Στο πλάι του βρισκόταν ο Άρης Τερζόπουλος. Μαζί απογείωσαν το «Κλικ» και ο Πέτρος έμαθε τι θα πει «καλή ζωή».
Λίγα χρόνια μετά στη ζωή του εμφανίστηκαν ο Πάνος Μαρινόπουλος και ο ιδιοκτήτης κατασκευαστικής, Δάκης Ιωάννου. Μαζί οι τρεις τους ίδρυσαν την ΙΜΑΚΟ το 1993 και από εκεί που ο Πέτρος ήταν απλά ένας εκδότης ενός επιτυχημένου περιοδικού, όπου έδειχνε κώλους και βυζιά, κατέληξε να είναι συνιδρυτής ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους με τίτλους περιοδικών που έκανα πάταγο. «Nitro», «Mirror», «Down Town» αλλά και ξένοι τίτλοι που αγοράστηκαν έναντι αδράς αμοιβής όπως το «Esquire» και το «ΟΚ!». Ο Κωστόπουλος αισθάνεται σαν τον Μήδα, το επίπεδο ζωής του αλλάζει και το high life γίνεται καθημερινότητα του. Ο κόσμος τον λατρεύει και τον θαυμάζει. Το απλό παιδί της ελληνικής επαρχίας από μια ταπεινή οικογένεια του μόχθου, η οποία δύσκολα τα έφερνε βόλτα έγινε ο μεγιστάνας του lifestyle που παίρνει μικρά ονόματα και τα αναγάγει στο talk of the town. Μεγάλα parties με δευτεροκλασάτες ψευτο-celebrities που δημιούργησε ο ίδιος μέσα από τα περιοδικά του, βόλτες στα πελάγη με τα πανάκριβα φουσκωτά του, εξώφυλλα αλά James Dean και τα πούρα αποτελούν πλέον τρόπο ζωής.
Μόλις η ΙΜΑΚΟ ανεβαίνει στην κορυφή, εξαγοράζει τις μετοχές του Μαρινόπουλου και του Ιωάννου και γίνεται ο απόλυτος εκδότης. Απλώνει τα πλοκάμια του στο ραδιόφωνο και στο ίντερνετ και πλασάρεται ως το «καλό και άνετο αφεντικό»…και στην αρχή τα καταφέρνει. Στελεχώνει την εταιρεία με δικά του άτομα, που αγαπάνε την δουλειά και παλεύουν να ανεβάσουν ακόμα πιο πολύ τις πωλήσεις της ΙΜΑΚΟ. Η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο, οι πωλήσεις των περιοδικών της εταιρείας καλπάζουν και ο Κωστόπουλος είναι και με τη βούλα μέχρι το 2002 ο βασιλιάς του lifestyle.
Δημιουργεί την ψευδαίσθηση στο αγοραστικό κοινό πως έχει ανάγκη να μάθει ποιος βγαίνει με ποιον, τι φοράει η κυρία του κυρίου, που πήγε ο τάδε τραγουδιστής διακοπές με την παράνομη σχέση του και ο κόσμος τσιμπάει. Φτιάχνει έναν κόσμο μέσα στην γκλαμουριά, τον περικλείει μέσα σε μία φούσκα ώστε να φαντάζει άπιαστος και γυαλιστερός και ωθεί τον κόσμο να αγοράζει με μανία τα περιοδικά του και αναμένει την επόμενη επιχειρηματική κίνηση του αυτοδημιούργητου Βολιώτη.
Ωστόσο, η «πτώση» δεν άργησε να έρθει. Ο Πέτρος έκανε μεγάλα ανοίγματα με γνώμονα την ματαιοδοξία του να μπορέσει να εξαπλωθεί στον χώρο και να μονοπωλήσει κατατροπώνοντας τους αντιπάλους. Η ακριβή ζωή σε συνδυασμό με τα υπέρογκα δάνεια που πήρε –με την βοήθεια και ανοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά κυρίως των καλών γνωριμιών του-για να δώσει ανάσες στην IMAKO φαίνεται ότι ήταν το τίμημα της προηγούμενης επιτυχίας. Οι κυκλοφορίες των περιοδικών της IMAKO κατρακύλησαν, το ρευστό τελείωσε και η αίγλη ξεθώριασε. Αυλικοί που ήταν γύρω του, όταν άρχισαν να βλέπουν την κατρακύλα της εταιρίας λάκισαν και αποχώρησαν και όσοι έμεναν έσφιγγαν τα δόντια και περίμεναν πότε θα διορθωθεί η κατάσταση. Πλέον οι μόνιμοι συνεργάτες του μισθολογίου μειώθηκαν δραματικά και τις θέσεις τους πήραν τα «μπλοκάκια». Νέα, απαίδευτα παιδιά , χωρίς απαιτήσεις, χωρίς λόγο, που κατεβάζουν το κεφάλι και υπομένουν τις αντίξοες συνθήκες περιμένοντας να φτιάξει η κατάσταση. Μία κατάσταση η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.
Από το 2010 οι υπάλληλοι οι οποίοι περνάνε 10-11 ώρες την ημέρα στο σομόν κτήριο της Μαρίνου Αντύπα μένουν απλήρωτοι. Ο ίδιος τους διαβεβαιώνει πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να τους πληρώσει. Ταυτόχρονα όμως αγοράζει το ένα σκάφος μετά το άλλο, απολαμβάνει τις διακοπές του σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, τρώει και φωτογραφίζεται σε πανάκριβα εστιατόρια, λίγες ώρες αφού είχε κλαφτεί μπροστά στους εκατοντάδες εργαζόμενους του ότι βάζει χρήματα από την τσέπη του –τα οποία δεν του περισσεύουν- για να μπορέσει να στηρίξει την εταιρία.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο ίδιος διαβεβαίωσε τους απελπισμένους πλέον εργαζόμενους του πως το πρόβλημα ρευστότητας φτάνει στο τέλος του. Ενώ μόλις τον Δεκέμβριο του 2011 ο ίδιος άνθρωπος δηλώνει πως χρήματα δεν υπάρχουν. Μετά από μία σειρά μειώσεων στους μισθούς -οι οποίοι όμως ούτως ή άλλως δεν έχουν καταβληθεί εδώ και μήνες- ο Πέτρος ανακοινώνει πως όποιος θέλει μπορεί να παραιτηθεί και να πάρει τα χρωστούμενα. Αρκεί αυτό να γίνει μέχρι και το τέλος του 2011 -για να μπορέσει να κλείσει τα βιβλία του. Δίνει εντολή στα διευθυντικά στελέχη του να παραιτηθούν ώστε να μην τους πάρει ο κατήφορος μαζί με την ΙΜΑΚΟ και αφήνει τα περιοδικά του στον αέρα. Η αλλοτινή αίγλη του Nitro και του Down Town θάφτηκε κάτω από τα χρέη και έμεινε στο τυπογραφείο. Το νέο του «παιδί», το People, που δεν μετράει πάνω από 2 χρόνια κυκλοφορίας μένει στο συρτάρι του υλατζή και δεν ανακοινώνεται το πότε θα ξανά κυκλοφορήσει. Το «In Style» ετοιμάζει τεύχος Μαρτίου και δεν θα κυκλοφορήσει Φεβρουάριο. Το ΟΚ! και το yupi.gr πουλήθηκαν στον Φιλιππόπουλο και φήμες θέλουν να ετοιμάζεται να πουλήσει και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του. Όλα αυτά συμβαίνουν και ο Κωστόπουλος όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα αλλά αδιαφορεί πλήρως για την κατάσταση ανακοινώνοντας με υπεροπτικό ύφος ότι δεν ενδιαφέρεται για το τι ζουν τα παιδάκια που του κάνουν τη δουλειά: «Στα αρχίδια μου που είστε απλήρωτοι, στα αρχίδια μου όσοι κάνουν επίσχεση, μου έχετε γίνει τσιμπούρια, στ’ αρχίδια μου αν δεν μπορείτε να ζήσετε. Στα αρχίδια μου τι χρωστάτε- να μην ψωνίζατε» δηλώνει αγανακτισμένος. Ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές, απειλές και εξώδικα είναι πλέον καθημερινότητα για την ΙΜΑΚΟ καθώς οι εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι –οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στο Νέο Ηράκλειο να εργαστούν- παλεύουν με δικηγόρους να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα πριν ανακοινώσει ότι η ΙΜΑΚΟ υπάγεται στο διάσημο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Το άλλοτε cool αφεντικό έβγαλε την μάσκα, πήρε το πούρο του ανά χείρας και άρχισε να δείχνει τις ανασφάλειες του, τον εγωισμό του και την ανευθυνότητα του κάνοντας την ύστατη προσπάθεια να ξεφύγει από τα χρέη της εταιρίας του και γιατί όχι να διαφύγει στο εξωτερικό τώρα που ο κλοιός σφίγγει και «τσιμπάει» και τους «celebrities».
http://www.koutipandoras.gr/?p=14798
Εύα Μανωλαράκη
ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2012

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ENAS ANTIPA8ESTATOS FIGOURATZIS POU POLY LIGOS KOSMOS TOU ARESEI AYTOU TOU TYPOU TO STYL...OUTE SHOW TOU PARAKOLOU8OUME ALLA KAI OUTE TIS DH8EN KRITIKES POU PAROUSIAZEI...EINAI ENAS ASXETOS ANIDEOS KAI MIKRO APATAIONAKOS POU BGAZEI LEFTA ME TO NA MHN PLHRONEI TON KOSMO

Ανώνυμος είπε...

σαν να βλεπω τους κυριους ψαλλιδα-πατηρ και υιο-στην εταιρεια των οποιων εχω την ατυχια να εργαζομαι,αυτο το γαμημενο το κρατος τι κανει;σε λιγο θα βγουν πιστολια κοριτσια

Ανώνυμος είπε...

ρε δε πα να γαμηθει αυτος και οι ομοιοι του.εδω υπαρχουν παιδια που υποσητιζονται,αστεγοι που πεθαινουν απ'το κρυο,γονεις που αναγκαζονται ν'αφησουν τα παιδια τους σε ιδρυματα γιατι οι ιδιοι δεν εχουν τη δυνατοτητα να τους προσφερουν τα βασικα και ασχολειστε μ'αυτο τ'αρχιδι;ας τον αναλαβουν οι εργαζομενοι των γαμωεπιχειρησεων του.υπαρχουν τροποι να διεκδικησουν τα δεδουλευμενα τους.

Ανώνυμος είπε...

οι εργαζόμενοί του κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου

Ανώνυμος είπε...

κοιμούνται οι εργαζόμενοί του .... σσσσσσ....

Ανώνυμος είπε...

ποιο lifestyle και πράσινα αλόγατα ? εδώ μιλάμε για την άνοδο του λαικισμού στην Ελλάδα - κάτω από ένα κατινοαδελφίστικο πρίσμα - πάντα υπό τις ευλογίες φυσικά του ΠΑΣΟΚ και του "αδελφοποιτού" του Λαλιώτη. Να σας θυμήσω τις εποχές που το Νίτρο , αλλά και το Κλικ - περιοδικά με μεγάλο αριθμό αναγνωστών στις παιδικο - εφηβικές ηλικίες δημοσιεύαν αναλυτικά άρθρα σχετικά με το πως πραγματοποιείται το στοματικό σεξ , ανάλυση των ναρκωτικών και τις πιάτσες τους και άλλα ωραία πράγματα . Τέτοιους ανθρώπους όμως , πάντα ο νεοέλληνας τους καθίζει σε "χρυσό θρόνο". Φάε σκατά λοιπόν Νεοέλληνα , κερνάει το κράτος.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Απλά λυπηρό...
Πώς απο το σοσιαλισμό (ιδεολογία που πρέβευε)φτάσαμε στο ωχαρχιδισμό και στο "γράψιμο" για όλους αυτούς που εργάσθηκαν γι αυτόν.
Το τέλος μιας φαύλης εποχής!

Κένταυρος είπε...

Τον Πέτρο Κωστόπουλο τον ξέρω από παιδί. Μεγαλώνοντας, παίζαμε μαζί στους δρόμους του Βόλου, εκεί Κασσαβέτη & Δημ. Γεωργιάδου, φιλαράκια. Αργότερα συναντηθήκαμε στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλλες, όταν στη καύλα της νιότης μας χαράζαμε πορείες, ενορχηστρώναμε το μέλλον για ν' ανεβούμε στο βήμα του κόσμου. Μετά, αυτός χάθηκε...
Έμπλεξε με την πολιτική, άκουγα...
Βρήκε ισχυρούς, ανερχόμενους φίλους μάθαινα...
Ασχολείται με ωραίες και πλούσιες κυρίες λέγανε...

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αντιπροσωπεύει 100% την Ελλάδα της μεταπολίτευσης.
Είναι τυπικό γέννημα-θρέμμα της!
Και όπως τα τελευταία 35 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις έβαλαν τη χώρα αυτή να ζει σε μια φούσκα - που αναπόφευκτα θα έσκαγε μια μέρα - έτσι κι αυτός... Επωφελήθηκε στη βάση από την σαθρή κοινωνικο-πολιτική κατάσταση και κατέρρευσε μαζί της.
Δεν είναι ότι τελικά καβάλησε το καλάμι - μια ολόκληρη χώρα το καβάλησε κι αυτός μαζί!!!
Δεν φταίει λοιπόν αυτός, ήταν μαζί με πολλούς άλλους λογικό παράγωγο της διαφθοράς.
Εμείς φταίμε, που με τη νωχελική στάση μας, επιτρέψαμε να γίνουν όλα αυτά!
Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι, ότι ακόμα και τώρα, στο "και 5'", αντί να βγούμε και να πάρουμε κεφάλια, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, κοιτάζουμε ψιθυρίζοντας, θεατές του παραλόγου και της καταστροφής μας, περιμένοντας τι? Ούτε καν αυτό δεν ξέρουμε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ!!! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ!!! ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΦΥΛΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

opoios exei apodeikseis na ta kataggeilei.
ti perimeneis to kratos na se sosei apo ton psalida??? esy ti kaneis??

Ανώνυμος είπε...

αυτο πρεπει να διαδοθει να το δουν ολοι. ενας απο τους μεγαλυτερους καταστροφεις της ελληνικης κοινωνιας οσο οξυμωρο κι αν ακουγεται αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως έχει κουμπάρο (Γ Λάτσιο) που έδωσε δουλειά σ' αυτόν και το παγόβουνό του. Οσο για το παγόβουνο που αυτοαποκαλείται blogger και διαφημίζεται σε περιοδικά, άλλοι της γράφουν τα κείμενα. Και είναι και κλεμμένη η ιδέα όπως όλα όσα έκανε η οικογένεια... και αφού πούλησε το γιούπι έγινε κι ο ίδιος μπλόγκερ και τον διαφημίζουν τα μεσημεριανά την βλακεία των οποίων μας φόρτωσε... εμμετικά πράματα... το χειρότερο είναι πως δημιούργησε μία βλαχογκλαμουριά ... δεν συνεχίζω γιατί θα ξεράσω..

Ανώνυμος είπε...

ο μπουρτζόβλαχος Βολιώτης, δυστυχώς ακόμη εχει επιρροή στον προβατικό ελληναρά, που ακομη ονειρευεται χλιδη και μυκονο.
οι καφετεριες ειναι γεματες απο απομιμήσεις του.
δεν υπαρχει σωτηρια ακομη... η ελλαδα ειναι φισκα απο τετοιους βλακες

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D2S7H0kc_kJY&h=oAQHNaneuAQHOwL4olcAhmWZ9UsQ8ySzqSYR0kChxp-HOKQ

Ανώνυμος είπε...

Ένα τόσο ανακριβές, κακογραμμένο, και προβοκατόρικο κείμενο, μόνο από μια πρώην υπάλληλο του θα μπορούσε να γραφτεί. Τα μισά εδωμέσα είναι λάθη, εικασίες, ψέματα. Μπράβο, Εύα, μόλις απέδειξες πόσο αξίζατε ο ένας τον άλλο.

ΗΛΙΑΣ ΑΝΤΙΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Δημιούργημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να ελέγξει τη νεολαία.

Τα νότια προάστια δικαιώνονται.
Είπαμε: 31 χρόνια πολιτικής πορείας…