Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2012

ΤΡΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΒΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ένα νέο πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου 2, τη ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους πέρα από το PSI καιτ η δημιουργία ενός δεσμευμένου λογαριασμού για την πληρωμή τοκοχρεωλυσίων, είναι οι τρεις προϋποθέσεις που θέτουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, ώστε να εγκρίνουν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.



Μετά το τέλος της χθεσινής τηλεδιάσκεψης ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών θα είναι σε θέση να λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις για την Ελλάδα.


Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στη δήλωση του κ. Γιούνκερ είναι αυτό που είπε πως  απαιτούνται ακόμη «κάποιες διευκρινίσεις» σε ό,τι αφορά τους ειδικούς μηχανισμούς που θα προβλεφθούν για την ενίσχυση του ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος και να «διασφαλιστεί ότι προτεραιότητα θα δίνεται στην εξυπηρέτηση του χρέους».


Την Κυριακή θα συνεδριάσει το Euro Working Group, δηλαδή η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπου θα τεθούν τα θέματα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.


Και όλα αυτά την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση (και κυρίως ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε) σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ολλανδίας και της Φινλανδίας διακινούν σενάρια για αναβολή του πακέτου στήριξης μέχρι τις εκλογές στην Ελλάδα, έχοντας προ καιρού «σπάσει» ακόμα και το ταμπού της εξόδου μίας χώρας από το ευρώ.


Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται οι δηλώσεις ότι οι χώρες αυτές είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν και την περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.
Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"δημιουργια δεσμευμενου λογαριασμου για τα τοκοχρεωλισια" ειναι προφανες οτι το μονο που τους ενδιαφερει για την Ελλαδα ειναι αυτο