Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2012

ΔΕ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ - "ΔΕ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


- Οι έμποροι λένε πως οι πατάτες Νευροκοπίου είναι κατώτερης ποιότητας 
- "Λένε παραμύθια" απαντούν οι πατατοπαραγωγοί
- Δε ρίχνουν τις τιμές στην κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης όπως θα κάνουν στη λαχαναγορά της Αθήνας
Στην αντεπίθεση πέρασαν οι έμποροι της Μακεδονίας για να αντιμετωπίσουν το "κίνημα της πατάτας" το οποίο αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές. 
Λένε πως οι πατάτες Νευροκοπίου είναι κατώτερης ποίοτητας και πως μόλις τις τηγανίσεις μαυρίζουν ενώ δηλώνουν πως δεν θα ρίξουν τις τιμές όπως θα κάνουν οι χονδρέμποροι στην κετνρική λαχαναγορά της Αθήνας. Υποστηρίζουν πως το κράτος θα χάσει τεράστια έσοδα από τη μη απόδοση ΦΠΑ ενώ επιστρατεύουν ακόμη και τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας πως η εικόνα που περνά η Ελλάδα στο εξωτερικό είναι τριτοκοσμική. 



Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Γιάννης Χαραλαμπίδης "οι πατάτες που διαθέτουν οι παραγωγοί του Νευροκοπίου είναι μια ποιότητα λευκόσαρκη η οποία βγαίνει τον Αυγουστο μήνα και έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια καθώς πρέπει να καταναλωθεί μέχρι το Δεκέμβριο.Εάν τις τηγανίζει μαυριζουν.  Είναι υποδυέστερες και σε τιμή και δεν είναι οι πατάτες που πουλάμε στην αγορά οι καλές οι κιτρινόσαρκες. Επίσης το κράτος δεν υπάρχει περίπτωση να εισπράξει ΦΠΑ απο αυτή την ιστορία καθώς οι αποδείξεις που κόβουν οι παραγαγωγοί δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Επιπλέον η ζημιά που γίνεται στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι μεγάλη. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι να βλέπω τον καταναλωτή να σέρνει τις πατάτες στο δρόμο και βγάζουμε τριτοκοσμικές εικόνες προς το εξωτερικό". 


Οπως δήλωσε στο Newsit ο πατατοπαραγωγός από το Νευροκόπι Σάββας Ξανθόπουλος ο οποίος έχει καταγγείλει πως δέχεται και απειλές από τους μεσάζοντες "αυτά που λένε οι έμποροι πως οι πατάτες μας δεν είναι καλές είναι παραμύθια γιατί έχουν φοβηθεί. Οσο για αυτό που λένε πως δε ρίχνουν τις τιμές οφείλεται στο γεγονός πως τόσα χρόνια που μας έκλεβαν έχουν θησαυρίσει. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα κάθε μέρα θα οργανώνουμε όλα και καλύτερα τις συναλλαγές μας με τους πολίτες". 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=126532&catid=3
Ισμήνη Λέντζου - NEWSIT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΖΑΡΚΟΖΙ!!!!!
ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ & ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε η πατατοεπανασταση πνηγικε?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ 5 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ 67ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!(ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων από ένα περιστατικό που συνέβη την Δευτέρα το βράδυ και δείχνει πραγματικά την αγριότητα και την τροπή που έχουν πάρει οι ληστείες τους τελευταίους μήνες.

Λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς εισβάλλουν στο σπίτι 67χρονου συνταξιούχου στο χωριό Λάκκοι. Μερικά λεπτά νωρίτερα του είχαν φράξει την σόμπα από την σκεπή για να τον αναγκάσουν να ανοίξει την πόρτα.

Του βάζουν χειροπέδες και του λένε αρχικά ότι πραγματοποιούν έρευνα για χρήματα. Βρίσκουν 500 δολάρια και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ. Όμως η δίψα τους για τιμαλφή δεν σταματάει εκεί. Γνωρίζοντας ότι ο 67χρονος είναι ευκατάστατος του ζητούν να τους υποδείξει το μέρος που έχει κρύψει περισσότερα χρήματα. Το θύμα μην έχοντας αλλά χρήματα να τους δώσει τους απαντάει αρνητικά, και στη συνέχει αρχίζουν τα βασανιστήρια. Οι δράστες δεν πείθονται και τον δένουν ανάποδα από την σκεπή. Στη συνέχεια πυρακτώνουν σίδερα στη σόμπα του σπιτιού του και αρχίζουν να τον καίνε σε όλο του το σώμα, ακόμα και στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε αυτό χρησιμοποιούν και απορρυπαντικά, ρίχνοντας του στο πρόσωπο ενώ παράλληλα του καίνε τα χέρια πάνω στη σόμπα.

Από τις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τις 4:30 τα ξημερώματα της Τρίτης κράτησαν τα βασανιστήρια μέχρι οι δράστες να αποφασίσουν να φύγουν. Ο πρώτος που αντίκρισε τον 67χρονο ήταν ο κος Μανώλης Σολιδάκης, αναπληρωτής δήμαρχος

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε η πατατοεπανασταση πνηγικε?

1:23 μμ

Όχι, εσύ πνίγηκες στη μαλακία.

ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ είπε...

Ρε θα φάνε ΠΟΥΤΣΟ οι μεσάζοντες, και αν κουνήσουν κώλο έχουν να φάνε βενζίνη στα κωλομάγαζα τους και σήκωμα όλα τα προϊόντα που θα κάνουν 100 χρόνια να σηκώσουν κεφάλι τα μουνόπανα! Πόσο στην μάπα όλο αυτό σκηνικό, τα μουνόπανα έφαγαν καλά τόσα χρόνια, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ! Και αν έχουν αυτοκτονικές τάσεις ας πούνε και κουβέντα! ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λεμε οχι στις λαικες και τα σουπερμαρκετ που κλεβουν το κοσμακη και πληρωνουν ελληνες εργατες και αγοραζουμε τις μαυρες πακιστανικες πατατες νευροκοπιου απο το φορτηγο οπως κανουν και οι αφρικανοι συντροφοι στα αλλα καθεστωτα.