Τετάρτη, Μαΐου 02, 2012

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ 18 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ…


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
«Πράσινο φως» για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας άναψε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή, τελευταία συνεδρίασή του, ενέκρινε σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να συνάψει μαζί με το EFSF συμβάσεις προεγγραφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Πρόκειται για συμβάσεις που θα υπογράψουν οι τέσσερεις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς), με σκοπό να τους προκαταβληθούν 18 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας.



Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορεί να πιστώσει τα 18 δισ. ευρώ σε λογαριασμούς που διατηρούν οι τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η πίστωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τίτλους του EFSF.


Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, τα ποσά που θα διατεθούν σ' αυτή τη φάση θα συνυπολογιστούν στα συνολικά κεφάλαια που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.


Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβούλιου, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Δημήτρης Ρέππας ενημέρωσε για την πορεία αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου από τους Γάλλους επιθεωρητές.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2012

2 σχόλια:

71nasta είπε...

ααα οταν ομως τις κανουνε λαμπογιαλο -συμβολικα-οι αναρχικοι τους λετε τρομοκρατες και μπαχαλακηδες και στενοχωριεστε που θα ξοδεψουν οι καϋμενοι οι τραπεζίτες για καινουρια τζαμια και κανουρια ΑΤΜ ή οταν γινεται καμια ληστεια τα βαζετε με τον "δραστη"και για τις απειρες καθημερινες ληστειες που υφισταμεθα μουγκα κανονικη....αφου λοιπον εχετε φιλοι μου αυτη τη σταση στα πραγματα αρα συμφωνειτε και με τα καθε τοσο δις που κανουν φτερα απ τις τσεπουλες μας και πανε στον τραπεζικο λογ/σμο φαντασμα ,καποιου αιμοσταγη πλουτοκρατη ..

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε φιλε,μου χαλασες την ευτυχια,τωρα που πιασαμε και τις φορεις του ειτζ...που το υπουργειο υγειας μας λεει την αληθεια...και ο Πρεζας το διαφημιζει συνεχώς... στο "τιποτε δεν περναει απο φιλτραρισμα" (εκτος απο αυτα που δε βολευουν τις φαρμακευτικες...)