Σάββατο, Ιουνίου 09, 2012

ΣΦΟΔΡΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΤΕΡΑΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Δεκαεπτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής στη διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης Ντεραά της νότιας Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Η οργάνωση που καταγράφει τις βιαιότητες στη Συρία ανέφερε πως μετά τον βομβαρδισμό σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις.


Εκρήξεις σημειώθηκαν, επίσης, στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, ενώ η βασική οδική αρτηρία που ενώνει την πόλη με την Ντεραά έχει αποκλειστεί από φλεγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων.


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 44 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία την Παρασκευή, σχεδόν οι μισοί από αυτούς στην Ντεραά και σε περιοχές της Δαμασκού. Επίσης, 25 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.


Σε μία άλλη εξέλιξη, ίχνη σφαγής διαπίστωσαν οι παρατηρητές του ΟΗΕ στο Αλ-Κουμπέιρ της Συρίας.


Οι παρατηρητές του ΟΗΕ που βρέθηκαν στο Αλ-Κουμπέιρ είδαν ίχνη αίματος σε τοίχους και αισθάνθηκαν «μια έντονη μυρωδιά καμένης σάρκας», όμως, τόνισαν ότι δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν των αριθμό των νεκρών.


Η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει ότι διαπράχθηκε η σφαγή στο Αλ-Κουμπέιρ, τονίζοντας πως τα θύματα είναι μόνο εννιά και δράστες «ομάδες τρομοκρατών», όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντικαθεστωτικούς και τους αντάρτες. 


Οι παρατηρητές επισκέφτηκαν το Αλ-Κουμπέιρ στην επαρχία της Χάμα την Πέμπτη, αλλά οι κάτοικοι του χωριού το είχαν εγκαταλείψει και έτσι δεν μπόρεσαν να μιλήσουν με κανέναν.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρκι, κάτοικοι γειτονικού χωριού συναντήθηκαν με τους παρατηρητές και τους διηγήθηκαν όσα τους είπαν οι συγγενείς των θυμάτων της σφαγής. Οι παρατηρητές δηλώνουν ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες να επαληθεύσουν τα γεγονότα.


Όπλα ζητούν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί


Σύροι αντικαθεστωτικοί ζήτησαν από την διεθνή κοινότητα να τους προμηθεύσει «πιο εξελιγμένα όπλα», προκειμένου να πετύχουν την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.


«Όσοι ισχυρίζονται πως θέλουν να βοηθήσουν την συριακή αντιπολίτευση θα πρέπει να αρχίσουν στηρίζοντάς την στο εσωτερικό της Συρίας» τόνισε ο Χουσέιν Σάγιεντ πρόεδρος του συριακού Ανώτατου Στρατιωτικού Επαναστατικού Συμβουλίου, σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε συνάντηση ειδικών στο κέντρο μελετών Rethink Institute.


Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχουν διαφορές στις τάξεις της συριακής αντιπολίτευσης. «Υπάρχει πλήρης συνεργασία ανάμεσα σε όλες της ομάδες. Όλοι έχουν ένα κοινό στόχο: την πτώση αυτών των ληστών» είπε χαρακτηριστικά.


«Είναι απαράδεκτο η διεθνής κοινότητα να λέει ότι θα αποσύρει την υποστήριξή της εξαιτίας των διαφορών μέσα στην αντιπολίτευση, την ίδια ώρα που ο συριακός λαός συνεχίζει να δολοφονείται» επισήμανε ο Σάγιεντ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ http://pitsirikos.net/2012/06/%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%be%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bd/ ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΑΣ