Σάββατο, Ιουνίου 02, 2012

ΑΛ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ"


«Πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, φαινόταν ότι υπάρχει μια χορωδία πολλών κομμάτων και κάθε κόμμα τραγουδούσε στη δική του φωνή. Και τότε εμείς είχαμε την ιδιαίτερη φωνή μας. Τώρα που μας χωρίζουν λίγες μέρες από τις νέες εκλογές, διαπιστώνουμε ότι η χορωδία έχει μία φωνή, και το σύνθημα είναι ένα. Πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε., και όλα τα κόμματα έχουν προσχωρήσει σε αυτή τη θέση πλην του ΚΚΕ. Και αυτό είναι απολύτως έκδηλο. Η κόκκινη γραμμή είναι πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε.» δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου στην Καρδίτσα.



Η κ. Αλέκα Παπαρήγα, πρόσθεσε ότι ο νομός Καρδίτσας, που είναι ένας από τους κατεξοχήν αγροτικούς νομούς της χώρας μας, πρέπει να απορρίψει αυτή τη θέση, πάση θυσία στην Ε.Ε. γιατί ήδη έχει οδηγήσει σε καταστροφή χιλιάδες μικροπαραγωγούς αγρότες. Και η οριστική τους καταστροφή, εξήγησε στη συνέχεια, θα έρθει τα επόμενα χρόνια και ίσως πιο σύντομα από ότι και εμείς ως κόμμα μπορούμε να προβλέψουμε.


Πάση θυσία στην Ε.Ε. σημαίνει, σύμφωνα με την ίδια, πως ότι και να πάθει ο μικροπαραγωγός, δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτό το πράγμα. Όμως η αγροτιά της χώρας, διευκρίνισε, είναι η πρώτη που χτυπήθηκε αρχικά με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και στη συνέχεια στην Ε.Ε. Γιατί όπως είναι γνωστό η ΕΟΚ δέσμευσε από την αρχή τα κράτη μέλη της στην ενιαία αγροτική πολιτική ενώ στους άλλους τομείς υπήρχε μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων σε εθνικό επίπεδο.


Στη συνέχεια η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε πώς ούτε ένα κόμμα, εκτός του ΚΚΕ, από αυτά που διεκδικούν την ψήφο του λαού να κυβερνήσουν δεν αναφέρονται στην προστασία και στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, και στην προστασία των μικρών παραγωγών αγροτών, όπου εμείς εκεί συγκεντρώνουμε την προσοχή μας. Μιλάμε για ένα τραγικό κενό, κυριολεκτικά.


Η ΝΔ στους 18 στόχους, εξήγησε η κ. Παπαρήγα, που έβαλε δεν αναφέρει ένα πράγμα, ότι πρέπει να σταματήσουν οι εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και να προστατεύσει τον μικρό παραγωγό. Κατόπιν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα περίμενε έστω δημαγωγικά πως θα έλεγε κάτι για την αγροτιά, για να διευκρινίσει: «Ούτε δημαγωγία δεν έκανε, όχι βέβαια πως εμείς επιβραβεύουμε τη δημαγωγία. Δεν είπε απολύτως τίποτα».


Και ενώ, πρόσθεσε, ότι υποτίθεται θα είναι ο μεγάλος επαναστάτης ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Ε.Ε., δεν έκανε την παραμικρή κριτική στην κοινή αγροτική πολιτική. Αντίθετα σε 2-4 πράγματα που είπε σκόρπια, είναι η υλοποίηση της κοινής αγροτικής πολιτικής, όπως ρύθμιση αγροτικών χρεών, τίποτα βέβαια συγκεκριμένο αφού η ΑΤΕ είναι η πιο προβληματική τράπεζα της Ελλάδας με βάση τους διεθνείς οίκους.


Πώς θα την κάνει αυτή τη ρύθμιση, ρώτησε στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα. Είπε, αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα, ότι θα δώσει νέα βραχυπρόθεσμα δάνεια για τους μικρούς αγρότες χωρίς να ορίσει τα επιτόκια. Ενώ δεν περιλαμβάνει την νομική παραγραφή των δανείων της φτωχής αγροτιάς, που οφείλονται στην κοινή αγροτική πολιτική, οφείλονται στη θάλασσα των εισαγωγών. Πραγματικά πρέπει να διαγραφούν γιατί δεν τα δημιούργησε η αγροτιά.


Τέλος ανέφερε πως οι θέσεις που εξήγγειλε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πίσω από αυτές που εξήγγειλε στην ΑΓΡΟΤΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη στις 5 Φεβρουαρίου. Το ΚΚΕ κατέληξε δεν έχει στα ψιλά το αγροτικό ζήτημα όπως συμβαίνει στα άλλα κόμματα.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: