Κυριακή, Αυγούστου 05, 2012

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΙ 25 ΨΥΧΕΣ


Κάτω από δύσκολες συνθήκες διαβιούν οι είκοσι τέσσερις γέροντες που βρίσκονται στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο παράρτημα του Πύργου (πρώην γηροκομείο Άγιος Χαράλαμπος), καθώς τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος που φιλοξενεί τους τρόφιμους, είναι αρκετά σοβαρά.



Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο υποδιευθυντής του ιδρύματος, Ευάγγελος Φωτεινόπουλος, η μια πτέρυγα του γηροκομείου η οποία βρίσκεται σε λειτουργία από το 1965 περίπου, δεν έχει ανακαινιστεί ούτε μια φορά στα χρόνια που λειτουργεί. Αυτό είναι και ο βασικός λόγος, που σήμερα, οι λιγοστοί ηλικιωμένοι που μένουν στην συγκεκριμένη πτέρυγα, είναι αναγκασμένοι να διαβιούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με την υγρασία να βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω από τα προσκέφαλά τους ενώ το ερειπωμένο κτήριο πλέον δεν μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους του τους ανθρώπους αυτούς.


Ανεπαρκές το προσωπικό


Εκτός από το σοβαρό κτηριακό πρόβλημα που υπάρχει στο γηροκομείο εκείνο που καθιστά αδύνατη την φιλοξενία ανθρώπων που χρειάζονται φροντίδα, είναι η έλλειψη προσωπικού και ειδικά νοσηλευτών που θα μπορούν να αναλάβουν την περίθαλψη των ατόμων που βρίσκονται εκεί. «Έχουμε ένα πρόβλημα που είναι το προσωπικό, δεν επαρκεί, δεν έχουμε προσωπικό για να περιθάλψουμε τα άτομα που θέλουμε να πάρουμε», τονίζει ο υποδιευθυντής του ιδρύματος, Ευάγγελος Φωτεινόπουλος θέτοντας ως βασικό ζήτημα την έλλειψη οικονομικής βοήθειας από το Κράτος.


«Δεν παίρνουμε από το κράτος καμία επιχορήγηση και με τις δικές μας δυνάμεις προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα. Εμείς δεν παίρνουμε τροφεία όπως τα άλλα ιδρύματα. Μόνο με τα δικά μας χρήματα κάνουμε ότι κάνουμε. Τώρα τους τελευταίους δύο μήνες έχει μπει μια εισφορά στους τρόφιμους του γηροκομείου που μας δίνουν ένα μέρος της σύνταξης και έχουμε κάποια έσοδα από ενοίκια και έτσι μπορούμε και συντηρούμαστε», αναφέρει ο κ. Φωτεινόπουλος.






Πηγή: patrisnews.com
ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: