Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2012

ALPHA BANK: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!!!


Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι «δεδομένου ότι δεν υπάρχει για την Ελλάδα η δυνατότητα δανεισμού από το εξωτερικό για πληρωμή μισθών και συντάξεων από εδώ και πέρα, το ύψος των μισθών και των συντάξεων του δημόσιου τομέα και των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα θα προσδιορίζεται από τα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή από τα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης»
Για ανάγκη... περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, αλλά και σε συντάξεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κάνει λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της.
Οπως σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 το ΑΕΠ της Ελλάδας έχασε περισσότερες από 2 μονάδες λόγω της υστέρησης στις δαπάνες, αλλά και στα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται και η αρνητική επίπτωση που είχε στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα η φυγή των επενδυτικών και καταθετικών κεφαλαίων από την Ελλάδα, λόγω της δραστηριοποίησης του «λόμπι της δραχμής» από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Οι δαπάνες
Ειδικότερα, από την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο επτάμηνο η Alpha Bank συμπεραίνει ότι α) η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα σημειώνει σημαντική πρόοδο αποκλειστικά και μόνο λόγω της περικοπής των πρωτογενών δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού (ΤΠ) και β) ότι «οι έως τώρα εξελίξεις δείχνουν ότι και κατά το 2012 η εξέλιξη των εσόδων του ΤΠ προκύπτει ως συνδυασμός μιας νέας μεγάλης επιβάρυνσης των συνεπών φορολογουμένων και μιας νέας έξαρσης της φοροδιαφυγής των ίδιων ευρειών κατηγοριών φορολογουμένων που συστηματικά φοροδιαφεύγουν».
Σημειώνει παράλληλα πως «αν τα καθαρά έσοδα του ΤΠ δεν καταγράψουν σημαντική αύξηση το 2012, παρά τις πολλές σημαντικές νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, αυτό θα οφείλεται σε νέα επιτάχυνση της φοροδιαφυγής αυτών που συστηματικά φοροδιαφεύγουν», κάνοντας λόγο για «αναγκαιότητα πρόσθετης περικοπής των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, αλλά και των συντάξεων που παρέχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα».
Προσθέτει δε ότι «δεδομένου ότι δεν υπάρχει για την Ελλάδα η δυνατότητα δανεισμού από το εξωτερικό για πληρωμή μισθών και συντάξεων από εδώ και πέρα, το ύψος των μισθών και των συντάξεων του δημόσιου τομέα και των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα θα προσδιορίζεται από τα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή από τα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης».
Περιορισμός της ύφεσης το β' εξάμηνο του 2012
Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014
Οι εξαγωγές αυξάνονται με ταυτόχρονη σημαντική πτώση των εισαγωγών, ενώ αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη και του τουρισμού
Προοπτικές για ουσιαστικό περιορισμό της ύφεσης στην ελληνική οικονομία βλέπει για το δεύτερο μισό του 2012 η Alpha Bank, η οποία αναμένει πραγματική επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη από το 2014.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που επικράτησε στο α' εξάμηνο του 2012, οι εξαγωγές αγαθών -χωρίς τα πετρελαιοειδή- συνεχίζουν να αυξάνουν (4,1%, από 14,3% το α' εξάμηνο του 2011) με ταυτόχρονη σημαντική πτώση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ από τον Ιούλιο αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη και του εξωτερικού τουρισμού.
Επομένως, υπάρχουν τώρα οι προοπτικές για ουσιαστικό περιορισμό της ύφεσης στην ελληνική οικονομία στο δεύτερο μισό της χρονιάς με:
α) Την εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης της χώρας από το 1ο και το 2ο Πακέτο Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης από Ευρωζώνη και ΔΝΤ.
β) Με τη επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες και την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.
γ) Με την πλήρη υλοποίηση του ΠΔΕ και είσπραξη των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και την χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.
δ) Με επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων και προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.
ε) Με πλήρη εξουδετέρωση κάθε σκέψης ή επιδίωξης ή συζήτησης για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν αφορά την Ελλάδα.
ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
17-8-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καταθετες-προβατα καντε αμεση αναλυψη των χρηματων σας απ τις τραπεζες μπας και την ακουσουν τα αιμοσταγη βαμπιρ-τραπεζιτες...