Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ 25% ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ


Ένας στους τέσσερις οικονομικά ενεργούς Ισπανούς είναι χωρίς δουλειά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας για το τρίτο τρίμηνο που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. 
Το ποσοστό έφτασε στο 25,02%, που μεταφράζεται σε 5,78 εκατομμύρια Ισπανούς χωρίς δουλειά -και αυτό ενώ δεν προβλέπεται βελτίωση στην εικόνα της αγοράς εργασίας τον επόμενο χρόνο.


Η αύξηση, από το 24,6% του προπγούμενου τριμήνου, ανεβάζει το ποσοστό των ανέργων στο υψηλότερο σημείο του από τα χρόνια μετά την πτώση του Φράνκο.

Η Μαδρίτη έχει ήδη δρομολογήσει πακέτο σκληρής λιτότητας ενώ «φλερτάρει» με το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτημα στήριξης από την Ευρωζώνη για τα δημοσιονομικά της -πλέον του ήδη αποφασισμένου πακέτου για τις τράπεζές της.

Η ισπανική οικονομία προβλέπεται να συνεχίσει να κινείται σε τροχιά ύφεσης και το 2013, της τάξης του 0,5%, με ανάλογα δυσμενείς εκτιμήσεις για την πορεία της ανεργίας.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ισπανία είχε εξ απ' ανέκαθεν ψηλή ανεργία και είχε μάθει να ζει με αυτή, Η Ισπανία εξάλλου είναι βασίλειο και είναι ευνομούμενο κράτος