Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2012

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Την ανάγκη να υπάρξει χωρίς άλλη καθυστέρηση σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης θα επισημάνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε διμερείς συναντήσεις που θα έχει με ομολόγους του στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το νέο Έκτακτο Πλαίσιο Στήριξης 2014-2020.
Εντός της ημέρας ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στις δηλώσεις του οποίου βασίζεται εν πολλοίς η κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ, η οποία βέβαια συνδέεται με τη λύση-πακέτο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


Επίσης θα έχει προγραμματισμένη συναντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να θέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες προ των ευθυνών τους λέγοντας ότι η Ελλάδα έπραξε στο ακέραιο όσα της ζητήθηκαν και ότι είναι σειρά των εταίρων και δανειστών να πράξουν το καθήκον τους.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο ευελπιστούν ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας θα οδηγήσει σε αποφάσεις και δεν θα καταλήξει ξανά σε ναυάγιο, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης Γερμανίας - ΔΝΤ, ωστόσο, αναγκάζει πλέον την κυβέρνηση να περιορίζεται σε συγκρατημένες εκτιμήσεις, κυρίως επειδή θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κάνει απότομη στροφή η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη σθεναρή στάση της.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει η χώρα να έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης από τους εταίρους, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε αισιόδοξος το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ 99,5.

Συγκεκριμένα, είπε: «Θεωρητικά πρέπει να υπάρχει εναλλακτική λύση, ωστόσο τώρα είμαστε στην τελική ευθεία. Και τα χρήματα θα πάρουμε και όλα θα πάνε καλά, γιατί και οι εταίροι μας θέλουν να βρεθεί λύση».
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: