Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2012

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΠΘ


Νέα παραγγελία προς την Αστυνομία να επέμβει και να συλλάβει τους καταληψίες -εργολαβικούς υπαλλήλους και φοιτητές- του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, έδωσε ο εισαγγελέας.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Μαδεμλή, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ ενημέρωσαν την εισαγγελία ότι το κτίριο διοίκησης επανακαταλήφθηκε το πρωί από ομάδα εργολαβικών υπαλλήλων και φοιτητών, οι οποίοι έχουν παραταχθεί μπροστά στο κτίριο και εμποδίζουν την είσοδο σε αυτό.


Το Σάββατο, με ανακοίνωσή του, ο πρύτανης Γ.Μυλόπουλος ζητούσε την άμεση επαναφορά του ΑΠΘ «σε συνθήκες νομιμότητας και ομαλής λειτουργίας».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μυλόπουλος, η πολυήμερη κατάληψη έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμες διοικητικές, ακαδημαϊκές και οικονομικές επιπτώσεις. 

«Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η χειραγώγηση του ΑΠΘ από εξωπανεπιστημιακά συμφέροντα προσβάλλει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ. Ταυτόχρονα, η ομηρία του πανεπιστημίου από μια ομάδα εργαζομένων υπονομεύει την προσπάθεια δεκάδων χιλιάδων οικογενειών να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς» σημειώνει ο κ. Μυλόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του, ο πρύτανης του ΑΠΘ ισχυρίζεται ότι «οι καταληψίες υποκινούνται και υποστηρίζονται από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες, όπως συνδικαλιστικές παρατάξεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
3-12-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΩΝ ΠΡΑΖΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΗΣ ΟΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΕΛΛΕΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΑΣΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΥΙ ΑΠΟΣΥΡΗ ΤΗΝ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΠΑΡΙΕΣ