Παρασκευή, Απριλίου 12, 2013

ΓΟΛΓΟΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ, ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ, ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Χιλιάδες διαβητικοί περιμένουν για μήνες μέχρι να αποζημιωθούν για δαπάνες που αφορούν σε αναλώσιμα υλικά για το διαβήτη. O χρόνος αναμονής στον ΟΓΑ φτάνει τους 14 μήνες, ενώ στον ΟΠΑΔ υπάρχουν χρωστούμενα σε ασθενείς ακόμη και από τον Αύγουστο του 2010. Στο διάστημα αυτό, οι πάσχοντες από διαβήτη αναγκάζονται συχνά να διακόψουν τη θεραπεία τους, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος αγοράς των αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.


Αντίστοιχα, η αναμονή για αποζημίωση των οδοιπορικών στους αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς του ΙΚΑ φτάνει τους 7 μήνες και τους 8 μήνες η αναμονή για την απόδοση διατροφικού επιδόματος από την Πρόνοια.

Μεγάλα βάσανα τραβούν και οι ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα, οι οποίοι παρότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν εργάζονται, καλούνται να πληρώσουν «τσουχτερά» ποσά για τη φαρμακευτική τους θεραπεία. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του φαρμάκου «Abilify» των 30 mg, για το οποίο οι ασθενείς πληρώνουν συμμετοχή 55,50 ευρώ, όταν με το προηγούμενο σύστημα το προμηθεύονταν δωρεάν.

 902.gr
  ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΛΥΓΜΕΝΕΣ NOVORAPID ΚΑΙ LANTUS.