Τετάρτη, Μαΐου 15, 2013

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ZEST-ΑΡΑΠΑΚΗΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Ακόμη ένα αιφνιδιαστικό λουκέτο σε βιομηχανία της Μαγνησίας μπήκε την Κυριακή που πέρασε, με αποτέλεσμα στο μακρύ κατάλογο των ανέργων να προστεθούν ακόμη 20 άτομα, που μέχρι πρότινος εργάζονταν στη βιομηχανία σφολιατοποιίας «Zest-Αραπάκης» στη ΒΙΠΕ Βόλου.
Το εργοστάσιο έκλεισε ξαφνικά, χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και χωρίς να έχουν περιθώρια αντίδρασης.


Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων, ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο της βιομηχανίας ότι το εργοστάσιο έκλεισε, ότι έχει μπει λουκέτο και δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους ίδιους, κανένας υπεύθυνος-ιδιοκτήτης δεν εμφανίστηκε για να εξηγήσει, να αποζημιώσει ή να δώσει τα χαρτιά απολύσεως.

Οι εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους οικογενειάρχες, απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, το οποίο και τους ζήτησε να παραταχθούν έξω από το εργοστάσιο και να ζητήσουν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να καταγράψει το συμβάν.

Στους εργαζομένους οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων-πέντε μηνών, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι άκαρπη απέβη η προσπάθεια και του προέδρου του ΕΚΒ να αναζητήσει τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου για να ενημερωθεί τι σκοπεύουν να κάνουν και τι θα γίνει με τις οφειλές.

Καρτ.
enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: