Σάββατο, Ιουνίου 29, 2013

«NUTRIART» - «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» - «ΑΛΛΑΤΙΝΗ» «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Nutriart», που περιλαμβάνει την αρτοβιομηχανία «Κατσέλης», την αλευροποιία «Αλλατίνη» και την «Πλάζα» (κατεψυγμένες ζύμες), αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας του ομίλου Δαυίδ να προχωρήσει σε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, πετώντας στο δρόμο 500 εργάτες. Αυτό που εξαρχής υπήρχε σαν υποψία, χτες επιβεβαιώθηκε έμμεσα όταν εκπρόσωπος της εταιρείας παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για να δόσει απάντηση στο τι θα γίνει με τα εργοστάσια. Δηλαδή η εταιρεία χρησιμοποιεί τους εργάτες ως μέσο πίεσης. Η εμπειρία από τον όμιλο Λαναρά, όπου οι εργάτες σπρώχτηκαν να παλεύουν για τα χρέη του καπιταλιστή, γεγονός που δεν απέτρεψε τελικά το κλείσιμο των εργοστασίων, πρέπει να αξιοποιηθεί από τους εργαζόμενους της «Κατσέλης» πριν βρεθούν να παλεύουν κάτω από... ξένη σημαία.

Χτες, οι εργαζόμενοι της «Κατσέλης» συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους της «Αλλατίνη», οι οποίοι «κατέβηκαν» από τη Θεσσαλονίκη και συγκεντρώθηκαν το πρωί στο εργοστάσιο της αρτοβιομηχανίας στο Μενίδι. Στη συνέχεια από εκεί, με πούλμαν, πήγαν στην έδρα του ομίλου Δαυίδ στο Μαρούσι, όπου και επέδωσαν ψήφισμα που ενέκριναν από κοινού τα δύο Σωματεία.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων, να μη γίνει καμιά απόλυση και καμιά δυσμενής αλλαγή των όρων εργασίας. Καλούν την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους 500 εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, απέναντι στο λαό που πλήττεται σκληρά από την κρίση και επιπλέον απέναντι σε δεκάδες άλλες οικονομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται γύρω από την εταιρεία (π.χ. αγρότες, προμηθευτές, μεταφορείς κλπ)». Και τονίζει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κοινή συμπόρευση και αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Στη συνάντηση, που είχαν οι εργαζόμενοι με τους εκπροσώπους της εταιρείας, η εργοδοσία επιχείρησε να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε «μπαλάκι». Είναι ενδεικτικό ότι μετέθεσαν τις όποιες απαντήσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου την επόμενη εβδομάδα, παραπέμποντας στις απαντήσεις που θα δώσουν... οι τράπεζες. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Το ΔΣ του Σνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται, με όλες του τις δυνάμεις, στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Κατσέλης». Καλεί όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους «καλοθελητές» της εργοδοσίας που σχεδιάζουν τη διάσπαση του αγώνα τους και να δώσουν, με θάρρος, με ταξική ενότητα και αξιοπρέπεια, τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους! Σ' αυτό το δρόμο καλεί και τους εργαζόμενους του κλάδου στο νομό Λάρισας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους, σαν να είναι δικός τους ο αγώνας αυτός!
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: