Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2013

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΚΟΤ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Στη δεύτερη μέρα της βρίσκεται σήμερα η 48ωρη απεργία που άρχισαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι του εργοστασίου χημικών ΣΚΟΤ στην περιοχή Μάνδρα της Αττικής. Δίνουν τη δική τους απάντηση στις απολύσεις που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία, διώχνοντας μέχρι τώρα τρεις εργαζόμενους, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους και να αποδεχτούν τη δραστική μείωση του μεροκάματου.


Η εταιρεία εδώ και ένα χρόνο επέβαλε στους εργαζόμενους μείωση του μεροκάματου κατά 25%. Οι εργαζόμενοι πριν μερικούς μήνες έφτιαξαν σωματείο και την περασμένη βδομάδα έστειλαν στην εταιρεία τα αιτήματά τους ανάμεσα στα οποία ήταν να υπογραφεί Σύμβαση Εργασίας με βάση τη Συλλογική Σύμβαση της Χημικής Βιομηχανίας.

Η εταιρεία απάντησε με απολύσεις και μάλιστα δύο από τους απολυμένους είναι ιδρυτικά μέλη του σωματείου. Το σωματείο απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων, την υπογραφή της Σύμβασης και καλεί «τα δευτεροβάθμια όργανα, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα που ξεκινάμε».

Για σήμερα Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων.
http://www.902.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: