Τετάρτη, Μαΐου 28, 2014

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Εδώ και πέντε μήνες, οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων που εργάζονται με συμβάσεις έργου παρέχουν τις τόσο σημαντικές για την υγεία των παιδιών μας και τη δημόσια παιδεία υπηρεσίες τους, χωρίς να έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ για τα δεδουλευμένα της περιόδου Ιανουαρίου – Μαΐου 2014» . 
Όπως προστίθεται στο δελτίο Τύπου της Εφης Γεωργοπούλου, βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ:


Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε σήμερα με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας μας ενημέρωσαν ότι η μέχρι τώρα καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που έχει συνάψει τις σχετικές συμβάσεις με τις κατά τόπους σχολικές επιτροπές, δε μπορούσε να λάβει φορολογική ενημερότητα λόγω χρεών, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας χρηματικό ένταλμα προς αυτό για να λάβει τους ήδη εγκεκριμένους από το Υπουργείο Οικονομικών χρηματικούς πόρους. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι μόλις σήμερα ενέκρινε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την απόδοση φορολογικής ενημερότητας και, συνεπώς, οι επόμενες διαδικασίες της υπογραφής υπουργικής απόφασης για το χρηματικό ένταλμα και της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε 10-15 ημέρες.

   Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεν είχε παραστεί στο Κοινοβούλιο για να απαντήσει σε προηγούμενη Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για το θέμα της επίλυσης της πληρωμής των σχολικών καθαριστριών σε σταθερή μηνιαία βάση.

     Επισημαίνεται ότι για τα δεδουλευμένα των παρεχόμενων υπηρεσιών της περιόδου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013, οι εργαζόμενες πληρώθηκαν μόλις το περασμένο Μάρτιο, δηλαδή με 7 μήνες καθυστέρηση, ύστερα από την πίεση των δυναμικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και ερωτήσεων στη Βουλή. Ακόμα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι οι εργαζόμενες θα έπρεπε σύμφωνα με το νόμο να λαμβάνουν τις έτσι κι αλλιώς πενιχρές αποδοχές τους βάσει του παραγόμενου έργου και όχι όποτε αποφασίζει το Υπουργείο – εργοδότης.

       Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων καθαριστριών, αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες για κάθε εργαζόμενο. Απαιτούμε το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει ότι θα είναι πλέον τακτική, σε μηνιαία βάση, μόνιμη και σταθερή η καταβολή των δεδουλευμένων στις σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις έργου.





http://left.gr/ 



ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: