Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2016

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «5.000 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ»

Αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατέθεσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικής ευθύνης σχετικά με την υλοποίηση της προκήρυξης για τη χορήγηση 5.000 υποτροφιών από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας και τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, μέσω της πρωτοβουλίας «Ολοι μαζί μπορούμε».


Ειδικότερα, όπως έγραψε αναλυτικά χθες η «Εφ.Συν.», η ΟΕΦΕ ανέλαβε να διαφημίσει μέσω του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ τη χορήγηση 5.000 υποτροφιών από συγκεκριμένα φροντιστήρια, δηλαδή την απαλλαγή μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου από τα δίδακτρα. Για να πάρουν λοιπόν την υποτροφία που θα τους επέτρεπε να παρακολουθήσουν μαθήματα δωρεάν, οι μαθητές θα έπρεπε αρχικά να συγκεντρώσουν 60 μόρια στα 100 σε διαγνωστικό τεστ και στη συνέχεια να αξιολογηθούν με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης καμπάνιας διαφημιζόταν ότι το 2015 χορηγήθηκαν 5.000 υποτροφίες και ότι το 2016 θα χορηγούνταν άλλες 5.000. Ομως, σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο αρμόδιο υπουργείο, οι υποτροφίες που πράγματι χορηγήθηκαν κατ’ έτος δεν υπερέβαιναν και δεν θα μπορούσαν και να υπερβούν τις 500.

Με βάση αυτή λοιπόν την καταγγελία το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη συγκεκριμένη αναφορά, ζητώντας από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να διερευνήσει την τυχόν ύπαρξη ποινικής ευθύνης για την ΟΕΦΕ, τον ΣΚΑΪ και τα φροντιστήρια που συμμετείχαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης προκήρυξης, καθώς και να εξετάσει την ενδεχόμενη περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης. «Το υπουργείο, από τη στιγμή που ήρθε η ανώνυμη καταγγελία, δεν είχε κανέναν άλλο δρόμο παρά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τυχόν ευθύνες, και αυτό κάναμε» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής. Γιάννης Μπασκάκης http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: