Τρίτη, Ιουλίου 23, 2019

Τραμπ: «Θα κέρδιζα πόλεμο στο Αφγανιστάν σε μια βδομάδα, αλλά δε θέλω να σκοτώσω 10 εκατ. ανθρώπους»

Στο περιθώριο της επίσκεψη του Πακιστανού πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός πολέμου με το Αφγανιστάν, απάντησε θα τον κέρδισε «σε μια βδομάδα», αλλά δεν θα το κάνει γιατί δεν θέλει «να σκοτώσω 10 εκατομμύρια ανθρώπους».


«Αν θέλαμε να ξεκινήσουμε πόλεμο με το Αφγανιστάν και να τον κερδίσουμε, θα μπορούσα να κερδίσω τον πόλεμο αυτό σε μια εβδομάδα. Αλλά δεν θέλω να σκοτώσω 10 εκατ. ανθρώπους. Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να εξαφανιστεί από προσώπου Γης. Αλλά δεν θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο» υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Υποτίθεται ότι δεν θα ήμασταν αστυνομικοί στην περιοχή, βρισκόμαστε στο Αφγανιστάν εδώ και 19 χρόνια» είπε ο ίδιος για να προσθέσει το εξής: «Εργαζόμαστε με το Πακιστάν και με άλλους για να αποδεσμευθούμε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι το Πακιστάν θα βοηθήσει πολύ την Ουάσινγκτον για να καταγραφεί πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία, «Δεν πιστεύω ότι το Πακιστάν σεβόταν τις ΗΠΑ» κατά το παρελθόν, σημείωσε ο Τραμπ. «Τώρα, μας βοηθούν πολύ» σημείωσε.

Ο Ρεπουμπλικανός πρότεινε επίσης να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν στο θέμα του Κασμίρ. «Θα ήθελα πολύ να είμαι μεσολαβητής. Εάν μπορώ να κάνω οτιδήποτε για να βοηθήσω, ενημερώστε με» είπε.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: