Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2019

Τα ακροδεξιά πρωτοπαλίκαρα της ΝΔ στην πρώτη γραμμή

Στην Μόρια – του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι του Αλέξη Τσίπρα – 10.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες, η κυβέρνηση ψάχνει επί ματαίω να βρει διέξοδο ανάμεσα σε… ρίψεις χημικών και μαζικές μεταφορές προσφύγων στην ενδοχώρα, η Αγκυρα προειδοποιεί ότι 100.000 πρόσφυγες ετοιμάζοντας να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη, και η γερμανική FAZ και η γερμανική FAZ προβλέπει «δραματικό χειμώνα στα ελληνικά νησιά».Ακριβώς αυτήν την στιγμή της κορύφωσης της νέας προσφυγικής κρίσης επέλεξε ένας βουλευτής της ΝΔ, ο Θανάσης Πλεύρης, για να διακηρύξει πρωί – πρωί, από τα τηλεπαράθυρα του Ant1,  ότι το μεταναστευτικό είναι απλώς «ζήτημα ασφαλείας». Και την ίδια στιγμή ένας δεύτερος βουλευτής της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, εφόρμησε σε έτερο τηλεπαράθυρο, εκείνο του Σκάι, για να καταθέσει ολοκληρωμένη – εάν όχι και «τελική» - λύση αλα Σαλβίνι: Την «απώθηση των εισβολέων» - όπου «εισβολείς» δεν είναι άλλοι από τους πρόσφυγες – και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος δια της εκδίωξης όλων των μουσουλμάνων από την ελληνική επικράτεια.



Με έναν ακραίο, καίτοι καθόλου πρωτόγνωρο για τα δικά του ακροδεξιά δεδομένα, πολιτικό λόγο ο βουλευτής Μπογδάνος δήλωσε από τον τηλεοπτικό αέρα του Σκάι, ότι «το να απωθήσω έναν εισβολέα από το σπίτι μου δεν στρέφεται εναντίον του εισβολέα. Μπαίνει στο σπίτι μου», ενώ υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των πολιτών «να κάνουν πράγματα όταν η ελευθερία και η ιδιοκτησία τους απειλούνται».

Και για όσους δεν κατάλαβαν εξήγησε αμέσως και το ποια πρέπει να είναι η προσέγγιση της ΝΔ για το προσφυγικό: «Να περιφρουρήσει», είπε, «τα σύνορα, να δει πως η ωρολογιακή βόμβα των μεγάλων μουσουλμανικών πληθυσμών στα νησιά,  που απειλούνται από μία μουσουλμανική χώρα, θα εξουδετερωθεί. Και έκλεισε δίνοντας και το μήνυμα που πρέπει να μεταφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο εξωτερικό: «Να πει ότι είμαστε μια χώρα 10 εκατομμυρίων ψυχών στην πλειονότητά τους με ορθόδοξη σφραγίδα, δεν αντέχουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνων, και έχουμε το δικαίωμα να μην τα θέλουμε».

Για τους πλέον καλόπιστους, οι θέσεις Μπογδάνου θα μπορούσαν να είναι το αναγκαίο - και κομματικά εντεταλμένο – «χάδι»  στο ακροδεξιό ακροατήριο που συνέβαλε στην άνοδο της ΝΔ στην εξουσία. Όταν όμως πρόκειται για το τρίτο, μέσα σε λίγα 24ωρα, ακροδεξιό «χτύπημα» από βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα και για το Μαξίμου και για τον ίδιον τον πρωθυπουργό.

Ο ένας βουλευτής, ο Θάνος Πλεύρης, δεν χαρακτήρισε μόνον το προσφυγικό «ζήτημα ασφαλείας» αλλά ανέλαβε εν χορδαίας και οργάνοις και την νομική υπεράσπιση του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Σταύρου Μπαλάσκα μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του τελευταίου περί «σκουπιδιών που πρέπει να φύγουν από τα Εξάρχεια».Ο δεύτερος βουλευτής, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, δεν είδε τίποτα το κακό στο «να τρέξει λίγο αιματάκι στα Εξάρχεια» προκειμένου να επιβληθεί το δόγμα «νόμος και τάξη». Και ο τρίτος, ο γνωστός Μπογδάνος, κατέθεσε ως πολιτική πλατφόρμα για το προσφυγικό την «απώθηση των εισβολέων».



Το πρώτο ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί και επίσημη γραμμή της κυβέρνησης  κι εάν επ’ αυτής συζητά ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις κορυφής που έχει στην Ευρώπη για το προσφυγικό.  Εάν όχι, μάλλον το Μαξίμου έχει ήδη αργήσει να αποδοκιμάσει τον βουλευτή της πλειοψηφίας.

Το δεύτερο ερώτημα είναι κατά πόσο οι επιπλήξεις και οι διαγραφές στην ΝΔ είναι επιλεκτικές – αναλόγως του πόσο ουσιαστική ή μη επίπτωση μπορεί να έχουν.
Το τελευταίο ερώτημα προκύπτει από την σπουδή της ΝΔ να διαγράψει τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς» και μέλος του Τομέα Υγείας του κόμματος Θεόδωρο Γιάνναρο μετά την χυδαία, ρατσιστική του επίθεση σε πρόσφυγα τον οποίο χαρακτήρισε «πίθηκο» και «απόβρασμα». Ορθή και επιβεβλημένη η διαγραφή, αλλά παραμένει απορίας άξιο γιατί δεν υπήρξε μια αντίστοιχη πειθαρχική κίνηση, έστω κι επίπληξη, για τους βουλευτές Μαρκόπουλο και Μπογδάνο.

Εδώ, οι πλέον… κακόπιστοι απαντούν ότι η ΝΔ έχει ήδη πλούσιο παρελθόν στις εικονικές – επικοινωνιακές διαγραφές με παράλληλη πλήρη ανοχή, εάν όχι ενθάρρυνση, των ακροδεξιών θέσεων. Και υπενθυμίζουν την περίπτωση Καμπόσου – του νυν δημάρχου του Αργους ο οποίος είχε μεν διαγραφεί για το ρατσιστικό και αντισημιτικό του παραλήρημα κατά Μπουτάρη αλλά στηρίχτηκε ανοιχτά και απλόχερα από την ΝΔ προκειμένου να επανεκλεγεί.  
  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: