Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020

Βασίλης Μάγγος: H ΕΛ.ΑΣ. απέρριψε το αίτημα της οικογένειας Μάγγου να γίνει η νεκροψία στη Λάρισα - Προσπάθεια για συγκάλυψη;

Μόνο ως ύποπτη μπορεί να θεωρηθεί, τόσο η μεταφορά της σωρού του 26χρονου στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία, όσο και οι οργισμένη αντίδραση του Υπ.Προστασίας του Πολιτη που έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια πάνω στον αδικοχαμένο Βασίλη Μάγγο...χωρίς καν να έχει βγει η νεκροψία. 

Το έκαναν για να προλάβουν καταστάσεις; 
Επειδή έχουν κάποιο χάρισμα και "ξέρουν" από τι πέθανε...πριν γίνει καν η νεκροψία που η ίδια η κυβέρνηση όρισε το που θα γίνει;
Διαβάστε τις καταγγελίες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...



Μια σοβαρή καταγγελία κάνουν στην Popaganda φίλοι της οικογένειας και του νεκρού Βασίλη Μάγγου στο Βόλο σχετικά με τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην υπόθεση της διερεύνησης των αιτιών του θανάτου του. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλουν η οικογένεια κατέθεσε αίτημα να εξεταστεί η σωρός του νεκρού παιδιού τους την Πέμπτη στη Λάρισα (την Τετάρτη δεν είναι εφικτό να γίνει στη Λάρισα). Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα. Η Αστυνομία μονομερώς και χωρίς να ενημερώσει την οικογένεια αποφάσισε η σωρός να σταλεί εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία. 

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν στην Popaganda κι απο δικηγόρο που είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια Μάγγου.
Με δεδομένο ότι το κόστος βαραίνει την οικογένεια (και πρόκειται για μια φτωχή οικογένεια), δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το καθεστώς κάτω από το οποίο προκρίθηκε η συγκεκριμένη επιλογή, αγνοώντας την επιθυμία της, τις οικονομικές της δυνατότητες αλλά και στερώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να σκεφτεί τις δικές της κινήσεις πάνω στην απώλεια του γιου της, αν για παράδειγμα θέλει να ορίσει δικό της εμπειρογνώμονα κλπ.


Είναι μια οικογένεια που υφίσταται πολλαπλό σοκ εδώ και ένα μήνα, αρχής γενομένης από το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου έτσι όπως αποτυπώθηκε σε οπτικά ντοκουμέντα και στα τραύματα του, το στρες που δέχτηκε το θύμα εδώ και ένα μήνα και τον απρόσμενο θάνατο του. Αν μη τι άλλο ο σεβασμός στο πένθος του θα προϋπέθετε τη συμπερίληψη της κατάστασης τους και όχι αιφνίδιους χειρισμούς που γεννούν ανησυχίες ως προς τη σκοπιμότητα τους.  https://popaganda.gr/
«Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο».

Στη δήλωση οτι «τα τραύματα από τον πρόσφατο ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι η αιτία του θανάτου του Βασίλη», προέβησαν οι γονείς του 27χρονου νέου που έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα στο Βόλο.

«Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου θεωρεί και τιμά το γιο της ως κοινωνικό αγωνιστή. Δεν υποστηρίζει ότι τα τραύματα από τον πρόσφατο άγριο ξυλοδαρμό του είναι η αιτία του θανάτου του, αν και επηρεάσε έντονα τη ψυχολογία του. Και αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί από καμία ιατροδικαστική έρευνα. Εστιάζει στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του παιδιού τους και στα οράματά του για ένα δίκαιο κόσμο» αναφέρει ολόκληρη η δήλωση σύμφωνα με το thenewspaper.gr.
Νωρίτερα το απόγευμα, ο πατέρας του 27χρονου Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, προέβη σε καταγγελίες αναφορικά με την διαδικασία της νεκροψίας.

«Μεταφέρουν τη σωρό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας. Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν» ανέφερε ο κ. Μάγγος στο tvxs.gr.

«Εμείς όμως ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σωρός; Του λέμε εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα» εξήγησε στη ακολούθως ο κ. Μάγγος.
«Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;» διερωτήθηκε ο άτυχος πατέρας.

Ακόμη, ο κ. Μάγγος διευκρίνισε πως: «δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε». 
https://sputniknews.gr/, tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: