Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ


Σε εντονότατο διάβημα προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα, κατ' εντολήν του Στ. Λαμπρινίδη, όπως δήλωσε στην «Ε» ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.
Με το διάβημα καταγγέλλονται ως απολύτως ψευδείς οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και ζητείται η άμεση ανάκλησή τους.



Σε διάψευση, εξάλλου, προέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Ηλ. Μόσιαλος απάντησε και στη δήλωση Αρίντς ότι Παπανδρέου και Ερντογάν συμφώνησαν στην πρόσφατη τηλεφωνική τους συνομιλία να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, λέγοντας ότι «η κοινή συνεδρίαση θα γίνει όταν υφίστανται οι κατάλληλες προϋποθέσεις».


Αντίδραση στις δηλώσεις Αρίντς υπήρξε και από τον αρμόδιο τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Ο Π. Παναγιωτόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να τις διαψεύσει, κάνοντας μάλιστα λόγο για «παραπληροφόρηση από την τουρκική πλευρά». Ζήτησε όμως από τον Γ. Παπανδρέου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Τούρκο πρωθυπουργό.


Α.Ε.Μ.
ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΘΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ.