Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Η «αυτοκρατορία του χρήματος», επιβάλλει σήμερα τη γρήγορη, βίαιη, βάρβαρη μετατροπή της Ελλάδας, σε τριτοκοσμική χώρα με ένα πρόγραμμα δήθεν «σωτηρίας» της, υποστηρίζουν σε κοινό κείμενο-έκκληση για τη σωτηρία των λαών της Ευρώπης, δεκάδες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών από πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ο Μ. Θεοδωράκης, ο Α. Τσίπρας και ο Μ. Γλέζος.


Στην έκκλησή τους, με αφορμή την συμπλήρωση 65 ετών από την ήττα του ναζισμού και του φασισμού, δεκάδες προσωπικότητες της Αριστεράς υποστηρίζουν ότι "οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν σήμερα μια δραματική απειλή, όχι στρατιωτική αυτή τη φορά, αλλά οικονομική, κοινωνική και πολιτική".


Οι συνυπογράφοντες επισημαίνουν ότι η επίθεση των "αγορών" άρχισε με έναν πόλεμο κατά της Ελλάδας, η οποία εξελίχθηκε σε χρηματοπιστωτική κρίση, που κατέληξε στην υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας.


Παρομοιάζουν, δε, την ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα με εκείνη του Πινοσέτ στη Χιλή και του Γέλτσιν στη Ρωσία και προειδοποιούν ότι θα έχει τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα αν δεν διακοπεί άμεσα. "Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο, για να μελετηθούν οι λαϊκές αντιδράσεις στον κοινωνικό δαρβινισμό και να τρομοκρατηθεί όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτό που μπορεί να συμβεί σε ένα μέλος της", επισημαίνεται στο κείμενο.


Καταγγέλουν συστηματική επίθεση σε ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και προσπάθειες καθησυχασμού των λαών που θυμίζουν τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον φασισμό, στη δεκαετία του 1930. "


Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης στην επελαύνουσα "Ολοκληρωτική Αυτοκρατορία της Παγκοσμιοποίησης", προτού είναι αργά", καταλήγει η ανακοίνωση, κάνοντας έκκληση για συλλογική αντίσταση.


Από την Ελλάδα το κείμενο συνυπογράφουν οι Γιάννης Μυλόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Κώστας Δουζίνας, Κώστας Βεργόπουλος, Κυριάκος Κατζουράκης και Κάτια Γέρου.


Από την Ιταλία ο εθνικός γραμματέας του κόμματος Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Πάολο Φερρέρο, από την Ισπανία ο γ.γ., του κομμουνιστικού κόμματος Χοσέ Λουίς Κεντέλλα, από την Γαλλία ο γ.γ. του κομμουνιστικού κόμματος και πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιέρ Λορέν, από τη Γερμανία ο Όσκαρ Λαφοντέν και οι συμπρόεδροι της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Κλάους Έρνστ και Γκεζίνε Λέτζ, κ.ά.


ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ?
ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ?
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!!!
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΗΣΕΙΣ!
ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!!