Τρίτη, Ιουνίου 11, 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!
-Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-
Δημοσιεύτηκε την Τρίτη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, γεγονός που εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο για προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από την Τετάρτη η ροή του προγράμματος περνά στα χέρια των εργαζομένων.

Αντιδράσεις κομμάτων
Το θέμα της δημοσίευσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προκάλεσε αντιδράσεις στα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ενώ σφοδρότατες είναι οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης δήλωσε:
«Τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.


» Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης. Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους.»

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
11-6-2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μια αποδειξη πως ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΚΤΙΝΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ!!!


Τελικα τι ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ τι ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ!

ΓΙΑΤΙ Κ.ΣΑΜΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Άντε μπας και γλιτώσουμε κανένα χαράτσι, αρκετά πια μ΄όλα τα λαμόγια που πληρώνουμε για να μας κάνουν προπαγάνδα

Ανώνυμος είπε...

Δε θα σου δώσει τίποτα το αφεντικό σου ρε πεινάλα φασιστάκο...
A politistos