Τρίτη, Ιουνίου 11, 2013

ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ...ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ...
Απροσδόκητη τροπή έλαβε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν δύο μέλη της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης αντάλλαξαν φραστικές επιθέσεις και ύβρεις.

Oι διάλογοι στην Επιτροπή

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, η βουλευτής του ΚΚΕ πήρε πρώτη το λόγο.

Λ.Κανέλλη: Δυσκολεύομαι να αποκαλώ συνάδελφο, βουλευτή που είναι και μέλος της Επιτροπής εδώ και που έχει αποκαλέσει κοπρίτες τους βουλευτές της αριστεράς και εμένα με χαρακτήρισε προ ημερών σε ομιλία του βρώμα του κοινοβουλίου.
Μ.Αρβανίτης: Κύριε πρόεδρε, η κ. Κανέλλη να μας πει ποιος είναι ο βουλευτής εδώ που εξεστόμισε τις δύο συγκεκριμένες λέξεις.

Κανέλλη: Εσύ. Και έπρεπε να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι υπαινιγμός είναι ευθεία καταγγελία. Ανοίγεις το στόμα σου και μας βρωμίζεις όλους.
Αρβανίτης: Ζητώ συγγνώμη από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοικήσεως και από τον ειδικό επιθεωρητή. Αλλά ήθελα να σας αναφέρω ότι προ ολίγων ημερών και αυτό είναι ανάγκη να το ακούσετε χαιρέτισα στους διαδρόμους την κομμουνίστρια βουλευτίνα και εκείνη απηξίωσε να με χαιρετίσει. Και τότε της είπα ότι είναι ζήτημα στοιχειώδους ευγενείας αλλά ποιος την έχασε την ευγένεια για τη βρεις εσύ. Αφορά την παρούσα βουλευτίνα. Βλέπετε ότι είναι προκλητικότατη. Χρησιμοποίησε τον όρο βρώμα που μόνο άνθρωποι της κατηγορίας της χρησιμοποιούν».
Κανέλλη: Να σου χαλαλίσω καλημέρα αποκλείεται!

Α.Νεράντζης: Παρακαλώ να σταματήσουμε εδώ.

Κανέλλη: Άντε ρε ναζιστόφατσα. Όσο αρνείσαι το Ολοκαύτωμα θα σου αρνούμαι και την καλημέρα! Φασιστόφατσα! Ε, ναζιστόφατσα. Όσο εσύ θα αρνιέσαι το Ολοκαύτωμα, θα σου αρνιέμαι την καλημέρα. Ναζιστόφατσα. Θα μιλήσεις εσύ για κοπρίτες της αριστεράς!
Αρβανίτης: Να πας στην ΚΝΕΣΕΤ να τα πεις αυτά!
Κανέλλη: Άντε ρε ναζιστόμουτρο! Είσαι ναζιστής! Θα απαιτήσεις να σου κάνουμε και Χάιλ Χίτλερ! Άντε ρε ναζί από εδώ!
Αρβανίτης: Να πας να τα πεις αυτά στο ΠΑΜΕ. Να μην τολμήσεις να ασχοληθείς ξανά με το πρόσωπό μου! Κύριε πρόεδρε, αυτές είναι κουβέντες πεζοδρομίου! Έχεις νοοτροπία Κατίνας!

Α.Νεράντζης: παρακαλώ να μην γράφεται στα πρακτικά. Υπάρχει τηλεόραση που παρακολουθεί αρκετά φτάνει.

Κανέλλη: Διαφάνεια! να ακουστούν όσα είπε εδώ μέσα.
Αρβανίτης: Η νοοτροπία Κατίνας δεν έχει καμίαν θέση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Δρίτσας: Κύριε πρόεδρε, βάλτε μια τάξη. Επειδή δεν χαιρετήθηκε κάποιος αποκτά το δικαίωμα να αποκαλεί κοπρίτες τους πολιτικούς του αντιπάλους;
Αρβανίτης: Κοπρίζετε 38 χρόνια εναντίον του λαού. Έχετε αντίρρηση γι΄ αυτό; Αυτά κάνατε και έχει περιέλθει ο λαός σε φρικτή κατάσταση. Έχετε εξαθλιώσει το λαό.

Α.Νεράντζης: Σας παρακαλώ! Δεν είναι κουβέντες αυτές. Παρακαλώ να μην γραφεί τίποτα στα πρακτικά.

Κεφαλογιάννης: Κύριε πρόεδρε αφού διαγράψατε από τα πρακτικά, παρακαλώ να διαγραφούν όλες αυτές οι εικόνες και από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Διότι μόνο Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που είδαμε σήμερα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αντιλέγω. Δεν συμφωνώ να διαγραφεί οτιδήποτε. Δεν μπορεί η Επιτροπή Θεσμών να λειτουργεί με τρόπο που να κουκουλώνει ένα θέμα που είναι ζέον και φλέγον. Λυπάμαι κύριε πρόεδρε για τον τρόπο που συμψηφίζετε. Ο τρόπος αυτός παραπέμπει στη θεωρία του αρχηγού σας, τη θεωρία των δύο άκρων.

Α.Νεράντζης: Προβλέπεται από τον Κανονισμό η μη αναγραφή των φράσεων αυτών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
ΠΡΕΖΑ TV
11-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: