Τρίτη, Μαΐου 26, 2015

ΟΤΙ ΤΟΥΣ Κ@ΥΛΩΣΕΙ: ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ,
ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ,
ΤΟΥΣ ΒΑΡΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ...
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ... ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΥΡΙΖΑ.
Φόρο ανάληψης χρημάτων από τις τραπεζίτες εξετάζει να επιβάλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση αν πρόκειται να επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως εξετάζεται η φορολόγηση των αναλήψεων από τα γκισέ και από τα ΑΤΜ των τραπεζών, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να φορολογηθούν οι καταθέσεις.


Έκανε επίσης γνωστό ότι εξετάζεται τρόπος νομιμοποίησης αφορολόγητων ποσών σε καταθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού. Εξετάζεται φόρος 15% για όσους έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό προκειμένου να μην κατηγορηθούν για φοροδιαφυγή και φόρος 30% φόρος για τις καταθέσεις στο εσωτερικό με αντάλλαγμα να μην κατηγορηθούν για φοροδιαφυγή.

Για τα οχήματα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θα γίνει διαβούλευση από την Παρασκευή με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης, η οποία εξετάζει την επιβολή χαρατσιού περιβάλλοντος για τα παλιά οχήματα και αύξηση του ΦΠΑ στα μεταχειρισμένα. Επιπλέον έθεσε και θέμα αλλαγών στη φορολόγηση των καυσίμων λέγοντας ωστόσο ότι δεν είναι της παρούσης. 902.GR
ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: