Δευτέρα, Μαΐου 18, 2015

ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ

Ευρεία σύσκεψη στις 26 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με την συμμετοχή της περιφέρειας, των επιλιμένιων δήμων, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, συγκαλούν η ΟΜΥΛΕ και οι Λιμενεργάτες με σκοπό να συζητηθούν τα κυβερνητικά σχέδια για την πώληση του ΟΛΠ.

ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργάτες με μια πολύ σκληρή ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα καταγγέλλουν ότι «το ΤΑΙΠΕΔ υπό την καθοδήγηση και τις εντολές της κυβέρνησης προχωράει στην αναβίωση του διαγωνισμού ξεπουλήματος του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ» και τονίζουν πως «η κυβέρνηση δίνοντας δείγματα πολιτικής αναξιοπιστίας, αθετεί όλα όσα έλεγε και υπερασπιζόταν ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και πρόσφατα στην βουλή με τις προγραμματικές της δηλώσεις και ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης».



Κάνουν γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχτούν αυτή την πολιτική και δηλώνουν ότι θα μετατρέψουν την απογοήτευση από την επιχειρούμενη πολιτική σε θυμό και αγωνιστική δράση.

Στο μεταξύ χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως έχει γίνει γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, το ΤΑΙΠΕΔ απέστειλε με e-mail στους τρεις τελικούς ενδιαφερόμενους για την αγορά των μετοχών του ΟΛΠ, τροποποιημένη την αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού.

Βασική τροποποίηση αυτή της αλλαγής του ποσοστού πώλησης από το 67,7% στο 51%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην προκήρυξη αναφέρεται ότι σε βάθος χρόνου και ανάλογα με την επενδυτική συμπεριφορά που θα επιδείξει ο πλειοδότης θα διατεθεί και το υπόλοιπο 16,7%. Οι τρεις εταιρείες θα έχουν περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο να υποβάλλουν τις προσφορές τους. Ωστόσο μέχρι τότε θα πρέπει να έχει αναθεωρηθεί και η σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον ΟΛΠ και στο Δημόσιο. Εαν δεν γίνει αυτό ο διαγωνισμός δεν μπορεί να προχωρήσει.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις υποψήφιοι που παραμένουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς είναι: η κινεζική Cosco, η APM terminals (θυγατρική της δανέζικης Maersk) και η International Container Terminal Servises (ΙCTS) από τις Φιλιππίνες. 
http://www.efsyn.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: