Σάββατο, Ιουλίου 11, 2015

«ΠΡΩΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, ΜΕΤΑ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ»...ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

του Νίκου Μπέλλου
Βρυξέλλες
Πρώτα η υιοθέτηση όλων των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων από τη βουλή και μετά οι εκταμιεύσεις των χρημάτων στην Ελλάδα, διαμήνυσαν σήμερα πολλοί υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης.
Στις Βρυξέλλες, υπάρχει διάχυτη δυσπιστία σχετικά με τη θέληση, την ικανότητα και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που προτείνει.
Τη θέση αυτή ανέπτυξαν πολλές αντιπροσωπείες, όπως η γερμανική αλλά και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ολλανδία, η Αυστρία, οι τρεις της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία) και η Σλοβακία.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση του υφυπουργoύ Οικονομικών της Ολλανδίας, Έρικ Βίμπς ο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση ανέφερε ότι πολλές κυβερνήσεις της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου έχουν σοβαρές αμφιβολίες κατά η ελληνική κυβέρνηση έχει την ικανότητα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει.
Πάντως, στη βελγική πρωτεύουσα επικρατει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη σημερινή συνεδρίαση, η οποία μπορει να πάρει πολύ χρόνο.
 Οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δίνουν μάχη στήριξης των ελληνικών προτάσεων ώστε να υιοθετηθούν σήμερα και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα. Το βέβαιο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να αλλάξει συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις και συγκεκριμένα την υιοθέτηση όλων των μέτρων στις επόμενες μέρες ώστε να πάρει η χώρα μας τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη μέχρι τις 20 Ιουλίου.
http://www.naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: