Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2008

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ...Η ΦΟΥΝΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΕΖΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Κατα τη προεκλογικη περιοδο του Σεπτεμβριου,
ολοι οι αρχηγοι των μεγαλων πολιτικων κομματων,
θελοντας να αυξησουν τη δημοτικοτητα τους προς το λαο,
αλλα και να ανοιχτουν προς τη νεολαια,
ειχαν ανοιξει στις στημενες συνεντευξεις τους
σε ΜΜΕ και Blogs,
το θεμα περι της αποποινικοποιησης
των ναρκωτικων,
το οποιο πρεπει επιτελους να συζητηθει
και επισημα στο Ελληνικο Κοινοβουλιο.

Δεν ξερω αν διαχωρισμος σε μαλακα και σκληρα,
θα βοηθουσε την κατασταση,
ωστε να βρεθουν καποιες νομικες λυσεις,
πιο ευκολα και γρηγορα...

Ουτε καν ξερω,
εαν η νομιμοποιηση των ναρκωτικων στην Ελλαδα,
θα εφερνε τα επιθυμητα για καποιους
κοινωνικα αποτελεσματα...

Αυτα ομως που ξερω και μπορω να πω με σιγουρια ειναι...

Η μεθαδονη,πωλειται με την ανοχη των αρχων
εξω απο τον ΟΚΑΝΑ,
εναντι 100 euro...

Το εμποριο χασις,κοκαϊνης,πρεζας κτλ,
εξακολουθει και εχει συνεχως ανοδικη πορεια,
αυξανοντας τα κερδη των οσων ασχολουνται με το αθλημα...

Μπλεγμενοι ειναι πολιτικοι,
επιχειρηματιες,
τοπικοι αρχοντες,οι αστυνομικες αρχες,
δικηγοροι,παπαδες,γιατροι,
δημοσιογραφοι κ.α
oι οποιοι πωλουν,εισαγουν,δημιουργουν
ή συγκαλυπτουν
με τη σταση και το τροπο τους,
την ολη κατασταση...

Πρεπει καποτε η Ελληνικη Κοινωνια και οι πολιτες
που θελουν να ονομαζονται πραγματικα ενεργοι
και οχι μονο απλα κομματοσκυλα,
που τρεχουν οποτε τους ταζουν τροφη,
να ξυπνησουν απο τη μαστουρα
των εποχιακων ψευτικων σκανδαλων,
βλεποντας την ουσια των προβληματων...

Περιμενω τις θεσεις και τις αποψεις σας...

ΠΡΕΖΑ TV
19-2-2008

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΚΑ

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ


ΤΙ ΦΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΠΛΕΙΕΡΣ

StupidityGR είπε...

Μπλεγμενοι ειναι πολιτικοι,
επιχειρηματιες, τοπικοι αρχοντες, οι αστυνομικες αρχες, δικηγοροι, παπαδες, γιατροι, δημοσιογραφοι κ.α
oι οποιοι πωλουν, εισαγουν, δημιουργουν ή συγκαλυπτουν
με τη σταση και το τροπο τους,
την ολη κατασταση...


This part here says it all.

Laplace είπε...

ειμαι υπερ της αποποινικοποιησης

Ανώνυμος είπε...

dld, eimaste uper tis apopoinikopoiisis sovara, gia na mpoune foroi kai na mi xanei fraga o ellinas forologoumenos, kai ta tseponoun arxontes kai eksousiazontes? i aurio to prwi afou poun tin kalimera tous i Ellines tha exei allaksei i kosmothewria tous kai tha xoun tin paideia na kanoun xrisi ousiwn xwris na ginoun akoma pio vlakes?

Ανώνυμος είπε...

laplace STARXIDIA MAS TI EISE!

Ανώνυμος είπε...

φύτεψε κι εσύ ένα, μπορείς!

pot ρε μαλάκες!

Ανώνυμος είπε...

καμια αποποινικοποιηση χρησης.σαν λαος δεν ειμαστε ετοιμοι για κατι τετοιο με την ελλειψη μετρου που μας διακρινει.οσοι κανουν εξακολουθουν να κανουν ασχετα απο τον νομο.ουτως η αλλως η ποσοτητα σε καθιστα χρηστη η ντιλερ.αμα δεν εισαι 15αχρονο και σου βρει ο μπατσος κανα γαρο τι να σου πει.γιατι την πινεις? το πολυ πολυ να στο παρει να το κανει αυτος.αμα εισαι 15αχρονο θα σου χωσει κανα χαστουκι γιατι ετσι νομιζει οτι 8α σε αποτρεψει απο το να πας στην πρεζα...[η για να ξεκαυλωσει γιατι η γυναικα του σπιτι τον εδειρε με τον πλαστη]

να νομινοποιηθει ομως η καλλιεργεια προς εξαγωγη χασις.στην ολλανδια χαιρονται με τα εγχωρια προιοντα μας.ε ας εχουμε ονομασια προελευσης.φορους, κερδη και ποσοστα.αλλωστε ετσι 8α εχουμε νεες θεσεις εργασιας [γεωπονοι, λογιστες κτλ κτλ]

H.Constantinos είπε...

Τις θέσεις, και τις απόψεις μας...
Μάαααλιστα...
Λοιπόν: το "Πωλήται" γράφεται με "ει". "Πωλείται", όχι "Πωλήται"...

Ανώνυμος είπε...

-Πρώτα κόκκινα γράμματα, πρώτη σειρά: πωλΕΙται(όπως αρν-είται, καταζητ-είται, επιχειρ-ειται κοκ )

Ανώνυμος είπε...

Α, σόρρυ, σε διόρθωσαν ήδη
ΕΦ

Ανώνυμος είπε...

Δε σε φτάνει που «πίνεις», θέλεις να «πίνεις» και νόμιμα, με την έγκρισή μας.

Αυτό δε θα γίνει ποτέ, στα μάτια των πολλών θα είσαι πάντα κατακριτέος.-

alloparmenos s.a. είπε...

...έτσι και κοπούν όλα αυτά ξέρεις τι θα γίνει?καλύτερα να μη ζήσουμε για να το δούμε!
Τα ναρκωτικά κρατάνε ζωντανούς πολύ κόσμο..αλλιώς θα το είχαν ρίξει όλοι στο αλκόολ..και τι μας νοιάζει ποιοί είναι μπλεγμένοι?μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό?
ΔΕν νομίζω..όποιος θέλει παίρνει όποιος θέλει δεν παίρνει...
άντε καλημέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Den mporo akoma na katalavo ti kako kanw stin koinomia kapnizontas kana mpafo pou kai pou me tin parea mou...Sti douleia mou mia xara xtipao karta kathe proi edw kai 5 xronia...oute tin paragogikotita rixno, oute kako kanw se kanena sinanthropo mou...anthithetos zimiono to portofoli mou (to skunk exei paei 15 euro)kai pezi na psilokano kako stin igia mou me tous alvanoures pou kapnizo sinithos(poios kseri ti skata vazoune mesa...).Den ipa na tin poio ekso apo kana nipiagogio...sto spiti mou san anthropos den exw to dikaioma? Otan to poto kai to tsigaro kiriolektika katastrefoun tin simerini neolea mia ousia i opia den prokali somatiki eksartisi kai sigoura oxi psixiki (ektos kai an exeis kapoio psixiatriko idi)giati na einai stin paranomia kai na kindinevo me filakes kai treksimata me tin dikaiosini...anti na koitaksoune na piasoun kana prezempora mas kinigane san na efthinomaste emeis gia ola ta kaka tis koinonias...na min poume gia ton karatzaferi pou ixe milisi gia mistiko sxedio tis tourkias na kanei zakia to 20% tou elinikou stratevmatos...gia sou elada athanati....kai vevea apopinikopiisi stin elada ksero oti den tha epelthi pote oso tha iparxoun tipoi san ton karatzaferoi oi opoioi xori na exoun dokimasi kai oi idio stereotikopoioun kai vazoun ta panta sto idio tsouvali. Pistevo pos i ellada tha mporouse na pari ena paradigma apo tin megali vretania pou ne men den to exei apopinikopiisei alla dixni anoxi stin xrisi xasis eno taftoxronos timori me varies pines ta pragmatika sklira narkotika..ne men den xtipa efkola to paraemporio kanavis alla sigoura einai ena vima pros ta mprosta...den ipame na to kanoume amstredam...alla ligi parapano eleftheria den tha evlapte kanena...

To parapono enos mpafia...

Billy Mouse είπε...

Καλημερα Ελληνες χαρμανηδες,σαν πρωην χασικλας,νυν 1 στις τοσες,εχω να πω οτι υπαρχει τρελη αισχροκερδεια μ'αυτο το θεμα,και το κρατος(αστυνομια,δικηγοροι,δικαστες) εχουν θησαυρισει πιανοντας πιτσιρικαδες με 1 τσιγαρο και κανοντας αφαιμαξη απ'τους μπαμπαδες τους,(πηγαινετε 1 βολτα απ'την Ευελπιδων και διαβαστε τις ανακοινωσεις του πλημμελειοδικειου και θα καταλαβετε τι εννοω,το 80% ειναι υποθεσεις ναρκωτικων)οποτε γιατι να πιασουν τον εμπορο που τους αποφερει τοσα''καθαρα λεφτα'';Και ακομα γιατι να το αποποινικοποιησουν εφοσον ειναι 1 σημαντικο εσοδο για το κρατος και περισσοτερο για τους προαναφερθεντες;κλεφτες θα γινουν και αυτοι;καλυτερα τους βγαινει απο το να τα αποποινικοποιησουν και να μπει φορος.
Δεν ξερω αν ειναι καλυτερο να αποποινικοποιηθει εντελως,αν και οι Ολλανδοι που εχω γνωρισει εδω,ειναι σε καλυτερη μοιρα απο μας,ουτε πρεζονια,ουτε να σερνονται σαν τα σκουληκια,παντως πρεπει να υπαρξει ελαστικοτητα με τους πιτσιρικαδες και οχι να βγαζει το κρατος λεφτα απο αυτους.

ptboul είπε...

Billy με κάλυψες απόλυτα.

Στην Ελλάδα συμφέρει όλα τα μεγάλα κεφάλια να συντηρείτε η παρούσα κατάσταση γιατί κερδίζουν όλοι τα υπερδιπλάσια σε αντίθεση με τη νομιμοποίηση όπου τα κέρδη εξαιτίας των φόρων θα μειωνόντουσαν σημαντικά. Ενώ τώρα ότι βάζουν στη τσέπη είναι καθαρό κέρδος.

Επειδή στην Ελλάδα είμαστε πονηρούΛηδες οπότε δύσκολα θα αλλάξει το τοπίο.

Το πείραμα της Ολλανδίας θεωρώ πως ούτε πέτυχε ούτε επέτυχε. Μόνο ότι αυξήθηκε ο ναρκοτουρισμός με τις όποιες (αν υπάρχουν) συνέπειες.

Μια καλή λύση είναι αυτή που είχε προτείνει Ο Γιωργάκης: ο καθείς την γλάστρα του και τέλος._

Ανώνυμος είπε...

rikste mia matia:

http://e-vivlia.blogspot.com/2007/11/blog-post_6739.html

polu endiaferon vivlio

Ανώνυμος είπε...

Μουσουλμάνοι της Κομοτηνής κατά Γιαννιώτισσας δασκάλας



Στόχος του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή έγινε η Γιαννιώτισσα υποδιευθύντρια και δασκάλα στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρειου (στον Έβρο) κ. Χαρά Νικόπουλου, κόρη του Πωγωνήσιου (από το Ωραιόκαστρο) προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Νικόπουλου.
Άνδρας σε έξαλλη κατάσταση όρμησε στο σχολείο και γρονθοκόπησε με δύναμη την κ. Νικοπούλου, λέγοντάς της: «Αυτό από το χωριό για να σε ευχαριστήσουμε»! Η νεαρή δασκάλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κακώσεις στο δεξιό της καρπό.
Η κ. Νικόπουλου δήλωσε πως η πραγματική αιτία της επίθεσης είναι ότι «το Τουρκικό προξενείο δεν επιθυμεί την παρουσία μου, γιατί θεωρεί την περιοχή Τουρκική. Φαίνεται ότι τους χαλάω τα σχέδια με το να κάνω απλώς τη δουλειά μου. Να διδάσκω, δηλαδή, τους μαθητές μου και να προσπαθώ να τους δημιουργήσω ελληνική συνείδηση».
Περιέγραψε ως εξής το θλιβερό γεγονός: «Πήγα στο σχολείο το απόγευμα, γιατί έκανα χορωδία με τα παιδιά, καθώς στις 29 Φεβρουαρίου πρέπει να κατεβούμε στην Αθήνα σε μια εκδήλωση. Το σχολείο ήταν ακάθαρτο και έκανα παρατήρηση στην καθαρίστρια. Σε λίγο κατέφθασε ο άνδρας της μαινόμενος. Άρχισε να με σπρώχνει από τον ώμο και να με βρίζει χυδαία».
Η κ. Νικόπουλου, η οποία υπηρετεί στη Θράκη εδώ και 3,5 χρόνια, υπογραμμίζει ότι στην περιοχή αναπτύσσεται μεγάλη ανθελληνική προπαγάνδα: «Μου φάνηκε απίστευτα περίεργο ότι ποτέ στη ζωή τους τα παιδιά δεν είχαν ακούσει για την αρχαία Ελλάδα, την Επανάσταση του 1821 και το έπος του ʼ40. Τα άκουσαν για πρώτη φορά από εμένα. Όταν τους ζήτησα να μάθουν το βηματισμό για την παρέλαση, δεν καταλάβαιναν γιατί τα βάζουμε σε παράταξη. Και όταν τους εξήγησα ότι είναι το «ευχαριστώ» προς τους αγωνιστές που πολέμησαν για εμάς και ότι οι καλύτεροι μαθητές θα έχουν τιμή να είναι στις μπροστά σειρές, τότε περίμεναν πως και πως την επόμενη παρέλαση. Τους έκανα μάθημα για την Επανάσταση του 1821, όταν ένας μαθητής πετάχτηκε όρθιος και μου είπε ότι είναι Τούρκος. Ήρεμα τον πήρα από το χέρι και τον πήγα στο προαύλιο κάτω από την ελληνική σημαία υπενθυμίζοντάς του ότι είναι Έλληνας και ότι βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος».
Η κ. Νικόπουλου βρέθηκε στη Θράκη, επιθυμώντας να ξεκινήσει ένα μεταπτυχιακό διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Εκτιμά ότι τα σχολεία στην περιοχή πρέπει να γίνουν δημόσια, να πάψουν να είναι δίγλωσσα, όλα τα μαθήματα να διδάσκονται στα ελληνικά και να υπάρχει θεολόγος που να διδάσκει τη μουσουλμανική θρησκεία.
Η κ. Χαρά Νικόπουλου κάνει εξαιρετική δουλειά στο σχολείο της, έχοντας ως κριτήριο τη συνείδησή της. Θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να εγκλωβιζόμαστε στο ερώτημα «τι κάνει η πολιτεία;», αλλά να εξετάζουμε «εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για την Πατρίδα». Εκπαιδευτικοί με την ευσυνειδησία, την ευπρέπεια και την τόλμη της κ. Νικόπουλου είναι απαραίτητοι στους καιρούς μας και μάλιστα σε γεωγραφικές ζώνες όπως τα Πομακοχώρια.
Να σημειωθεί ότι ο μουσουλμάνος που χειροδίκησε κατά της δασκάλας καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.
Τη νεαρή δασκάλα υπερασπίστηκε στο δικαστήριο ο αδελφός της δικηγόρος Ευτύχιος Νικόπουλος.
Η.

Ανώνυμος είπε...

preza τσεκαρε αυτο το βιντεο δεν ξερω αν το εχεις ηδη δει:http://www.youtube.com/watch?v=jglCyU8TPJw

ckoutros είπε...

OXI ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

------LEGALIZE IT VRE PAIDIA!!!------

Ανώνυμος είπε...

Re preza kopse ligo apo ta sxolia tous koloratsistes tou laos, paparia mas ta exoun kanei me tin daskala tous(oxi tpt alo einai kai analithes...)

Ανώνυμος είπε...

RE PREZA KYPATZHS EISAI H DIKTAKTORAS KE KATEVASES TO SXOLIO:

" ΠΩΛΕΙΤΑΙ COCA ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ "

TI THES NA PEIS OTI DEN GNORIZES OTI H COCA DEN EINAI COCAIN

KRIMA DIOTI SE STIRIZAME EN8ERMA ALLA APO OTI FENETE RE MEGALE KYPATZHDIKH PROPPAGANDA KANIS EDO MESA

KALITERA KATEUASE H KATEUASTE TON TITLO PERI ELEU8ERIAS LOGOU KE ANARTISE(STE) DIKTAKTORIAS LOGOU

BLALADES

bolivia-coca@live.com

Ανώνυμος είπε...

oxi me tipota apopoinikopoish.....ua ayjiuoyn sigoyra oi xristes....kai prosoxi ta narkotika soy xalan to myalo kai to soma......

Kostas (a.k.a. Black Sheep) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kostas (a.k.a. Black Sheep) είπε...

Έχω δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με την αποποινικοποίηση την περίοδο της "Ζωνιανομάνιας" που είχε πιάσει το πανελλήνιο

http://kostaspapadakos.blogspot.com/2007/11/made-in-zoniana.html

rania kefalonia είπε...

min pernete narkwtika,den ftanoun gi olous....

Ανώνυμος είπε...

KATW H XOUNTA
PANW H FOUNTA

The Sinner είπε...

Το σύστημα της διαφθοράς είναι καλά στημένο και τα λεφτά είναι πολλά. Κανένα δε συμφέρει (από τους "μεγάλους") η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.

Και, μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, είναι δυνατόν η κυβέρνηση της ΝΔ, που την εξέλεξε ως επί το πλείστον, το χριστεπώνυμο πλήθος, να του πάει κόντρα και να εισάγει τέτοια πρόταση στη βουλή? Αν είναι ποτέ δυνατόν...

Ανώνυμος είπε...

Μα υπαρχουν ολα τα ναρκωτικα στα νοσοκομεια... για ιατρικη χρηση.

FuSmOKer είπε...

Αποποινικοποίηση στα μαύρα και τις φούντες ναι αλλά όχι στις χημείες. Όχι σε όλους βασικά.
Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ άτομα που ξέρω ή βλέπω να είναι υπο effect PCP ή ψυχοτρόπων κλπ.

Και, Πρεζα, ναρκωτικά (όπως λές) δεν είναι μόνο η ζα και τα τρυπήματα.
Και σταμάτα να τα λες ναρκωτικά. Φάρμακα είναι (ή ουσίες -αλλά πολύ γενικό-). Και λέγονται drugs.
Τα ναρκωτικά είναι ναρκοληπτικές ουσίες και είναι κατηγορία drugs. Αυτά λέγονται narcotics.
Έλεος πια..
Ένα και το αυτό έχουν γίνει όλα.

smallaxe είπε...

LEGALIZE ALL SUBSTANCE!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΤΥΠΟΙ-ΜΗ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟΙ.ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΑΡΩΣΤΟ ΦΙΛΟ Η ΣΥΓΓΕΝΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΤΕ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

FuSmOKer είπε...

@Desmotis:

Δεν στηρίζεις πουθενα αυτό που λες και μου είναι προσωπικά αν θες, εντελώς άκυρο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως με τόσους μαλάκες που κυκλοφορούν τριγύρω είναι αδύνατον να μήν χρησιμοποιείς ναρκωτικά.

Πάντως οι περισσότεροι και στην πιό δυσμενέστερη θέση είναι τα πρεζάκια της τηλεόρασης....Και πόσοι πολλοί είναι οι κακομοίρηδες !!!
Καί δέν πεθαίνουν αργά σωματικά όπως οι χρήστες άλλων ουσιών, αλλά ο εγκέφαλος τους είναι πεθαμένος/καμένος εδώ και πολύ καιρό.Και αυτό είναι επίσης δραματικό και παράλληλα επιζήμιο και για μας τούς υπόλοιπους !
Δείτε τί ψηφίζουν , και ποιούς επιλέγουν να μας κυβερνούν εδώ καί χρόνια τα jankia του Πρετεντέρη, της Τρέμενς, του Χατζηκοκού , και του Εισαγγελάτου.

Όσο για το χασισάκι, άμα γινότανε νόμιμο, φαντάσου τι τριπλασιασμό του τουρισμού θα ειχαμε στις γαμάτες νησάρες μας με τις τρελές τις παραλιάρες το καλοκαιράκι!
Τι Τζαμάικα και παπάρια μου λές....Μέ τέτοια ποιότητα φούντας ??!!
Θα απλώναμε τις αιώρες ανάμεσα στίς καναβουριές και θά΄χανε οι τουρίστες κυριλέ και γαμάουα service λέμε !!

Χάρηκα που τα είπαμε... "Baf" !

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, το απαγορευμένο δέντρο, ήταν ένα είδος κάνναβης. Τα πλάσματα που ο Θεός δημιούργησε κατ’ εικόνα και ομοίωση, φυτεύοντάς τα στον θεσπέσιο κήπο, δίχως έγνοιες, χωρίς ιδρώτα, χωρίς πόνο, είχαν όλα όσα χρειάζονταν, είχαν όση ευτυχία ήθελαν, τους απαγορεύτηκε όμως να γευθούν το μήλο από το δέντρο της Γνώσης. Από εκείνα λοιπόν τα πρώτα χρόνια που ο άνθρωπος προστέθηκε -ως ύστατος και πλέον καταλυτικός κρίκος- στον Καταπληκτικό Κόσμο της Αρμονίας, η απαγόρευση έδειξε ότι αυτός(ο πρωτόπλαστος)επιθυμούσε εκείνο στο οποίο δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση. Ήταν τυχαία η ροπή της Εύας στο απαγορευμένο; Τι λόγους είχε να αμφισβητήσει την παραδείσια πληρότητα και ευδαιμονία αν δεν είχε προικιστεί με το μικρόβιο της αμφιβολίας από τον Δημιουργό της; Αυτή η αμφιβολία και η παραβίαση μιας εντολής που έμοιαζε αναίτια, έκανε το κοσμικό ρολόι να αρχίσει να μετράει κι έφερε τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τα Δώρα του Πλάστη: φυτά, δέντρα και βότανα, δηλητήρια, στοιχεία της φύσης που έπρεπε να τα δαμάσει προς όφελός του, καινούργια συναισθήματα, αγώνα για να επιβιώσει. Γνωρίζοντας ότι ο Αδάμ και η Εύα είχαν τα πάντα, εντός των ορίων αυτού του σούπερ-κήπου , έχει ενδιαφέρον η υπόθεση ότι ένα φυτό κάνναβης ήταν ίσως (τελικά) το απαγορευμένο δέντρο και η αιτία της Μεγάλης Εξόδου στη σκληρή πραγματικότητα. Φαντάσου, ένα φυτό που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για τις πρωτείνες των σπόρων του ως τροφή, για να εξάγεις χρήσιμο έλαιο, να κατασκευάσεις υλικό ένδυσης, σκοινιά, καύσιμη ύλη και που αν το άφηνες να ανθίσει και να ωριμάσει, τρώγοντάς το ή εισπνέοντας τους καπνούς από την καύση του, άλλαζε ο τρόπος που αντιλαμβανόσουνα το περιβάλλον κι ό,τι ένιωθες αποκτούσε οξύτητα θαυμαστή. Έτσι λοιπόν, η Εύα, παραπλανηθείσα από τον καταραμένο όφι που όλη μέρα έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσε της κανναβουριάς τα πάθη, τράβηξε την πρώτη ρουφηξιά κι έγινε κοινωνός του μεγάλου μυστικού: του φυτού που μπορούσε να σε θρέψει, να σε ντύσει, να σε υπηρετήσει και να σε μαστουριάσει. Από τότε, εκατομμύρια χρόνια μετά την “πτώση” των παραβατών, η απαγόρευση εξακολουθεί να έχει αποτελέσματα αντίθετα των στόχων της, ο όφις με το μπουζούκι του έπρεπε να περιμένει ατέρμονους αιώνες για να γίνουν μόδα τα τραγούδια του καημού και της μαστούρας και το φυτό που είναι έργο Θεού (αφού ο διάολος ουδέποτε συνέδραμε στη δημιουργία ζώων, φυτών, θαλασσών και οροσειρών), εξακολουθεί να διώκεται, κατηγορούμενο ως πρόξενος αποχαύνωσης, ανηθικότητας και αποφυγής της πραγματικότητας.


June 1, 1998
Mr. Kofi Annan
Secretary General
United Nations
New York, New York
United States

Dear Secretary General,
On the occasion of the United Nations General Assembly Special Session on Drugs in New York on June 8-10, 1998, we seek your leadership in stimulating a frank and honest evaluation of global drug control efforts.
We are all deeply concerned about the threat that drugs pose to our children, our fellow citizens and our societies. There is no choice but to work together, both within our countries and across borders, to reduce the harms associated with drugs. The United Nations has a legitimate and important role to play in this regard -- but only if it is willing to ask and address tough questions about the success or failure of its efforts.
We believe that the global war on drugs is now causing more harm than drug abuse itself.
Every decade the United Nations adopts new international conventions, focused largely on criminalization and punishment, that restrict the ability of individual nations to devise effective solutions to local drug problems. Every year governments enact more punitive and costly drug control measures. Every day politicians endorse harsher new drug war strategies.
What is the result? U.N. agencies estimate the annual revenue generated by the illegal drug industry at $400 billion, or the equivalent of roughly eight per cent of total international trade. This industry has empowered organized criminals, corrupted governments at all levels, eroded internal security, stimulated violence, and distorted both economic markets and moral values. These are the consequences not of drug use per se, but of decades of failed and futile drug war policies.

In many parts of the world, drug war politics impede public health efforts to stem the spread of HIV, hepatitis and other infectious diseases. Human rights are violated, environmental assaults perpetrated and prisons inundated with hundreds of thousands of drug law violators. Scarce resources better expended on health, education and economic development are squandered on ever more expensive interdiction efforts. Realistic proposals to reduce drug-related crime, disease and death are abandoned in favor of rhetorical proposals to create drug-free societies.
Persisting in our current policies will only result in more drug abuse, more empowerment of drug markets and criminals, and more disease and suffering. Too often those who call for open debate, rigorous analysis of current policies, and serious consideration of alternatives are accused of "surrendering." But the true surrender is when fear and inertia combine to shut off debate, suppress critical analysis, and dismiss all alternatives to current policies. Mr. Secretary General, we appeal to you to initiate a truly open and honest dialogue regarding the future of global drug control policies - one in which fear, prejudice and punitive prohibitions yield to common sense, science, public health and human rights.
Sincerely,

Greece:

Alexis Grivas
Foreign Correspondent, El Sol de Mexico Daily
Elias Mossialos
Director, London School of Economics
Nicos Mouzelis
Professor of Sociology, London School of Economics, Athens
Nocis Papadakis
Press Counsellor, Greek Embassy in London
Franglinos Papadellis
Former Minister of Health, Member of Parliament, Pediatrician
George Papandreou
Alternate Foreign Minister of Greece
Michaelis Papayannakis
Member European Parliament
Anthony D. Papayannides
Journalist, Publisher
James Pettifer
Visiting Professor, Institute of Balkan Studies, University of Thessaloniki
Voula Tsinorema
Professor of Philosophy, University of Ioannina
Georgos Votsis
Political Editor, Eleftherotypia Newpaper, Athens

Netherlands:

Andreas van Agt
Former Prime Minister of the Netherlands; Former Minister of Justice; Former Ambassador
of the European Union to the United States
Janhuib Blans
Head of Jellinek Prevention; Assistant Professor of Parent Education and Prevention, University of Amsterdam
Tim Boekhout van Solinge
Centre for Drug Research, University of Amsterdam
Frank Bovenkerk
Professor of criminology, University of Utrecht
Giel van Brussel
MPH Master Public Health, Amsterdam
Dr. Peter D.A. Cohen
Centre for Drug Research, University of Amsterdam
Hedy d'Ancona
Former Dutch Minister of Welfare, Health, and Culture; Member of the European Parliament
Marcel van Dam
Publicist, Former Minister of Housing and Physical Planning, Putten, Netherlands
Dr. Peter A. de Groot
Psychiatrist, Harderwijk
Jan F. Glastra van Loon
Professor, Senator, Former State Secretary of Justice..................................................................................................

Ανώνυμος είπε...

Den mporo akoma na katalavo ti kako kanw stin koinomia kapnizontas kana mpafo pou kai pou me tin parea mou...Sti douleia mou mia xara xtipao karta kathe proi edw kai 5 xronia...oute tin paragogikotita rixno, oute kako kanw se kanena sinanthropo mou...anthithetos zimiono to portofoli mou (to skunk exei paei 15 euro)kai pezi na psilokano kako stin igia mou me tous alvanoures pou kapnizo sinithos(poios kseri ti skata vazoune mesa...).Den ipa na tin poio ekso apo kana nipiagogio...sto spiti mou san anthropos den exw to dikaioma? Otan to poto kai to tsigaro kiriolektika katastrefoun tin simerini neolea mia ousia i opia den prokali somatiki eksartisi kai sigoura oxi psixiki (ektos kai an exeis kapoio psixiatriko idi)giati na einai stin paranomia kai na kindinevo me filakes kai treksimata me tin dikaiosini...anti na koitaksoune na piasoun kana prezempora mas kinigane san na efthinomaste emeis gia ola ta kaka tis koinonias...na min poume gia ton karatzaferi pou ixe milisi gia mistiko sxedio tis tourkias na kanei zakia to 20% tou elinikou stratevmatos...gia sou elada athanati....kai vevea apopinikopiisi stin elada ksero oti den tha epelthi pote oso tha iparxoun tipoi san ton karatzaferoi oi opoioi xori na exoun dokimasi kai oi idio stereotikopoioun kai vazoun ta panta sto idio tsouvali. Pistevo pos i ellada tha mporouse na pari ena paradigma apo tin megali vretania pou ne men den to exei apopinikopiisei alla dixni anoxi stin xrisi xasis eno taftoxronos timori me varies pines ta pragmatika sklira narkotika..ne men den xtipa efkola to paraemporio kanavis alla sigoura einai ena vima pros ta mprosta...den ipame na to kanoume amstredam...alla ligi parapano eleftheria den tha evlapte kanena...

To parapono enos mpafia...

+ symfiono apolitos

Ανώνυμος είπε...

File tespa kali kai i koka , alla to xorto to edose i fisi kai den mpori na mas to steroun , tespa iparxoun piso pola giafto kai den to nomimopioun kai den to forologoun opws ginete stin ollandia tin simeron imera , apla entaksi na mpenis filaki epidi exeis 2 me 3 tsigara apanosou ! KAI NAI GAMISTE TA POUSTARIA POU POUNALE TIN PREZA alla re pedia oxi to xorto , to xortari einai kalo , alla kai pali " PAN METRO ARISTON "