Σάββατο, Μαρτίου 08, 2008

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ,Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ,ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ --ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Σε μέρες σκοταδισμού γυρίζει την εκπαίδευση
ανακοίνωση που έστειλε ο διευθυντής
της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ανατολικής Θεσσαλονίκης δρ. μαθηματικός
Θεόδουλος Ταπανίδης,
με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ
μαθητές γυμνασίων και λυκείων να επισκεφθούν
την έκθεση χαρακτικών έργων
του Πάμπλο Πικάσο “Suite 347”,
που φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου
στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.Πιο συγκεκριμενα,ο εν λογω διευθυντης
σε δηλωσεις του για την αποφαση που πηρε,
αναφερει οτι στα εργα του Πικασο,
γινεται αναπαρασταση εικονων απο μπουρδελα,
καθως επισης καποια απο αυτα
ειναι και ιδιαιτερα τολμηρα για τους μαθητες
της Δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης...Ποιοι ειναι αυτοι οι αρμοδιοι,
που μπορουν να βαλουν φραγμους και ταμπελες στη τεχνη;

Ποιοι ειναι αυτοι που αποφασιζουν
τι ειναι καταλληλο και τι ακαταλληλο,
για μαθητες,πανω στο τομεα της τεχνης;

Ποιος ειναι ο ορισμος του τολμηρου κυριε Ταπανιδη;;;
Το Υπουργειο Παιδειας και ο κ.Στυλιανιδης,
τι γνωμη εχουν για αυτη την αποφαση,
του Διευθυντη Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης
Ανατολικς Θεσσαλονικης;

Επικροτουν ή αποδοκιμαζουν τετοιες ενεργειες;;;
Δυστυχως,ενα κρατος εκσυγχρονισμενο,
οπως θελει να θεωρηται η Ελλαδα,
απαγορευει επισημα,
μεσα απο τους κρατικους φορεις που διαθετει,
την προσβαση των μαθητων στη Τεχνη.

ΝΤΡΟΠΗ.

ΠΡΕΖΑ TV
8-3-2008

33 σχόλια:

VS είπε...

Δεν έχω άποψη για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου θέματος καθώς δεν έχω δει τα συγκεκριμένα έργα.

Θα έπρεπε όμως να ξέρεις πως σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου υπάρχει η σήμανση 'ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ' καθώς οι έφηβοι δεν έχουν αποκτήσει την ωριμότητα και την αισθητική για να κρίνουν ένα έργο. Τέτοια σήμανση υπάρχει και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Μην γίνεσαι υπερβολικός απλώς και μόνο για να τα "χώσεις". Αυτό δεν είναι λογοκρισία. Οταν κάποτε γίνεις γονιός (γιατί προφανώς ακόμη δεν είσαι) θα καταλάβεις τι εννοώ.

Οσο για τον ίδιο τον Πικάσο, ψάξε λίγο τη βιογραφία του για να ανακαλύψεις τι είδους σχέσεις είχε με τις ερωμένες του και που κατέληγαν αυτές (οι ερωμένες).

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΟΛΟΙ.
ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ Ο ΠΙΚΑΣΟ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΦΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΕ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

ΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΑΣΤΕ Η ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η απαγόρευση δεν έγινε λόγω... ανωριμότητας των μαθητών να κρίνουν την τέχνη. Έγινε επειδή ένας κομπλεξικός δημόσιος υπαλληλάκος δεν γούσταρε να δουν τα παιδιά, τους γυμνούς κώλους που ζωγραφίζει ο Πικάσσο.Τα οποία, μπορούν βέβαια άνετα να έχουν πρόσβαση και να κρίνουν τους γυμνούς κώλους του Πλέιμποι.Αυτά τα λίγα εδώ, έχω γράψει ήδη για το θέμα κάποιες σκέψεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ 2 ΩΡΕΣ

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 40.
ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

alloparmenos s.a. είπε...

Απάντηση στον βόρειο σέλλας:
ρε φιλαράκι,ο πρέζας δεν γίνεται υπερβολικός μόνο και μόνο για να τα χώσει,μπορεί να μην είμαι ακόμα γονιός,μπορώ όμως να συνηδητοποιήσω πως αν τα στα 11,12,13 μου έλεγε ο διευθυντής του σχολείου ότι δεν μου επιτρέπεται να βλέπω έργα του Πικάσο θα τον συνδύαζα με υην προκλητική εικαστική τέχνη,αλλά δεν φταίς εσύ και το μυαλό σου η χώρα που ζούμε φταίει!Γι΄αυτό και οι περισσότεροι θυμούνται από τον Χατζιδάκη ότι ήταν πούστης και όχι ότι είναι ο μεγαλυτέρος μουσικός που έβγαλε η Ελλάδα, ότι ο Παύλος ήταν junkie και όχι πώς έπαιξε αυθεντικό rock n roll, Η ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΡΕ,όσο πιο γρήορα το καταλάβουμε,τόσο πιο καλό θα είναι για όλους μας....
ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!!

s_k είπε...

πιο χαμηλα...

smallaxe είπε...

ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΜΕ 40 ΓΡΑΜΕΣ ,ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΙΠΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ...
ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ,ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΙΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΣΟΝΤΑ...ΠΟΣΟ ΑΝΩΜΑΛΟΣ????????

Somsietha-VetemShqip-AlbanianBrother είπε...

Θα έπρεπε όμως να ξέρεις πως σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου υπάρχει η σήμανση 'ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ' καθώς οι έφηβοι δεν έχουν αποκτήσει την ωριμότητα και την αισθητική για να κρίνουν ένα έργο. Τέτοια σήμανση υπάρχει και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Gja pion enona milame?
I malakia dhen exi oria!
Porno ola ta gimnasia vlepoun san trela, kinito, internet ke toualetes dhimiourgoun tous neous fuckers, to na dhis ton erota apo mia ali gonia ke tropo skepsis ine oti pio igiino gja afta, dhiladhi ine kalitero to youporn?

Ανώνυμος είπε...

Σεμνά και ταπεινά "Είμαστε λαός της πλάκας" ή "Ηλίθιοι".Γελάνε όλοι στην Ευρώπη και οι πνευματικοί ταγοί της χώρας καθεύδουν.Αλλά είπαμε, μηδενική ανοχή και στην ανηθικότητα για να πάει μπροστά η Πατρίς!!Μακριά οι ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ από τα έργα του πορνοΠΙΚΑΣΟ...Βουρ στο πνεύμα και ηθική του κ.Καθηγητή!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

BALTE FYLO SYKHS SE OLA TA ARXAIA AGALMATA MALAKES ELLADITES KARAGKIOZHDES ANATOLITES ERAMIA TOZ PAPADARIOU KAI TOZ ZORRO....

Ανώνυμος είπε...

διαδωστε το παληκαρια ο λαζοπουλος δουλευει για τον τσιπρα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι όσο δεν υπάρχει καμμία αντίδραση απο αυτούς που ενοχλούνται, δηλαδή απο μας, τόσο πιο χειρότερα θα γίνονται.Απλά μαθηματικά είναι.Καλός ο σχολιασμός, καλά τα μπινελίκια που τους ρίχνουμε, και λίγα είναι θ'άλεγα, αλλά μόνο η αντιδράση σε αυτό το χάλι μπορεί να έχει αποτέλεσμα.Στο φινάλε μεγαλώνουν και παιδιά δίπλα μας, ας το κάνουμε γι'αυτά,μόνο αυτός ο λόγος, εμένα μου αρκεί.

Ανώνυμος είπε...

GIAOURTI STON MALAKA POU EBGALE TO FIRMANI

Ανώνυμος είπε...

k

Ανώνυμος είπε...

αυτη η ιστορια μου θυμιζει μια προσφατη στην Αμερικη,οπου η καθηγητρια σε αντιστοιχη εκτη δημοτικου,εδειξε στα παιδια προφυλακτικο και εξηγησε(θεωρητικα!)τη χρηση του,της καναν μυνηση,και την παραπεμψαν αυτοφωρο.
Το πιο τραγικο ειναι οτι εγινε σε μια χωρα που οι μαθητες βαζουν στην σακα τους αντι για κολατσιο περιστροφα και μινι πολυβολα...τα συμπερασματα δικα σας...

billy

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕ ΕΠΑΙΝΟ ΣΤΟΝ Θ.ΤΑΠΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΠΙΚΑΣΟ


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΑΠΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΠΙΚΑΣΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΥΛΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ.....ΣΚΟΤΑΔΙ

Στον κ.Ταπανίδη το γιαούρτι δεν πρέπει να λειπει επι μονίμου βάσεως ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

υγ.Τέτοιοι άνθρωποι προσφέρουν πνευματικη προσφορα σε παγκόσμιο επιπεδο,αποκτήσαμε Ταλιμπαν και στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

plaka spas etsi? den ginetai re pousti na einai toso ZOA! alla ti mou ftaine ta zoa sti teliki?

gamo ton ko8osprepismo sas re suplegmatika tupakia! Eutuxos teleiono apo ma8itis!
Anoiko sti periferia pou xeirizetai o paparas kai mporo na po (krinontas apo to sxoleio mou) oti ta anoixta muala kinigounte ( anaferomai se ka8igites paradeigmata pros mimisi!) eno alla malakismena xomenoi se kommata ( ND sti periptosi mas!) ginontai dieu8untintes!

Ανώνυμος είπε...

PESTA FILE KAI MHN FOBASAI
GEMISE H ELLADA ZAXOPOULOUS
ENTIMOI TO PROI
ATIMOI TO BRADY

IaTriDis είπε...

Στο χτεσινό φύλλο του Ριζοσπάστη http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4453950 γράφτηκαν ψεύδη και ανακρίβιες όσον αφορά την συμπεριφορά λέκτορα της Ανώτατης Σχολής Καλών τεχνών προς φοιτητή! Σήμερα η Ελευθεροτυπία, στην στήλη ” Ο τύπος των ήλων” στο κείμενο με τίτλο ¨Λυσίκομοι αετοί…”αναπαράγει αυτές τις συκοφαντίες!!! Καταγγέλω την εκμετάλευση του γεγονότος για μικροκομματικά συμφέροντα καθώτι ο εν λόγω φοιτητής ανοίκει στην παραταξη της ΠΚΣ (ΚΝΕ) και την αναίσχυντη αναπαραγωγή ψευδών στοιχείων από ανθρώπους που θέλουν να αποκαλούνται Δημοσιογράφοι!

Ανώνυμος είπε...

mr. iatridi to pseudos einai poio?
oti dimosieutikan anakribies? i oti o nearos anoikei sti kne, opote o pinakas einai aparadektos?
me perdeueis!


P.S. den anoiko se kamia neolaia

Theodore είπε...

Η Ελληνικη κοινωνια, ειναι μια πολυ συντηρητικη κοινωνια.
Μ αυτα που γραψατε, θυμηθηκα τι εγινε, οταν ειχε ξεκινησει να εξαπλωνεται το AIDS,και καποιοι στο Υπουργειο Παιδειας, καταλαβαν τον κινδυνο και αποφασισαν οτι επρεπε να ενημερωθουν τα παιδια γι αυτο.
Ετσι φωναξαν καποιους καθηγητες της δευτεροβαθμιας, που ζητησαν να συμμετασχουν και τους εκαναν σεμιναρια, ωστε να ενημερωσουν τα παιδια της Β Λυκειου.Κι αυτο,γιατι η δευτερα ταξη, δεν ειχε προβλημα να χασει μερικες ωρες απο τα μαθηματα, αφου δεν εδινε εξετασεις για το Πανεπιστημιο στο τελος της χρονιας.
Μεσα σ αυτους,που ζητησα να κανω σεμιναριο και ενημερωση μετα, ειμουν κι εγω, που διδασκα Βιολογια στη Β Λυκειου τοτε.(Ακομα εχω τα εντυπα που μας ειχαν δωσει τοτε στα σεμιναρια αυτα).
Ετσι, εγινε μια ενημερωση για καποιες ωρες.Με αρκετες ερωτησεις απο τους μαθητες, που μερικες φορες, ειχαν και μεγαλη πλακα.πχ., μια μαθητρια με ρωτησε.κ. καθηγητα, με τις πιπες, μεταδιδεται το AIDS;
Μη γελατε, δεν κολωσα.
(Η πλακα ειναι, οτι οι γονεις, ειναι τοσο μαλακες και μακρυα νυχτωμενοι,σε σχεση με τα παιδια τους, που αν μαθαιναν, τι κανουν τα παιδια τους σε παρα πολλες περιπτωσεις, θα ειχαμε οικογενειακα δραματα).Αυτο το γραφω, διαβαζοντας το σχολιο καποιου μπαμπα, που τσιμπησε με το θεμα που βαζετε.Α καλα,ειναι μεσα στα πραματα.
(Θα σας πω και αλλο ενα παραδειγμα για το που βρισκονται τα παιδια,και τα κοριτσια εννοειται, σε σχεση με τους γονεις και κυριως τους αγαθους μπαμπαδες τους.
Μια φορα, σε μια 5ημερη, ενας φιλος καθηγητης, ακουσε βαβουρα κατα τις 2, στο ξενοδοχειο, που κοιμοταν και σηκωθηκε, ανοιξε την πορτα και εριξε μια ματια, να δει τι γινεται. Ειδε λοιπον, μια κινηση στο βαθος του διαδρομου. Πηγε λοιπον σιγα, σιγα προς τα κει και ειδε μια πορτα μισανοιχτη και καποιοι μαθητες περιμεναν απ εξω.
Ανοιγει την πορτα και τι να δει. Το δωματιο ηταν γεματο και συνεβαιναν διαφορα. Δηλαδη μια μαθητρια ηταν γδυτη στο κρεββατι και την πηδουσε ενας μαθητης, ενω οι αλλοι, επαιρναν ματι περιμενοντας τη σειρα τους να γαμησουν κι αυτοι.
Εκεινη τη στιγμη, τον χτυπαει ενας μαθητης στον ωμο και του λεει.Κατσε, θα πηδηξεις κιεσυ.
Τον ρωτησα τοτε εγω. Και τι εκανες τοτε;Κι αυτος μου απαντησε. Σηκωθηκα και εφυγα.
Καταλαβατε γιατι πραμα μιλαμε; Για χαος στις αντιληψεις μεταξυ γονιων και παιδιων).
Κατα τα αλλα ειμαστε μια προοδευτικη κοινωνια, που κανει κριτικη στο Ιραν η το Αφγανισταν.Αφου ουτε τις ζωγραφιες δεν τολμουν να δουν.

Theodore είπε...

Συμπληρωνω το ποστ γιατι ξεχαστηκα απο τις παρενθεσεις.
Η ενημερωση αρχισε και τελειωσε, εκεινη τη χρονια.
Οι παπαδες και οι αλλοι ανεγκεφαλοι, απαιτησαν και βεβαια επετυχαν, να σταματησει η ενημερωση αυτη.Προτιμησαν να μην ενημερωνονται τα παιδια τους και αρα να εινα ευαλωτα να προσβληθουν παο τη φοβερη αυτη αρωστεια, παρα να "μολυνθουν" απο τον ιο της ενημερωσης.(Που θα περιελαμβανε βεβαια και καποια σεξουαλικη ενημερωση.Αλλ που.Αντεχει ο Ελληνας γονιος, να ξερει οτι το σπλαχνο του, εμαθε υπευθυνα, οτι για να βγει στον κοσμο, ο μπαμπας του, τον εχωσε στη μαμα του και εκανε αυτο που κανουν ολοι, ανθρωποι και ανωτερα ζωα;)
Καλυτερα νεκρος, παρα ενημερος.
Καταλαβατε γιατι μαλακες μιλαμε;
Γι αυτο, μιας και εισαστε νεοι, γαμειστε τους τους πουστηδες.Ειναι επικινδυνοι.(Εγω πηρα συνταξη δυστυχως και δεν μπορω να κανω πολλα, εκτος απο το να σας τα λεω καμμια φορα).

IaTriDis είπε...

Νομίζω ήμουν σαφέστατος! Το συγκεκριμένο κείμενο του Ριζοσπάστη ήταν μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αυτό το επιβεβαιώνουν όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές που ήταν παρόντες στην κρίση του φοιτητή. Η Ελευθεροτυπία έσπευσε να αναπαράγει μέρος του κειμένου χωρίς να διασταυρώσει πρώτα αν αυτά που γράφονται είναι αληθή! Τι δέν κατάλαβες???

Ανώνυμος είπε...

apla sto post sou fanike san na les gia pistirio oti den isxieu kati tetoio oti telika o foititis anoike sti kne , pou den leei apolitos tpt!
alla efoson les oti oli oi foititiki koinotita amfisbitei ta legomena tou den exo logo na min se pistepso

Ανώνυμος είπε...

Σε μια πόλη όπου οι μισοί ψηφίζουν έναν τύπο που καίει βιβλία δημοσίως αντί να τον στείλουν στον αγύριστο, τι περιμένεις Νίκο;

Σκατά, μεσαίωνας, μαύρη Γη... Οι παπάδες που ακόμη διασκεδάζουν χέζοντας πάνω στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη (αλήθεια, ακόμη το κάνουν), δικαιώνονται...

Costas D είπε...

Τους κώλους των ατάλαντων ξέκωλων που παίζουν στα σήριαλ μπορούν να τους δουν οι μαθητές. Τα σώματα γυναικών του Πικάσο απαγορεύεται.
Έπρεπε να μπει σήμανση ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΑΔΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΗ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σεμνοτυφία, τίποτε άλλο, απλή σεμνοτυφία. Για τις τσοντες και τα άλλα τηλεοπτικά πρότυπα, κουβέντα, αλλά αν έχει λίγο γυμνό ένα κορυφαίο έργο τέχνης (που είχα την τύχη να θαυμάσω σε δύο επισκέψεις μου) τότε γίνεται ζήτημα.

Akis είπε...

Θα μπορούσαμε επίσης να βάλουμε και πάνω από κάθε πίνακα ένα σήμα σαν αυτό της τηλεόρασης. Χ για το βαρύ πορνό και υπερβολική βία, τετραγωνάκι για γονική συναίνεση κλπ.
Δεν θα έπρεπε όμως να υπάρχουν και τα ανάλογα σήματα για τις κατα καιρούς αποφάσεις των αρμοδίων;
Πριν από την έκδοση της απόφασης έπρεπε να υπάρχει σήμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Ακολουθεί φασιστική μ......α
Τέλως πάντων.
Ευτυχώς η απαγόρευση σταμάτησε.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε,το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη χρονική περίοδο δεν είναι οι απαγορεύσεις τέτοιου είδους... Με τη συγκεκριμένη συμφωνώ ανεπιφύλακτα... Εύγε στον εκπαιδευτικό... Γιατί ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι μόνο για να μαθαίνει στα παιδιά μας μαθηματικά. Είναι για να πλάθει χαρακτήρες. Το μυαλό ενός παιδιού δεν μπορεί να συλλάβει το νόημα ενός έργου "τέχνης" κάποιου διεστραμμένου ζωγράφου. Αφήστε επιτέλους τα παιδιά να μεγαλώσουν μόνα τους. Να δουν τη γυναίκα με το δικό τους μάτι... Γιατί αγαπητέ, τα παιδιά σήμερα ερωτεύονται!!! Όπως και μεις στην ηλικία τους.Ας μη χαλάσουμε την εικόνα που έχουν στο μυαλό τους για το sex και το αντίθετο φύλο. Επιτέλους σ΄αυτή τη χώρα, ας σταματήσει η υποκρισία, ο δήθεν προοδευτισμός και η τάχα ελευθερία της έκφρασης που διαρκώς καταπιέζεται... Το μόνο που καταπιέζεται είναι η "ποιότητα".

Theodore είπε...

Σ αυτα που γραφω για την υποκρισια που μας δερνει, που ειναι υπευθυνη για τη διακοπη της ενημερωσης στα παιδια της Β Λυκειου, για το οποιο γραφω παραπανω, δε σε βλεπω να λες τιποτα φιλε μου.
Φαινεται οτι προτιμας το παιδι σου "αγνο και αθωο", να τσιμπαει ενα ωραιο AIDS, παρα να το "διαφθειρει" ο καθηγητης του, μαθαινοντας του, οτι για να το βγαλεις στην ερμη αυτη ζωη, εκανες το γνωστο χειρισμο με τη γυναικα σου και τι πρεπει να κανει, ωστε να μην παθει κανενα μεγαλο κακο.
Ευχομαι να μη σε βρει κανα τετοιο καζο και μετα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο, αλλα οπως ξερεις, μετα, δε γινεται τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που γράφεις αυτά που γράφεις για σε μερικά συμφωνώ.Το βρίσκω βέβαια κάπως υπερβολικό να βάζεις θέματα όλη την ώρα για κάτι αλλά αν αυτός είναι ο στόχος σου να αφυπνίσεις τους άλλους,εμένα δεν μου πέφτει λόγος.Πήρα αφορμή από το κειμενό σου να γράψω τις δικές μου σκέψεις κι εγώ κι επειδή έχω μελετήσει Ιστορία της Τέχνης μπορώ να πώ οτι τους δέρνει μεγάλη μαλακία αυτούς τους ανθρώπους που απαγόρευσαν τις επισκέψεις στην έκθεση.Αν δεν κάνω λάθος συμπεριλαμβανόταν και το έργο "Δεσποινίδες της Αβινιόν" σε εκείνη την έκθεση.Αυτό μόνο γυμνό δεν θέλει να εκφράσει.Μπορείς να διαβάσεις και τη δική μου άποψη στο κειμενό μου
και καλή συνέχεια σε ότι προσπαθείς.Να ξέρεις οτι μερικές φορές γίνεσαι υπερβολικός αλλά κατά βάση συμφωνούμε στα περισσότερα.Καλή συνέχεια.
(Προσπάθησα πολλές φορές να κάνω comment με το όνομα και την διεύθυνση μου και δεν μπορούσα.Δεν πιστεύω να με έχεις αποκλείσει λόγω της απαντησής μου σε ένα προηγούμενο θέμα σου,σχετικά με τον Στρατό,έτσι?)
Φιλικά
Για Πάντα Στρατιώτης