Δευτέρα, Απριλίου 28, 2008

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΕΤΗ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΔΙΑΔΟΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Το σεναριο της υποχρεωτικης στρατευσης στα 18 ετη,
χωρις το δικαιωμα αναβολης,
ερχεται ξανα στο προσκυνιο
επειτα απο δηλωσεις του υπουργου Αμυνας
Βαγγελη Μεϊμαρακη,κατα τη διαρκεια το Πασχα,
την ιδια στιγμη που οι αυτοκτονιες
και οι θανατοι απο ανθρωπινα λαθη
ή παραληψεις στον Ελληνικο Στρατο,
διαδοχονται ο ενας τον αλλο...
Μεγιστος χρονος θανατου
στο στρατο το 2008...
ειναι 1 πτωμα ανα 15 ημερες...

Καλο θα ηταν λοιπον η υπουργαρα μας,
να αφησει τις μαλακιες και τις λοιπες πιπες,
μαζι με τους υπολοιπους στρατοκαυλους
της Νεας Δημοπρασιας και να εστιασει
στα πραγματικα και τρεχον ζητηματα στο στρατο,
οπως ειναι οι συνθηκες διαβιωσης των φανταρων,
τα καψονια,αλλα και οι εκδοση Ελληνων φανταρων
στους επεκτατικους πολεμους του ΝΑΤΟ
και της Αμερικης...

Το ΘΕΜΑ μαλιστα αναφερει οτι το παραπανω μετρο
θα εφαρμοστει μεσα στο 2010,
αποκοπτοντας τους νεους απο την εκπαιδευση
και τη μορφωση,
διδασκοντας τους τη τεχνη του πολεμου,
με το προσχημα της προστασιας της χωρας
απο τους αορατους εχθρους
και τις ασυμμετρες απειλες...

ΞΕΦΤΙΛΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
28-4-2008

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λες, αλλα κατα την γνωμη μου φιλε πρεζα δεν βαζεις το θεμα στην σωστη διασταση...για να εξηγουμαι...
διαβασα χθες στο http://www.omhroi.gr
για καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης απο το 2010 στην Αλβανια...ενω εμεις εδω θα συνεχισουμε να κανουμε τις φιλιπινεζες των στρατοκαβλων για πολλα χρονια ακομα.
Το αλλο που αναφερει το παραπανω post ειναι οτι για να ικανο ποιηθει το αιτημα τους οι Λλβανοι ειχαν πολυημερες καταληψεις στα παναπιστημια τους...ας τα βλεπουν αυτα τα κοπροσκυλα οι δικοι μας φοιτητες που τα μονα που τους νοιαζουν ειναι να κλεισουν κανενα καλο τραπεζακι στην Πεγκυ Ζηνα ή να κλεισουν κανενα καλο δωματιο στην Μυκονο...ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος ο ανωνυμος πιο πανω. Συμφωνω μαζι σου απολυτα.
Ας αφησουμε τα περι βελτιωσης συνθηκων στον στρατο κι ας διεκδηκισουμε την καταργηση της υποχρεωτικης στρατιωτικης θητειας ΤΩΡΑ!
(ο Συριζα δεν θα πρεπει να παρει θεση?)

NOVITO είπε...

θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο , ώσπου να απαιτήσουν κάατι οι φοιτητές μας έχει περάσει το θέμα....
Βέβαια μη ξεχνάμε ότι αρκετοί περνάνε σε κάποια σχολή απλώς για να μεταθέσουν προσωρινά το στρατό , χωρίς να πατάνε στη σχολή τους.....

Ανώνυμος είπε...

Oles oi idees sou preza einai apla gia ton poutso!
An pas se ena kafeneio, se ena parko, se mia plateia, opoudipote iparxei o mesos anthropos, kaneis de tha simfonisei se osa les...
Kai ase to eironiko stil tou kserola giati exeis kataferei na mpainoun i na grafoun sto blog sou mono anarxika koumounistakia i fan tou Alexi Tsipra, tou opoiou tis theseis den kserei kaneis,oute o idios!
Kalinixta...

Ανώνυμος είπε...

Παντα τα θεματα σου πιασαρικα. Αλλα ΑΝΕΥ ουσιας.
Απο που αμοιβεσαι;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

MALAKIES.......Dhladh sthn kupro pou pane ta paidia 18 xronwn strato TI PA8ANE?TPT kai oxi mono auto alla re mlk preza den 3erw poso aristeros eisai alla den exei kamia sundesh to an 8a pane sta 18 'h sta 23 den allazei tpt ston ari8mo twn 8anatwn....Auto pou 8a alla3ei ton ari8mo twn 8anatwn einai h beltiwsh twn sun8hkwn...Kalo metro einai na pas 18 kai na 3emperdeueis para na eisai san kati poustrakia (blepe Tsipras) pou politeuthkane mesa sthn stratiwtikh tous 8hteia KAI POTE DEN THN OLOKLHRWSAN...Akomh oson afora to strato pou steilame sto Afghanistan na zhthsoume amesh epistrofh kai xwris e3hghseis stous amerikanous!!!GIATI TO Israel DEN EDWSE stratiwtes? auta eixa na pw...

Greek Rider είπε...

Δεν ξέρω πόσους μήνες είναι η θητεία τώρα (εγώ υπηρέτησα 18+ την περίοδο των Υμίων στα δωδεκάνησα, σε "μαύρο" τάγμα) αλλά θα πρέπει να μειωθεί κάτω από το εξάμηνο (πχ 2-3 μήνες) και την κύρια ευθύνη να την έχουν οι πενταετείς που θα προσλαμβάνονται αξιοκρατικά και όχι με το χάλι που συμβαίνει σήμερα. Η εξοικονόμηση πόρων από την αποδέσμευση της μεγάλης θητείας, πολλών παραγωγικών ατόμων, θα βοηθήσει να μην επιβαρυνθεί και το ΑΕΠ.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με μερικούς φίλους από πάνω φένεται ότι οποιαδήποτε άποψη πέρα τις δικιάς τους είναι μαλακία και δεν πρέπει να ακούγεται... Απορώ γιατί Bloggάρετε ρε παιδιά, αφού δεν αντέχετε τις διαφορετικές απόψεις...
Μια άλλη διάσταση για το θέμα είναι ότι αρκετοί νέοι θα διακόψουν τις σπουδές τους σε πολύ νεαρή και ανώριμη ηλικία και σε περίπτωση που δεν έχουν εξασφαλίσει σχολή να τους περιμένει είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους αργότερα. Επίσης σε μια ηλικία ακόμα σχετικά τρυφερή και που η κρίση τους δεν θα έχει δοκιμαστεί όσο στα 23 ή 25 θα ακούν εθνικιστική προπαγάνδα με περισσότερες πιθανότητες να τους αναπτυχθεί το αίσθημα του ρατσισμού, του εθνικισμού και του στρατόκαβλου... Τέλος μην ξεχνάμε το πρόβλημα των ναρκωτικών στο στρατό και τον κίνδυνο στον οποίο θα μπουν τα 18άχρονα ξεφνικά, με λιγότερες άμυνες ανεπτυγμένες.

Ταχυδρόμος! είπε...

Συμφωνώ μαζί σου πρέζα. Από την άλλη ρε μπαγάσα που τους βρίσκεις όλους αυτόύς του παπάρες εεεε συγνώμη ανώνυμους και σου α΄φήνουν και σχόλιο! Σε θαυμάζω! Keep up!

Κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης τώρα!

karfoto είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους....Χριστός Ανέστη (καλά μην βγάζεις αφρούς...)

Αν καταργηθεί η υποχρωτική στράτευση, ποιός θα φυλάει τα σύνορα....η αγροφυλακή ???

Theodore είπε...

Τα παιδακια, δε θελουν να πανε στο στρατο, γιατι δεν τα αφηνει η μαμα τους.
Ενω απο τη μερια των Τουρκων, οποιος δεν παει στο στρατο, δεν υπαρχει περιπτωση να παντρευετει καμμια γυναικα, γιατι ο πατερας της, απλως δεν του τη δινει.Τον θεωρει αχρηστο, ανικανο, η πουστη.
Εμεις, με 70 εκατομμυρια Τουρκους, να μας κανουν κεφαλοκλειδωμα, καθομαστε κα μαλακιζομαστε για τη θητεια.
Καλα, τοση μαλακια μαζεμενη, τι να πω πια!
Και η μορφωση,λεει ο αλλος;
Ποια μορφωση φιλε μου. Οι Κυπριοι, που το εφαρμοζουνε, χαζοι ειναι;
Οποιος θελει να μορφωθει, θα μορφωθει.Εκτος και αν θεωρειται μορφωση, τον τουρισμο καποιων χιλιαδων κουραδοκαυλων, που γυριζουν απο δω κι απο κει, τρωγοντας τα λεφτα του μπαμπα τους.
Δειτε τι γινεται στην Αγγλια, στην Ιταλια, στις πρωην σοσιαλιστικες χωρες.
Ιδιαιτερα στο Κοσσοβο.Πριστινα κλπ. Εκει να δεις μορφωση. Απο τα μπατζακια τους τρεχει.
Και οι προδοτες του υπουργειου, τους βαζουν να κανουν το δασκαλο στα παιδια μας, με τα κωλοχαρτα, που μοιραζουν αυτοι οι καφροι.
Και στο φιναλε, ειναι δικαιο, αλλοι, οι φτωχοι, να πηγαινουν στο στρατο, εστω και αυτο το λιγο που πανε τωρα πια,(εμεις πηγαιναμε 24 μηνες),και οι αλλοι, οι πιο πλουσιοι, να την κοπανανε με διαφορους τροπους και να τους κοροιδευουν κι απο πανω;
Και κατι τελευταιο.
Η πραγματικοτητα λεει, οτι στην Ελλαδα και αντιθετα με το τι γινεται αλλου, μεγαλυτερη ανεργια εχουν και περισσοτερο γραμματισμενοι.(Δε λεω μορφωμενοι, γιατι αυτο ειναι ζητουμενο).
Αρα, τι μιλατε ολοι για μορφωση και αηδιες; Ετσι κι αλλοιως, ανεργοι θα εισαστε.(Εκτος απ αυτους που πανε στις καλες σχολες).
Γι αυτο, κοιταχτε να βρειτε καμμια καλη δουλεια να την μαθετε καλα και να βγαζετε ενα τιμιο και καλο μεροκαματο, και αφηστε τις αηδιες και τα μεγαλεια.Αλλοιως, θα καταντησετε καφενοβιοι, να τρωτε τα λεφτα του μπαμπα σας και θα βλεπετε τους αλλους απο μακρυα.
Καλυτερα υδραυλικος με κανα 100αρι τουλαχιστον την ημερα, παρα δικηγορος χασοδικης, να φτιαχνει αιτησεις εξω απο το πρωτοδικειο.

Ανώνυμος είπε...

@7.16,Karfotos

Ναι ρε είδαμε τώρα που είναι υποχρεωτική η στράτευση τι γίνεται στα σύνορα.
Καταρχήν αυτοί που υπηρετούν τα σύνορα είναι αυτοί που δεν έχουν κάποιο μέσο,παιδιά φτωχών οικογενειών κτλ.
Επίσης απο τα σύνορα παιρνάνε όλοι αυτοί οι τόνοι ναρκωτικών κάθε χρόνο.
Οπότε τι μας λες για υποχρεωτική στατευση και τα σχετικά.
Κάποιοι εδώ μέσα λένε ότι να ναι.

Theodore είπε...

Καλα και τα ναρκωτικα, γιατι τα αναφερεις τωρα;
Αυτοι που εχουν μαυριλα μεσα στην ψυχη τους, θα τα παρουν τα ναρκωτικα. Και οχι μονο αυτα.Και το οινοπνευμα φιλε μου. Μην το ξεχνας αυτο. Σε πληροφορω οτι ειναι χειροτερο, γιατι ως νομιμο που ειναι, ειναι ανεκτο απο ολους και αρα σε εθιζει πιο ευκολα.
Και να ξερεις, οτι η συχνοτερη αιτια θανατου στους νεους, που ειναι τα τροχαια, οφειλονται σε πολυ μεγαλο βαθμο σ αυτο.
Και μιλαμε για κανα 2000 νεκρους το χρονο, χωρια οι σακατηδες στα καροτσια.
Τωρα για τα γλειψιματα, ολοι ειναι υπευθυνοι γι αυτα, γιατι και φτωχος να ειναι καποιος, ετσι και εχει κανα φιλο συγγενη η γνωστο, την κανει για εκει που γουσταρει.Αρα μη λετε μονο για τους πλουσιους. Ολοι ειναι υπευθυνοι, γιατι ολοι κοιτανε να βολευτουνε και δεν απαιτουν να υπαρχει ισοτητα στην ταλαιπωρια.

GEORGE είπε...

H στρατευση πρεπει να καταργηθει αμεσα και ο στρατος να γινει 100% επαγγελματικος .

ολα τα κρατη προς τα εκει βαδιζουν . η πλακα ειναι που οι ελληναραδες κοροιδευουν συνεχως την αλβανια αλλα τελικα αποδειχτηκε οτι η αλβανια ειναι πιο προοδευτικο κρατος απο το μπουρδελο ελληνικο κρατος .

εκτος απο την αλβανια ,και η βουλγαρια ,ρουμανια και FYROM (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) εχουν καταργησει τη στρατευση.

απλως ,οι πολιτικοι εδω δημιουργουν παντου αορατους εχθρους για να παραπλανουν τον κοσμο και να τον ελεγχουν.

ο στρατος υπαρχει μονο και μονο επειδη οι πολιτικοι θελουν να παιρνουν μιζες απο στρατιωτικους εξοπλισμους

GEORGE είπε...

O μειμαρακης ειναι πανηλιθιος,μουνοπανο και καραγκιοζης οπως αλλωστε και οι υπολοιποι γελοιοι στρατοκαβλοι νεοδημοκρατες.

πρωτοι πρωτοι στη tv βγηκαν τα γνωστα τσογλανια της ΔΑΠ να υποστηριξουν αυτο το μετρο (τα ιδια ειχαν κανει με το νομο πλαισιο) .
ειδαμε λοιπον στη τηλεοραση τον 35χρονο κοιλαρα σπασικλα καρεκλοκενταυρο προεδρο της ΔΑπ να λεει τι καλο μετρο ειναι η στρατευση στα 18.
το συγκεκριμενο ατομο αμφιβαλλω εαν εχει παει ακομα στρατο. ε βεβαια ,βολευτηκε σε καποιο υπουργειο ,βουλευτικο γραφειο και ετοιμαζεται για βουλευτικη καριερα και τωρα βγαινει και μιλαει σα πορδη .

ο στρατος ειναι χασιμο χρονου.οσοι μπορουν ας παρουν τρελοχαρτο.εγω το σκεφτομαι σοβαρα. δεν αντεχω εκει μεσα 1 χρονο .βαριεμαι. προτιμω να ασοχλουμαι με πιο σοβαρα πραγματα

GEORGE είπε...

Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει πολεμος .Αυτα ειναι μαλακιες και μπαρουφες πολιτικων και αλλων προπαγανδιστων.ο στρατος βλαπτει σοβαρα την υγεια . οι στρατοκαβλοι που μιλανε περι στρατου και θητειας να πανε να πουν τις μαλακιες που λενε στις οικογενειες που χασαν τα παιδια
τους για βλακειες .


Ακομα και αν γινει πολεμος ,για παραδειγμα μπορει να εισβαλουν εξωγηινοι απο τον Αρη η απο απο το Α του (καρεκλο)κενταυρου ας πανε να πολεμησουν οι πατριωτες δαπιτες και οι πολιτικοι . οι υπολοιποι εχουμε χεσμενοι αυτη τη χωρα . στα αρχιδια μας .η ζωη ειναι υπερπολυτιμη να την σπαταλας σε μαλακιες


το ελληνικο κρατος , δηλαδη οι πολιτικοι και οι στρατιωτικοι ειναι παρανοικοι και μαλακες.
κοντεψε να γινει πολεμος με τη τουρκια και να σκοτωθουν ανθρωποι και απο τις δυο πλευρες για ενα ξερο βραχο.

πσσο μαλακες ειναι καποιοι που ειναι ετοιμοι να θυσιασουν ζωες για ενα κομματι βραχο ? δηλαδη αμα ειναι προθυμοι για πολεμ ογια ενα βραχο φανταστειτε για τι αλλο ειναι προθυμοι...



Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ .ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ . ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΙΤΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΧΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ''
ΠΡΟΔΟΤΕΣ'' ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ .

Ανώνυμος είπε...

H δομη του ελληνικου στρατου ειναι παρομοια με αυτη των στρατων του Α' παγκοσμιου πολεμου . Ας εκσυγχρονιστουν λιγο εκει στο πενταγωνο γιατι αραχνιασαν και ας αφησουν τις πιπες περι υποχρεωτικης θητειας στα 18.

το προβλημα τους ειναι αλλο .βλεπουν οτι δεν παρουσιαζεται κοσμος στα στρατοπεδα λογω σπουδων και εχουν μειωθει οι νεοσυλλεκτοι κατα 40% και προσπαθουν να
βρουν λυση με αηδιες. ελεος παι με τη νεα δημοκρατια . μας εχει γυρισει 40 χρονια πισω .αλλα γιαυτο ειναι συντηρητικα τα ατομα

Ανώνυμος είπε...

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΑΣ ΓΙΑ 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

GEORGE είπε...

Η Ελλάδα ειναι μια απο τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης και μια απο τις λίγες παγκοσμιως που ακολουθεί ακόμα το σύστημα υποχρεωτικής στράτευσης. Οι πολιτικοί επικαλούνται διάφορους ασχετους λόγους για να διατηρούν ακόμα την υποχρεωτική στράτευση.
Επικαλούνται οτι κινδυνεύουμε απο τις γειτονικές χώρες και υποστηρίζουν οτι ο στρατός σε κανει '''άντρα'' και σε μαθαίνει πειθαρχεία.
'Ολα αυτα όμως ειναι περα για περα εκτος πραγματικότητας. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει στρατιωτικα απο τις γειτονικές χωρές (αλλα ακομα και αν κινδύνευε εμας τι μας νοιάζει?).
'Ολες οι γειτονικές χώρες εχουν μειώσει δραστικά τους στρατιωτικους εξοπλισμούς και μάλιστα μερικες χώρες εχουν καταργήσει ακομα και την υποχρεωτική στράτευση (Βουλγαρία,Ρουμανία,Μακεδονία).Επιπλέον, οι γειτονικές χώρες επιδιώκουν την είσοδο τους σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαική Ένωση.Μάλιστα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία καταφέραν να εισέλθουν το 2007. Πέρα απο όλα αυτα, οι γειτονικές χώρες εκτος του οτι ειναι αδύναμες οικονομικα εχουν δεχθει και τεράστιες επενδυσεις απο ελληνες επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται βάναυσα το εργατικό δυναμικό αυτων των χωρών πληρωνοντας μισθούς πείνας και έτσι αυτές οι χώρες βρίσκονται κάτω απο την οικονομική επιρροή και εκμετάλλευση του ελληνικού κράτους και ελληνικών επιχειρηματικών συμεφερόντων. Άρα , λόγοι για πόλεμο δεν υπάρχουν παρα μονο στη φαντασια των πολιτικων.
Το αλλα επιχειρηματα οτι ο στρατος σε κανει άντρα και σε μαθαίνει πειθαρχεία ειναι νομιζω για γέλια. Τώρα,πως θα γινεις αντρας καθαριζοντας πατατες και τουαλετες ειναι αλλο θεμα............

Όμως γιατι οι πολιτικοί συνεχίζουν να επιμένουν στην ύπαρξη υποχρεωτικής στράτευσης αλλα και στη συνέχιση των υψηλών στρατιωτικών δαπανών ?
Οι λόγοι ειναι αρκετοι:

* Τα τεράστια ποσά απο μίζες που τσεπώνουν απο τις βιομηχανίες όπλων οι διάφοροι υπουργοί και μεσάζοντες.
* Οι επαρχιακές πολεις ζουν χάρη στη λειτουργεία των στρατοπέδων και τα έσοδα που αποκομίζουν από τις εξόδους των φαντάρων .
* Οι πολιτικοί μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν τα ρουσφέτια τους .
* Τα ποσοστά της ανεργίας φαίνονται μικρότερα απο τα πραγματικά.
* Το σύστημα επιδιώκει να κανει πλύση εγκεφάλου στους νέους και να τους ελέγξει .


Γιατί όμως να καταργηθεί η στράτευση ?

Οι λόγοι ειναι άπειροι:


1. Τα χρήματα που θα δαπανώνται για το στρατό θα ειναι λιγότερα και ετσι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καλύτερους σκοπούς οπως η υγεία και η παιδεία.
2. Οι οικογένειες των φαντάρων δεν θα έχουν πλεον το τεράστιο και δυσβάστακτο οικονομικό βάρος της συντήρησης τους. Ο καθε φαντάρος τον 1 χρονο που ειναι στο στρατο χανει ενα σημαντικοτατο ποσο καθως αμα εργαζοταν αυτον τον 1 χρονο θα ειχε με βασικο μισθο τα 500 ευρω γυρω στα 6000 ευρω εσοδα.Αν υπολογισουμε και οτι οι γονεις του δαπανουν αλλα 4000 ευρω για τη συντηρηση του οσο ειναι στο στρατο τοτε εχουμε οικονομικη ζημια 10.000 ευρω περιπου.
3. Η στρατευση προωθει τον μιλιταρισμο,τον εθνικισμο και την βια. Μάθαινεις πως να σκοτωνεις τους συνανθρωπους σου.
4. Η ζωη ειναι υπερ-πολύτιμη .Γιατι να χασουμε 1 χρονο απο τη ζωή μας για βλακείες ?
5. Εκατονταδες φαντάροι εχουν χασει τη ζωη τους απο ατυχηματα ή απο αδιευκρίνιστες συνθήκες. Γιατι να κινδυνέψουμε και εμεις να χάσουμε τη ζωή μας ?
6. Δεν οφείλουμε υπακοη και πιστη σε τιποτα και σε κανεναν.Ουτε σε κυβερνησεις ,ουτε σε κρατη ,ουτε σε στρατιωτικους ουτε σε τιποτα αλλο.
7. Παραβιάζονται τα ατομικα μας δικαιωματα με την υποχρεωτικη στρατευση.Μας υποχρεωνουν με το ζορι να στρατευθουμε.
8. Οι συνθηκες στα στρατοπεδα ειναι τραγικες και εξεφτελιζουν την την προσωπικοτητα του καθε ατομου.
9. Οι πόλεμοι γινονται για οικονομικα συμφέροντα. Ας πανε οι πολιτικοι και οι επιχειρηματιες να πολεμησουν. Οι λαοι σε ολο το κοσμο δεν εχουν να χωρισουν τιποτα και δεν εχουν να κερδισουν τιποτα απο εναν πολεμο.

suspiria είπε...

Λέγαμε να το ψάξουν μήπως και κάνουν την θητεία προαιρετική και πάνε και την κάνουν υποχρεωτική στα 18, εκτός πια του συστήματος της ανεργίας που ευνοεί την προσέλευση εισακτέων σε αυτές τις σχολές.

Σαν γελοίες κότες είναι οι Έλληνες όταν στέκονται δίπλα στους Γάλλους και κοκορεύονται οτι "πράγματι οι Τούρκοι δεν μπορούν να βρίσκονται στην Ευρωπαική Ένωση επειδή έχουν σε πολύ υψηλή θέση τον στρατό"

macedonian είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά,δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η στράτευση για να μην πηγαίνουν κάποιοι των οποίων οι γονείς είχαν αρκετά χρήματα για να τους σπουδάσουν.Δεν πάτε καλά μου φαίνεται...Ισονομία και δημοκρατία τώρα!
ΥΓ Μπορεί να γαμήθηκα στη σκοπιά στο στρατό αλλά δεν υπήρξε μέρα που να μη γέλασα με την ψυχή μου,μεγάλο σχολείο...

Ανώνυμος είπε...

ωραια αφου γελασες στο στρατο macedonia πηγαινε αν κανεις και τη δικη μου θητεια .
εχω με πιο σημαντικα θεματα να ασχολουμαι απο οτι να χασομερω σε βλακειες .

macedonian είπε...

Να σας ενημερώσω πως επαγγελματικός στρατός σημαίνει αυτόματα και περισσότερες Νατοικές αποστολές .Είναι αποδεδειγμενο και δε χωράει αμφιβολία,σκεφτείτε μόνο ποιες οι χώρες με επαγγελματικό στρατό.
Όσο για σένα πιτσιρίκο αν δε σου αρέσω ,μη με διαβάζεις σε παρακαλώ.Δημοκρατία και ισονομία ΤΩΡΑ!

suspiria είπε...

αυτοί που έχουν πλούσιους γονείς σπουδάζουν μέχρι τα 35 τους και δεν κάνουν τη θητεία και με το νυν σύστημα, τι λέμε τώρα;

και επίσης αυτοί που έχουν πλούσιους γονείς, στην πλειοψηφία τους έχουν και τα κατάλληλα μέσα ώστε να "γελάνε με τη ψυχή τους" κατά τη θητεία και το μεγάλο αγγούρι πάλι το τρώνε οι μη έχοντες "κονέ"

υ.γ. ποια η χρησιμότητα της αποκρυπτογράφησης των στραβοχυμένων γραμμάτων σε κάθε ανάρτηση σχόλιου;

kelsos είπε...

ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ....
ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η 6 ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ....ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟ ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΤΝ ΣΥΝΕΧΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ,ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΛΥΤΡΩΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΕ ,ΕΧΥΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΙΜΑ,ΚΕΡΔΙΣΕ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΙΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ,ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΧΗΡΕΣ ΚΙ ΟΡΦΑΝΑ....ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ.....ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΡΑΤΟ?ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ?ΜΠΟΡΗΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΣΙΚΟΣΗΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΥΜΙΑ?Η ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΗΚΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.....

Theodore είπε...

Ειναι τοση η αγραμματοσυνη εδω μεσα, που δεν εχει νοημα, να γραψω κι εγω κατι αλλο, γιατι εισαστε του στυλ, "ου με πεισεις, καν με πεισεις", αν εννοειτε τι λεει αυτο.
Παντως, για το φιλο, που δε λογαριαζει τους Τουρκους, οταν θα σου βαλουν στον κωλο κανα παλουκι, ναα, με το συμπαθειο και σκουζεις, τοτε να θυμασαι αυτα που εγραφες ελαφρα τη καρδια εδω σημερα.
Και αν δεν ειχαμε στρατο, σημερα η Ελλαδα, θα εφτανε μεχρι τη Λαμια.
Χωρια την επανασταση του 21, που μας απελευθερωσε.Κι αυτη, με κουφετα την καναμε;
Η το πεταγμα των Ιταλων στη θαλασσα το 40. Και γι αυτο ντρεπεσαι;
Και οταν γινει κανα ντου απο τους Τουρκους και μπουκαρουν μεσα, πιοιος θα παει να πολεμησει για να μη σου γαμησουν γυναικα και παιδια,και γιατι οχι κι εσενα, εγω, η ο γειτονας;
Εκτος και γουσταρεις τουρκικο,αντρουα βλεπεις.

GEORGE είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟ 19Ο ΑΙΩΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ .ΔΗΛΑΔΗ ,ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ .

ΤΩΡΑ,Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑΤΟΣ . ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΑΠΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ


ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ .Η ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χμμ...

suspiria είπε...

Πότε ήταν που έκαναν επιστράτευση και όταν άνοιξαν τις κούτες για να πάρουν τα όπλα βρήκαν μέσα πέτρες; :P

O ελληνικός λαός έχει άλλο κουράγιο για πολέμους..Έχει ήδη πέσει με τα μούτρα στις δημόσιες σχέσεις και τα κωλογλυψίματα και για να έχει και τη συνείδηση του καθαρή στα κόκαλα των προγόνων μπαχαλώνει καμιά πορεία και καμιά κατάληψη με φραπέ και πήδημα και όλα καλά.

Κοροϊδευόμαστε και το διασκεδάζουμε

Ανώνυμος είπε...

Ρε ηλιθιε Πρεζα εμεις ειμαστε μαλακες που υπηρετησαμε 30 μηνες και ειστε σεις οι εξυπνοι. Α να χαθειτε τεμπελοσκυλα και κουμουλες. Μονο για πρεζες ειστε ικανοι,γι'αυτο αυτοκτονανε τα κωλοπαιδα.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια ξερει κανεις ποιος οσκοπος που για να αναρτησουμε ενα σχολιο πρεπει να πληκτρολογησουμε και μια λεκτικη επαληθευση? Μας παρακολουθουν?yrttweq

Nicholas είπε...

Preza γενικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά εδώ είσαι λάθος.Σε ένα αγγελικό κόσμο δεν θα χρειαζόμασταν ούτε στρατό ούτε φαντάρους. Και πίστε ψε με, δεν θα θελα ούτε να πάω ούτε να ξαναπάω στο στρατό αλλά μεταξύ του να πάω στα 18 και στα 25 ή τα 30 η προτιμότερη ηλικία είναι τα 18 και τα υπόλοιπα παπάτζες :)

Ανώνυμος είπε...

Το μονο που εχω να πω ειναι να πατε να δειτε την ταινια

"ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ"

ΤΑ ΣΠΑΕΙ!

UPDATE: ΠΡΕΖΑ η λεκτικη επαληθευση μας επριξε τα @@

Ανώνυμος είπε...

Η θητεία υπάρχει για να μπορούμε να στέλνουμε αφειδώς επαγγελματίες σε νατοϊκές αποστολές. Ας την καταργήσουν και βλέπουμε αν τους περισσεύουν.

Theodore είπε...

Οταν λεω οτι δεν υπαρχει μυαλο στην Ελλαδα, κατι ξερω.
Βρε πανασχετε, ποσοι ειναι αυτοι, οι σταλμενοι για νατοικες αποστολες, χιλιοι, χιλιοιπεντακοσιοι; Παραπανω, δεν ειναι.(Γιουγκοσλαβια συν Αφγανισταν).
Εδω υπαρχει σοβαρο προβλημα. Δεν υπαρχει κοσμος να μπει σκοπια στις μοναδες και γαμιουνται τα κοροιδα που πανε, κανοντας 2 και 3 βαρδιες, επειδη εσυ "την εκανες" και δεν πηγες και κανουν και τη δικη σου βρε αρχι...
Αλλα ακουτε την σοφια της Αλεκας, που βγηκε και ελεγε τις ιδιες παπαριες και τις επαναλαμβανετε σαν καλα παπαγαλακια.
Και κατι, που κανεις δεν το ειιπε, γιατι προφανως δεν το εμαθε στο Σχολειο, πραγμα που εμεις οι παλιοι, το μαθαιναμε.
Στο Βυζαντιο, υπηρχε ο θεσμος του μισθοφορου στρατιωτη, γιατι κι εκει, στο τελος του, οι μακαντασηδες, δεν πηγαιναν στο στρατο, αλλα βαζανε αλλον να παει.Οι φτωχοι, την κανανε κατα μοναστηρια μερια, οποτε τελικα, εμειναν τρεις κι ο κουκος.
Οταν ο Σουλτανος, εκανε το τελικο ντου για να παρει την Πολη, ποιοι ηταν αυτοι που πηγαν να πολεμησουν για να μην μπουν μεσα οι Τουρκοι; Κατι ξενοι,Γενουατες νομιζω, μισθοφοροι και κατι ελαχιστοι βυζαντινοι.Ελληνες δηλαδη.
Και το τι εγινε, το μαθατε πιστευω.
Αυτο θελετε να γινει και παλι; Να βαζετε μισθοφορους να πολεμησουν, για να μην παθει τιποτα η πολυτιμη ζωουλα σας;Σιγα μη χασει η Βενετια βελονι.Θα χαθουν τα Νομπελ και τα Οσκαρ.
Το λεω, γιατι οταν λετε 5ετους υποχρεωσης, αυτο δεν ειναι; Μισθοφοροι;

Ανώνυμος είπε...

"Δεν υπαρχει κοσμος να μπει σκοπια στις μοναδες και γαμιουνται τα κοροιδα που πανε"

Αμφιβάλλω αν έχεις πάει στρατό γιατί θα είχες δει βύσματα να παίρνουν μετάθεση σε πιο χαλαρές μονάδες αφήνοντας του μη-έχοντες να βγάλουν τις υπηρεσίες. Και θα είχες υπόψιν σου πόσες περιττές μονάδες υπάρχουν στο εσωτερικό.

Αν σε ενοχλούν οι μισθοφόροι τότε ζήτα να καταργηθούν και οι υπ/αξιωματικοί. Πως θα πολεμήσουν αν πληρώνονται?

Ανώνυμος είπε...

Αποτελεσματικότητα και σωστή νοοτροπία. Δυο λέξεις οι οποίες είναι άγνωστες στην πλειονότητα των νεοελλήνων σε όλα τα θέματα, επίσης και στα θέματα άμυνας. Δεν μπορείς να φτιάξεις σύγχρονο στρατό με υποχρεωτική στράτευση, τον οποίο να μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε μια ώρα ανάγκης και να μην τον έχεις μόνο για τις παρελάσεις (και να φουσκώνουν από περηφάνια οι άσχετοι από στρατιωτική γνώση εθνικιστές – που να ήξεραν τα χάλια που κρύβονται από πίσω…). Οι σύγχρονες τακτικές - όπλα απαιτούν συνεχή και μακρόχρονη εκπαίδευση και εξοικείωση από επαγγελματίες και ανθρώπους ικανούς! Σήμερα αν γίνει πόλεμος δεν παίζουν ρόλο οι αριθμοί αλλά η ποιότητα και αυτό μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να παράσχει όντας στην τελική και πιο οικονομικός.
Όσο για την νοοτροπία που καλλιεργείται στους νέους κατά την διάρκεια της θητείας τους δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια για όσους έχουν πάει στρατό... Η αναξιοκρατία, η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας, ο εξευτελισμός, η αλαζονεία, η αδράνεια, η υποκρισία, το γλείψιμο, η κατάχρηση εξουσίας, η ανεντιμότητα, ο φόβος, είναι μερικά από τα άχρηστα και επικίνδυνα πράγματα στα οποία συνηθίζει ο νέος σε μια ευαίσθητη ηλικία στην θητεία του! Και τα οποία είναι μετά έτοιμος να τα εξασκήσει στην υπόλοιπη πολιτική ζωή του…

Theodore είπε...

Και αμα ποναει χερι, κοβει κεφαλι;
Αντι να αλλαξουμε τα στραβα, πρεπει να παραδεχτουμε οτι οι νεοι ειναι αχρηστοι να κανουν το οτιδηποτε και μονο αν πληρωθουν θα το κανουν;
Αν η κατασταση ειναι στραβη, φταιει και η νοοτροπια του βυσματος που επιτεινει την κατασταση.
Ολοι μας δηλαδη, ειμαστε στην τσιτα, πως θα καταφερουμε να σπασουμε το συστημα, που οι ιδιοι, μεσα απο την εκλεγμενη κυβερνηση μας, εχουμε στησει.
Αν ομως, μεσα απο τη νοοτροπια της πρεζας, του χασισιου και του "ποτακιου",παει καποιος στο στρατο και θεωρει οτι τον βαλανε ισοβια, με αποτελεσμα, καποιοι απ αυτους να "την κανουν" προς Αγ. Πετρο μερια,τοτε δεν υπαρχει καμμια ελπιδα για κανενα μας και αν εχει καποιος κανα παιδι,καλυτερα θα ηταν, να το στειλει σε κανα εξωτερικο, αφου μαθει πρωτα την αγορα, για να γλυτωσει.
Οι υπολοιποι, θα ζουμε μεσα στη μιζερια μας, διαβαζοντας ολα αυτα.
Οσον αφορα στους μοντερνους πολεμους και τα οπλα και δε συμμαζευεται, εμεις και η Τουρκια, δεν ειμαστε ΗΠΑ και Ρωσσια, να εχουμε ΑΒ και Τομαχωκ και δεν ξερω γω τι αλλο. Αρα η φανταρια, θα κανει τη διαφορα.
Οταν λοιπον, εμεις ειμαστε 10μυρια και οι Τουρκοι 70, τοτε το οτι θα παρουμε τον πουλο, ειναι δεδομενο με τη νοοτροπια αυτη.

Ανώνυμος είπε...

...Θέλω να σχίσω ετούτη τη στολή..,
σάμπως να ήταν σβάστικα..,
και να πετάξω τις βρωμοαρβύλες..!
'Δω, σταματά η λογική..,
στο σταύλισμα αυτό
των λυκανθρώπων..!

Οι αστροφόροι μου κάνουν
μαύρη τη ζωή
και του Α2 οι ψυχοφάγοι Εφιάλτες,
και, με το αδιάκοπο Ψι.Πι..,
σαν παίρνουνε των νεύρων μου
τους σπόρους όλους
κι ανάμεσα σε δυο θεριά μυλόπετρες
τους ρίχνουν οι Φασίστες..!

Και τα παντζούρια τα χακί
είναι κλειστά..,
μάνα μου.., μάνα, πώς πονώ..,
πόσο δεξιότεχνα με φθείρουν
νύχτα--μέρα..,
"εκεί" που μ' έστειλες
με υπερηφάνεια...
να υπηρετήσω μια μητριά πατρίδα..!

Πατέρα.., συ.., που μ' έμαθες
να μη λυγώ
και να χτυπώ με αψηφημό
στη ρίζα το Κακό..,
κουράγιο, πια, δε βρίσκω εδώ..!

...Ω, ω, με λύγισαν..,
σαν μ' έκλεισαν μέσα σ' αυτή
τη Φάκα...
και αβοήθητος αργοπεθαίνω
μπρος στους Παλιάτσους
που γελούν ανενόχλητοι..,
μαζί κι ο άθεος θεός -τους..,
μάνα μου, μάνα τραγική..!...

( *...28/10/1977... )

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση..: θρησκειών, μυθολογίών, ψυχής, σιωπής,...
Σχηματοποίηση λόγου (στίχων μου), θεογονία, κοσμογονία,...
Γεια...

Theodore είπε...

Ο ανθρωπος που εγραψε αυτο το παραληρημα, θα ηταν υπο την επηρρεια σιγουρα.
Εδω απο το στρατο, περασανε γενεες Ελληνων. Ποσοι ηταν αυτοι που νοιωσανε ετσι;
Για ονομα του Θεου. Ποση μαυριλα πρεπει να εχει μεσα στην ψυχη του καποιος, για να γραφει τετοια πραγματα.
Γιατι ο στρατος, δεν ηταν ss στην Ελλαδα ποτε, να ειναι μονολιθικος δηλαδη. Ατομα ηταν ζαβα και αχρηστα.
Εγω, εφαγα καποιες μαπες απο καποια κωλοπαιδα το Μαιο του 67 λιγο μετα το ξεκινημα της χουντας, αλλα μετα, που μιλουσα με αλλους αξιωματικους, εβλεπα οτι ηταν αλλοι ανθρωποι.
Και μεσα στο Στρατο που πηγα, σε οχι και τοσο ηρεμες εποχες, υπηρχε διαφοροποιηση μεταξυ των διαφορων ανθρωπων.
Γι αυτο και δεδομενων των συνθηκων που επικρατους σημερα, μην ανοιγετε το στομα σας να λετε χαζομαρες.Δεν εισαστε δα και κοριτσακια να σας βιασουνε.
Δε διαφωνω, οτι ο Στρατος, μπορει να χρησιμοπιοιηθει και για περιεργα πραματα, οπως δικτατοριες πχ, αλλα οταν καποιος απ εξω κανει ντου, ποιος θα τον σταματησει, ο φουφωτος;
Μπορεις να τον ελεγξεις, αμα θες και αμα εχεις φροντισει να ψηφισεις τη σωστη κυβερνηση να το κανει.
Μην ξεχνατε τη σοβιετια, που μεσα στο στρατο, υπηρχε κομματικος εκπροσωπος.Κομισσαριος, οπως τον λεγανε.
Και οποιος τολμουσε απο τους αξιωματικους, ας κουνιοτανε.

Ανώνυμος είπε...

O στρατος υπαρχει γαι λογους μοστρας .δηλαδη ,παρελασεις για να αισθανονται εθνικα υπερηφανοι οι εθνικα μαλακες πατριωτες


οι εθνικιστες δεν εχουν ιδεα περι συγχρονου πολεμου .ο σημερινος ελληνικος στρατος ειναι για τα μπαζα σε περιπτωση πολεμου . η θητεια πρεπει να καταργηθει και να γινει επαγγελματικος ο στρατος.

απο την αλλη, δεν υπαρχει κανενας κινδυνος πολεμου .

τα σαθρα επιχειρηματα των ελληναραδων κατερρεουν.
τι για μεγαλες αλβανιες μας εχουν πορδισει και να η αλβανια τωρα καταργει τη στρατευση οπως και η βουλγαρια ,και η ρουμανια και η Δ. της μακεδονιας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ .ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΣΑΞΕΙ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ?

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟΥ.

ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ,ΝΑ ΚΕΛΙΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΞΟΔΟΣ . ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ .ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ. ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ MIRAGE.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

καλα Theodore εισαι και πολυ μαλακας.

καλα κρασια!!!!!
εχεις μπερδεψει τη πουτσα με τη βουρτσα !

λες για το βυζαντιο οπου ειχε μισθοφορους και το κατεκτησαν οι τουρκοι.

μα ολα τα κρατη τοτε μισθοφορους ειχαν. η υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια δημιουργηθηκε για πρωτη φορα στην ανθρωπινη ιστορια κατα τον 19ο αιωνα μετα την δημιουργια των εθνικων κρατων.

και το βυζαντιο δεν λεγοταν βυζαντιο και ουτε ηταν ποτε ελληνικο .
ηταν ρωμαικη αυτοκρατορια ,οι κατοικοι του χαρακτηριζονταν ως ρωμαιοι και ελληνες χαρακτηριζοταν οσοι ηταν ''ειδωλολατρες''


theodore ,εισαι ενας καραγκιοζακος εθνικιστης που αμολαει βλακειες συνεχως .αντε γεια!!!!!!

Theodore είπε...

Συγκρινετε τη Σουηδια, που εχει να δει πολεμο αιωνες, με την Ελλαδα, που ειναι πρωτη φορα, που εχει να πολεμησει 35 μονο χρονια.
Και εχει συνορα με τις αλλες σκανδιναυικες χωρες, που ειναι της ιδιας σχολης.
Εδω εχουμε διπλα μας τους Τουρκους, που με την παραμικρη μαλακια μας, θα μας πιει το αιμα, οπως εκανε στην Κυπρο κι εσεις μιλατε για αφοπλισμο και να μαζεψουμε τα λεφτα και τις αλλες κουραδομαγγιες.
Αν αρχισουν και ι Τουρκοι να αφοπλιζονται, τοτε μετα χαρας κι εγω πρωτος να βγω και να φωναξω ζητω.
Γιατι νομιζεις πια οτι εχεις ολη την εξυπναδα τσακωσει εσυ και σε μας τιποτα;Δε θελω εγω, να γινει κανα νοσοκομειο της προκοπης, για να μπω μεσα, οταν χρειαστει;Βλαμενος ειμαι να πεταω τα λεφτα σε τανκς, που στο φιναλε, δεν ταφτιαξαμε εμεις;
Το να χρησιμοποιεις χαρακτηρισμους ομως, δειχνει ελλειψη επιχειρηματων.
Εχετε αποστηθισει δυο τρεις παρλαπιπες, που σας περναει κανας ινστρουχτορας της πλακας και αυτοματως γινηκατε εξπερ στην εξωτερικη πολιτικη.
Αν χρειαστει να γινει αναδιαταξη των μοναδω, να γινει, αλλα ξεχνατε φωστηρες μου, οτι οι μαμαδες σας, επαψαν να γεννανε παιδακια, γιατι προσεχουνε τη σιλλουετα τους.
Και μη μου πειτε οτι φτωχοι και καλα, γιατι αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα, παιδια κανουν μονο οι Αλβανοι και οι Γυφτοι, που δεν ειναι οι πλουσιοτεροι.
Δεν ειδα καμμια Γιαννα Αγγελοπουλου, που ταχει χοντρα, να γινεται πολυτεκνος.

Ανώνυμος είπε...

Ο επαγγελματικός στρατός είναι πιο ισχυρός συνεπώς πατριώτης είναι όποιος υποστηρίζει την κατάργηση της θητείας.

Theodore είπε...

Nα χαρω εγω πατριωτες.Τι καλα καλυπτετε τη δειλια και την αχρηστια σας, με τον πατριωτισμο περι επαγγελματικου στρατου!
Ωστε θα πανε να πολεμησουνε αυτοι για σενα ωρε παλληκαρα μου;Και να σκοτωθουνε, ενω εσυ θα πινεις τη φραπεδια σου στο καφενειο;
Σαν καποιους, που οταν καιγοταν το χωριο τους, πινανε καφεδες στην πλατεια κανοντας κριτικη, γιατι τα αεροπλανα δεν ηλθαν εγκαιρα;
Τι ωραιοι ρε ειναι αυτοι!

stathis είπε...

ANADHMOSIEYSH APO TO OMHROI.GR










Βρε, καλώς τα παιδιά... Και εκεί που λέγαμε ότι ηρεμήσαμε από δαύτους -μιλάμε για τους στρατηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων- χτύπησαν πάλι. Αυτή τη φορά διά στόματος υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κομιστή στη συγκεκριμένη περίπτωση των προτάσεών τους για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Οπως και οι διάττοντες αστέρες, το θέμα επανεμφανίστηκε μαζί με τα βεγγαλικά του Πάσχα, όταν ο υπουργός ανακοίνωσε την επανεξέταση του ζητήματος στράτευσης στα 18, χωρίς το δικαίωμα αναβολής για σπουδές. Νέοι, πολιτικές νεολαίες και κόμματα, εκτός Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ που λέει ναι μεν αλλά, όλοι λένε όχι, ενώ παρήγορο είναι ότι μέσα στους ένστολους ακόμα και μέσα στους ανώτατους λίγοι είναι αυτοί που συμφωνούν με την υποχρεωτική στράτευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του, όταν ήταν εν ενεργεία, ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Δημήτρης Γούσης είχε δηλώσει ότι «δεν χρειάζεται το πολεμικό ναυτικό εφέδρους».

Το ίδιο υποστηρίζουν και οι περισσότεροι νέοι αξιωματικοί και όπως έλεγαν χθες, «η στράτευση στα 18 δεν γίνεται για να βοηθήσει τους νέους, αλλά ένα απαρχαιωμένο σύστημα που κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξει. Αντί να πάμε σε ένα νέο στρατό μικρό, ευέλικτο και αποτελεσματικό, επαγγελματικό ή έστω με μικρή θητεία λίγων μηνών για εκπαίδευση, επιμένουμε να διατηρούμε το χάος. Οι νέοι έχουν επιλογές. Οποιος θέλει μπορεί να πάει και στα 18 και στα 19 και όποτε θέλει διακόπτοντας την αναβολή του ή μην κάνοντας χρήση του δικαιώματος της αναβολής. Μόνοι τους επιλέγουν την καλύτερη στιγμή και είναι βέβαιο ότι ξέρουν καλύτερα από εμάς». Το μήνυμα αυτό φαίνεται να έχει φτάσει και στα ανώτατα στρατιωτικά στελέχη του υπουργείου που προχωρούν -επιτέλους- στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, με δραστική μείωση μονάδων αλλά και αξιωματικών, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Το γεγονός είναι ότι σήμερα ο Ελληνικός Στρατός, και πιο συγκεκριμένα οι περισσότερες από τις μονάδες του Στρατού Ξηράς, παραπαίουν. Μπορεί να μην το παραδέχονται και να κοροϊδεύουν ακόμα και με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν, αλλά παραπαίουν. Κοινό μυστικό όλων των παροικούντων στις Ενοπλες Δυνάμεις, ότι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των μονάδων οι ελλείψεις είναι μεγάλες έως και τραγικές, ενώ υπάρχουν και μονάδες που έχουν πληρότητα μέχρι και 45% από τα προβλεπόμενα στο οργανόγραμμα.

Οι αναβολές έχουν χτυπήσει κόκκινο, καθώς το 2004 κλήθηκαν για στράτευση 75.000 και κατατάχτηκαν μόλις 29.000 και το ποσοστό των αναβολών αυξάνει από χρόνο σε χρόνο, ενώ τα ίδια χάλια ακολουθούν και οι ανυπότακτοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2000 κλήθηκαν για κατάταξη 1.457 ανυπότακτοι και κατατάχτηκαν 940, ενώ το 2007 κλήθηκαν 13.729 και κατατάχτηκαν 766.

Με λίγα λόγια ο Στρατός συρρικνώνεται δραματικά, που σημαίνει ότι: 'Η πρέπει να αλλάξει, να εκσυγχρονιστεί επιτέλους, να καταργηθούν δεκάδες «μάχιμες μονάδες» που φυλάνε τα σύνορά μας από τους οχτρούς, όπως για παράδειγμα σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Θήβα, Αυλώνα, γωνία Μεσογείων και Κατεχάκη και άλλες πολλές, ή η ανεργία θα χτυπήσει σύντομα και την πόρτα των περισσότερων βολεμένων με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα στρατηγών.

Και πώς να μην τη χτυπήσει όταν ο Ελληνικός Στρατός υπολείπεται κατά μόνο πέντε ανωτάτων αξιωματικών, των αυτοαποκαλούμενων στρατηγών, από τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ είμαστε η πρώτη χώρα σε αριθμό εν ενεργεία στρατηγών... Οσο για τους αποστράτους, ων ουκ έστιν αριθμός.

Ενα άλλο στοιχείο που φαίνεται να έχει διαφύγει από τους ενδιαφερομένους, είναι ότι η στράτευση στα 18, σύμφωνα με τους περισσότερους αξιωματικούς, «μάλλον θα δημιουργήσει παρά θα λύσει προβλήματα, ενώ σίγουρα θα κατεβάσει το επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων». Αυτό διότι σήμερα πιο πολλοί είναι οι φαντάροι γιατροί που κάνουν ιατρική στις μονάδες παρά οι στρατιωτικοί γιατροί, οι στρατευμένοι πληροφορικάριοι είναι αυτοί που βγάζουν τη δουλειά στους κομπιούτερ, οι στρατευμένοι μηχανικοί αυτοί που σχεδιάζουν και άλλα πολλά. Αυτές οι ειδικότητες θα χαθούν με τη στράτευση στα 18 και δεν θα είναι δυνατό να αναπληρωθούν. *

Ανώνυμος είπε...

"Nα χαρω εγω πατριωτες.Τι καλα καλυπτετε τη δειλια και την αχρηστια σας, με τον πατριωτισμο περι επαγγελματικου στρατου!
Ωστε θα πανε να πολεμησουνε αυτοι για σενα ωρε παλληκαρα μου;Και να σκοτωθουνε, ενω εσυ θα πινεις τη φραπεδια σου στο καφενειο;"

Άνθρωπε μου, είναι ή δεν είναι ισχυρότερος ο πλήρως επαγγελματικός στρατός? Γιατί υπεκφεύγεις?

Εγώ που είμαι πατριώτης προτιμώ να κερδίσουμε τον πόλεμο και ας κάτσουν στα σπίτια τους όσοι δε μπορούν να προσφέρουν.

Εσύ προτιμάς να χάσουμε τον πόλεμο, να καταστραφεί η Ελλάδα, μόνο και μόνο για μην γλιτώσουν οι οι "δειλοί" και οι "άχρηστοι"?

Ε, αν προτιμάς το δεύτερο, πατριώτης δεν είσαι!

Theodore είπε...

Επειδη βλεπω, οτι τα πιστευεις καλοπιστα αυτα που λες, θα σου απντησω, καλοπιστα κι εγω.
Απλως, εγω δεν πιστευω, οτι ενας πληρωμενος, μισθοφορος δηλαδη, δημοσιος υπαλληλος, που θα γινει σαν και τους αλλους δημοσιους υπαλληλους, που ξερουμε ολοι μας ποσο και ποσοι δουλευουν, θα μπορεσουν να κανουν τη χοντρη δουλεια, που λεγεται πολεμος, καλυτερα απο καποιον που ξερει οτι πολεμαει για το σπιτι του και για τα παιδια του.
Επειδη ειμαι μεγαλος, δυστυχως, πια, κρινω απο τη δικη μου γνωση. Ολοι οι προηγουμενοι πολεμοι, και ιδιως ο πολεμος του 40, εγινε με τους εφεδρους.Οχι με τους μονιμους.
Γι αυτο και ο πολεμος του 40, αποκληθηκε και πολεμος των εφεδρων.
Αν εσυ νομιζεις οτι θα τα καταφερουν να κανουν τη δουλεια ανθρωποι, επειδη και μονο θα πληρωθουν και οι αλλοι, θα τους κοιτανε και θα τους κανουν κριτικη μετα, για το πως τα καταφεραν, ξερω γω, αυτο με ξεπερναει.
Αλλα, αλλο αυτο που λες εσυ, ετσι οπως το καταλαβαινω εγω και αλλο αυτο που λενε κατι αλλοι, που εχοντας παπαγαλισει καποιες ανοησιες περι πολεμου αφεντικων και αναρχιας, μας λενε οτι και καλα θα καθονται και θα βλεπουν, οταν θα μπαινουν μεσα οι διαφοροι "επισκεπτες", απο Βορρα, Δυση και Ανατολη.
Ελεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα άλλο είναι αυτό που λέω εγώ.

Επειδή πληρώνεται ο επαγγελματίας δε σημαίνει ότι δεν έχει φρόνημα. Έλληνας είναι κι αυτός, για το σπίτι και τα παιδιά του θα πολεμήσει.

Οι τακτικές και τα μέσα πολέμου έχουν αλλάξει ριζικά από την εποχή του 40. Τότε είχαμε μάχες χαρακωμάτων, τώρα έχουμε RMA και C4I. Γι' αυτό χρειαζόμαστε επαγγελματίες και όσο πιο επαγγελματικές γίνονται οι ΕΔ τόσο αυξάνεται η αποδοτικότητα τους.

Αν γίνει πόλεμος δεν θα κάτσουμε να κοιτάμε. Ο καθένας θα συνδράμει όπως μπορεί, επειδή όμως δε μπορούν οι μη - επαγγελματίες να συνδράμουν όπως οι έφεδροι το 40 δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται η θητεία.

FuSmOKer είπε...

για όποιον πρόκειται να πάει στρατό και όχι να πάρει Ι5 (δικαίωμα του αυτό εξάλλου) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ στα 18.

Καταλαβαίνω πως μερικοί εδώ μέσα χαλιόνται βέβαια γιατί έχεις λιγότερες άκρες για βύσμα σε αυτήν την ηλικία.
Αλλά δεν είναι όλοι γαμοσείρια..

Ανώνυμος είπε...

εκείνο το παλιό σύνθημα που έλεγε:

δωδεκάλεπτη θητεία στο στρατό

το θυμάστε;

μάλλον όχι, γι' αυτό αν θέλετε να το δείτε, ανέβασα σχετικό post στο
http://animats.wordpress.com/2008/05/01/dodekalepti/