Τετάρτη, Απριλίου 16, 2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ …ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ…

Και ενώ σημερα εσκασε σαν βομβα,
ένα νέο σκανδαλο στο χωρο της παιδειας,
οπου Ιδιωτικο ΤΕΕ στην Αρτα,
το οποιο ανοικει στις «Σχολες Ευρωπη»,
πωλουσε πλαστα πτυχια,με βαθμο Αριστα,
εναντι αδρας αμοιβης,σε οσους ενδιαφερονταν
να συμμμετεχουν σε διαγωνισμους του ΑΣΕΠ,
βαζοντας ετσι φωτια στο κατά τα αλλα
αξιοκρατικο συστημα προσλήψεων στο δημοσιο….

Η Ελληνικη Κυβερνηση από τη πλευρα της,
εχει ετοιμη τη νομοθετικη ρυθμιση
με την οποια θα αναγνωριζονται τα πτυχια
των κολεγιων και των Πανεπιστημιων,
τα οποια εχουν παρει Ελληνες σπουδαστες,
αλλα δεν μπορουσαν να αξιοποιησουν
επαγγελματικα τοσα χρονια…

Ετσι λοιπον,εάν καποιος γραφτει σε ένα Ι.ΙΕΚ,
το οποιο όμως συνεργαζεται με Πανεπιστημιο
του εξωτερικου,και εχει σκοπο να καθησει και στο Bachelor,
ασχετα εάν πηγαινει στη σχολη
-μπορει να πληρωνει κανονικα τα διδακτρα
και να μην εχει πατησει ΠΟΤΕ-
μπορει να παρει κανονικα ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,
με το οποιο μαλιστα θα εχει
τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα,
με καποιον ο οποιος εχει καθησει 5 ολοκληρα χρονια
στα εδρανα Δημοσιου Πανεπιστημιου….

Εάν λοιπον,εχουμε από τωρα
κρουσματα αγορας πλαστων-εικονικων πτυχιων,
από υποψηφιους διαγωνιζομενους του ΑΣΕΠ
και όχι μονο….φανταστητε τι θα γινει μετα….
οταν θα εχουν στηθει ολοκληρες επιχειρησεις
παραγωγης πτυχιων Πανεπιστημιων…


Πολλα Ι.ΙΕΚ και Κολεγια μαλιστα,
δινουν από τωρα
Πτυχια Πανεπιστημιων και Πιστοποιησεις,
σε σπουδαστες οι οποιοι δεν εχουν πατησει ποτε,
στους χωρους των εκπαιδευτηριων.
Ονοματα δεν λεμε (ακομη)...


ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2008

15 σχόλια:

Laplace είπε...

Ο Σημιτης με την καταργηση των παλαιων πανελληνιων κ αντικατασταση τους με 'εισαγωγικες της πλακας'(σε μια απελπισμενη του προσπαθεια να κρατησθει στην εξουσια) και με το να βαζει 100.000 απο 30.000 εισαχθεντες και ανοιγοντας ατει/αει σε καθε χωριο,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ηδη διαλυμενη ελληνικη παδεια..

τωρα ο καραμανλακος θα βαλει την ταφοπλακα..

Ανώνυμος είπε...

1.000 «ΠΤΥΧΙΑ» ΜΕ ΤO… ΑΖΗΜΙΩΤO!
Πρώην Πανεπιστημιακός των Ιωαννίνων «πουλούσε ελπίδες» για διορισμό στο Δημόσιο. Τι κατήγγειλε χθες η Oμοσπονδία Ιδιωτ. Εκπαιδευτικών Λειτουργών

Βιομηχανία ψευδών και άκυρων τίτλων σπουδών και κυκλώματα διαπλοκής, καταγγέλλονται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, αλλά αυτή την φορά με ονοματεπώνυμο. Οι πρώτες καταγγελίες είχαν διατυπωθεί προ ενός και πλέον έτους και ήδη πολλές υποθέσεις κατέληξαν στις δικαστικές αίθουσες και ορισμένα από τα εμπλεκόμενα ΤΕΕ υποχρεώθηκαν σε λουκέτο.
Μία από τις μεγαλύτερες «φάμπρικες» που λειτούργησαν στην Ελλάδα, χορηγώντας ψευδείς τίτλους και μάλιστα έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, έχει έδρα την Άρτα και σε ρόλο πρωταγωνιστή βρίσκεται Πανεπιστημιακός των Ιωαννίνων, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Το ΤΕΕ αποτελούσε στην ουσία μια καλά οργανωμένη οικογενειακή επιχείρηση, χορηγώντας μέσα σε μία τριετία περισσότερα από χίλια πτυχία και μάλιστα με άριστα, ώστε οι απόφοιτοι να εξασφαλίζουν θέσεις στο δημόσιο. Αυτό εξάλλου ήταν το κίνητρο για να προσελκύουν νέους, να αποσπούν μεγάλα ποσά για την χορήγηση του τίτλου, ακόμη και αν ποτέ δεν παρακολουθούσαν μαθήματα και στην συνέχεια θέση στην αγορά εργασίας.
Οι πρώτες καταγγελίες της Ομοσπονδίας είχαν οδηγήσει στην διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενώ πριν από τέσσερις μήνες η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ιωαννίνων κατά του μέχρι πρόσφατα καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Λάμπρου Σταύρου, ως ουσιαστικού ιδιοκτήτη του ΤΕΕ «Σχολές Ευρώπη» που έχουν έδρα στην Άρτα.
«Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Διατάξαμε ΕΔΕ, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Η αλήθεια είναι ότι απαιτήθηκε πολύς χρόνος, λόγω του βάθους της υπόθεσης και της πολυπλοκότητας που υπήρξε», δήλωσε στον «Π.Λ.» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νίκος Πετρόπουλος.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2007, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Λάμπρου Σταύρου, μέχρι πρόσφατα Καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υποψηφίου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό της Πρέβεζας κατά το παρελθόν.
Εναντίον του και κατά παντός υπευθύνου έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών εκπαιδευτικών και μαθητών, ο ίδιος ήταν ο ουσιαστικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής του ΤΕΕ «Σχολές Ευρώπη» της Άρτας. Τυπικά η ιδιοκτησία ανήκε αρχικά στο σύζυγο της αδελφής του και στην συνέχεια στην ίδια την αδελφή του. Η διαχείριση γίνονταν από τον γιο της και ανιψιό του πανεπιστημιακού και στην διεύθυνση βρίσκονταν η σύζυγός του.
«Ο ίδιος άνθρωπος επόπτευε μία καθόλα οικογενειακή επιχείρηση, μολονότι τα μέλη ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ως δημόσιοι λειτουργοί, δεν μπορούν να ασκούν παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά τους, παρά μόνο όσες δραστηριότητες αναφέρονται στο σχετικό νόμο και τους απαγορεύεται να απασχολούνται, να ιδρύουν, ή να συμμετέχουν σε ιδιωτικό φορέα παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Το συγκεκριμένο ΤΕΕ, από το 2003 μέχρι το 2006, χορήγησε σε αποφοίτους 1024 πτυχία. Έφτασε στο σημείο να διαφημίζει τα πτυχία του ως διαβατήριο για δουλειά στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, τα πραγματικά «επιτεύγματα» του εν λόγω ΤΕΕ δεν διαφημίστηκαν ποτέ. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
4 Τα διαφημιζόμενα πτυχία ήταν στην πλειονότητά τους, δεύτεροι τίτλοι με «άριστα» που οι κάτοχοί τους τα ελάμβαναν έναντι υψηλού τιμήματος, χωρίς να πατήσουν το πόδι τους στο ΤΕΕ. Μάλιστα σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις γονέων πληρώθηκαν περίπου 500 χιλιάδες για αμοιβές μελών των εξεταστικών επιτροπών.
4 Πολλοί από τους διδάσκοντες, που προσελήφθησαν με μόνο τυπικό προσόν το πτυχίο από το ίδιο το ΤΕΕ, παρουσιάζονταν ταυτόχρονα και ως σπουδαστές σε άλλο κύκλο ή ειδικότητα του ίδιου του ΤΕΕ προς απόκτηση και δεύτερου πτυχίου ή ειδικότητας.
4 Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να γεμίσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου, στην Ήπειρο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από αποφοίτους του ΤΕΕ, με την υψηλή μοριοδότηση του δεύτερου πτυχίου μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Τζουμέρκων, σε 25 αιτήσεις υποψηφίων μόνο μία προέρχεται από απόφοιτο δημόσιου ΤΕΕ με βαθμό 15, ενώ οι υπόλοιπες είναι από αποφοίτους ιδιωτικών ΤΕΕ με βαθμό 20, δηλαδή άριστα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, η επιτυχία της επιχείρησης οδήγησε και σε διεύρυνση του κύκλου εργασιών της. Με τα χρηματοδοτούμενα από την Κοινότητα προγράμματα εξειδίκευσης, ο πρώην Πανεπιστημιακός των Ιωαννίνων, απευθύνθηκε προς τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου, εκμεταλλευόμενος την επιθυμία τους να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους για να διεκδικήσουν θέσεις στελεχών στην εκπαίδευση.
Πολλοί από αυτούς επελέγησαν στις τελευταίες κρίσεις, αφού διέθεταν και την βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων. Από τις βεβαιώσεις αυτές, κάποιες έχουν διπλοεκδοθεί.
Με το διαδικαστικό τέχνασμα των κατατακτήριων εξετάσεων σε τριμελή επιτροπή των ΑΕΙ, οι πτυχιούχοι μπορούν να μετατραπούν σε πολυπτυχιούχους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση καθηγήτριας φιλολόγου που παράλληλα αρίστευσε στον πρώτο και δεύτερο κύκλο σπουδών του ΤΕΕ της Άρτας.
Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις βρέθηκε στο πανεπιστημιακό τμήμα όπου δίδασκε ο ίδιος πανεπιστημιακός.
Στο ίδιο διάστημα η φιλόλογος δίδασκε και στο ΤΕΕ. Το 2005 η εν λόγω καθηγήτρια με τα μόρια που της εξασφάλισε το πτυχίο από το ΤΕΕ, διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ, ενώ σήμερα, αφού έλαβε και το πτυχίο της νηπιαγωγού με άριστα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχει διοριστεί σε νηπιαγωγείο των Δωδεκανήσων.
Η ΟΙΕΛΕ με επιστολές της προς τους Υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης και Παιδείας ζητάει να ανασταλούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, για να διαφυλαχθεί το κύρος του θεσμού και να αποτραπεί ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σημασία φίλε laplace78 πόσοι μπαίνουν,μακάρι να μπαίναν 1.000.000 το χρόνο, αλλάζει η κοινωνία σαν δομή όταν ανεβαίνει το μορφωτικό επίπεδο ΟΛΩΝ των πολιτών. Θέλει ανάλυση αυτό και δεν έχω πολύ χρόνο. Σκέψου όμως, η Αγγλία ή η Ιταλία, που μπαίνουν όλοι χωρίς εξετάσεις, έχουν διαλυμένη παιδεία?? Ποια χώρα έχει δυνατότητες να γεμίσει π.χ. εταιρίες υψηλής τεχνολογίας ή εξιδεικευμένων υπηρεσιών, η χώρα που αποφοιτούν 10.000 ή 1.000.000 πολίτες ?? (τα νούμερα είναι ενδεικτικά)

Το πρόβλημα με τα ιδιωτικά είναι ο πλημμελής έλεγχος από το κράτος, το οποίο τα έχει υπαγόμενα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και όχι στο Παιδείας. Το κράτος δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, θα τα αναγνωρίσει και θα μπει ταφόπλακα στο αισχρό σύστημα των ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ φροντιστηρίων, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η "ΜΑΝΟΥΡΑ" και έμμεσα υποστηρίζει και ο ΠΡΕΖΑΤV..!!

Υ.Γ Δεν έχω καμμία σχέση με κανέναν εκπαιδευτικό οργανισμό δημόσιο ή εκπαιδευτικό.

Ανώνυμος είπε...

Στο κειμενο σου φιλε PREZA, λες...
μπορει να παρει κανονικα ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,
με το οποιο μαλιστα θα εχει
τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα,
με καποιον ο οποιος εχει καθησει 5 ολοκληρα χρονια
στα εδρανα Δημοσιου Πανεπιστημιου….
Πιθανοτατα εσυ σπουδασες στο εξωτερικο...
Η συνηθης ομως πρακτικη στο ελληνικο πανεπιστημιο ειναι η εξης...ανυπαρξια φοιτητων απο τα αμφιθεατρα, σκονακια σε σμικρυνση,απαντησεις θεματων μεσω SMS, θεματα που τα πασαρουν κομματικες παραταξεις, γλειψιμο στους καθηγητες για να παρουν κανενα πενταρακι.
Δεν αναφερομαι βεβαιως ουτε στα ΤΕΙ
ουτε στα ΤΕΕ της πουτσας...αναφερομαι σε κατ εφημισμο σοβαρες σχολες απο τις οποιες πρεπει να προετοιμαζονται επαγγελματιες οι οποιοι θα αναλαβουν καποια στιγμη υπευθυνες θεσεις . Ο γραφων πριν λιγα χρονια αποφοιτησε απο την ιατρικη σχολη Αθηνων και γνωριζει πολυ καλα την ξεφτιλα του ελληνικου παναπιστημιου ,οποτε ας μην κανουμε τις μωρες παρθενες....

Ανώνυμος είπε...

τυχερος εισαι πρεζα που βρηκες εναν εξυπνο τροπο να βγαζεις χαρτζιλικακι χωρις να τελειωσεις το σχολειο αλι σε μας........

Ανώνυμος είπε...

@ ανωνυμος 2:36 μμ,
ειπες ολα τα χαλια που κανουν καποιοι στα πανεπιστημια,το γενικευσες κιολας ευκολα, λεγοντας για σκονακια,γλειψιματα,απουσιες,sms,κτλ
οτι ειναι πολλοι που το κανουν αυτο δε το αμφισβητει κανεις.
Αλλα καθολικο δεν ειναι το φαινομενο, ευτυχως.
Υπαρχουν ακομη καποιοι που πασχιζουν και διαβαζουν για να γινουν σωστοι επιστημονες και μηχανικοι αυριο μεθαυριο. Το τι κανει ο καθενας ειναι επιλογη του.
Το αν θα παρει ενα πτυχιο χωρις αντικρυσμα παλι επιλογη του ειναι.
Αλλωστε οι περισσοτεροι που φωναζουν οτι δε βρισκουν δουλεια, ειναι απο αυτους που τελειωσαν κακης κακως τη σχολη τους, ή σπουδασαν μια μαλακια και μιση και εχουν απαιτηση για μια καλη δουλεια μετα, και μετα τους φταιει διπλα το συστημα!!!
Οσο για τη μαλακια οτι εβαλες ΤΕΕ και ΤΕΙ στην ιδια μοιρα τι να σου πω...
της πουτσας ε?
Συγκρινεις τη πουτσα με τη βουρτσα ρε μαλακιστηρι...
Και μη μου πεις οτι στα παν/μια ειναι ολα τα τζιμανια...αρχιδια...
Ολα παρτε το χαμπαρι ,ειναι στο ατομο...
θελει καποιος να προκοψει? ας βαλει το κωλο του κατω και θα τα καταφερει...Κι ας κανουν οτι κανουν μερικοι... Γιατι καποια στιγμη ερχεται το πληρωμα του χρονου για ολους και παιρνουν τα αρχιδια οι λουφατζηδες και μουφατζηδες.
Οποτε το να τα ισοπεδωνει ολα καποιος ειναι μεγιστη μαλακια...
Οσο για σενα που σαι και γιατρος, καλος κακος δε ξερω, μεχρι να ρθει η ωρα σου να παρεις ενα σοβαρο μισθο, ενα παιδακι που εγινε υδραυλικος και ειχε ορεξη θα χει βγαλει οσα θα βγαζεις εσυ, μαζι με τα φακελακια σου στα 50!
Τα παν.μια ειναι οι φοιτητες του.
Αν ειναι σουργελα και 8ελουν αποκατασταση αμεσα,και απο πισω μια μανα και πατερας τα χωνουν στα καμαρια τους μη περιμενετε προκοπη.
Χειροτερα θα γινονται παρα καλυτερα.
Ο γραφων ειναι αποφοιτος ΤΕΙ εδω και χρονια και ξερει πολυ καλα τι γινεται στην αγορα εργασιας, και σχολες ...

wert01gf είπε...

Παιδεία και εκπαίδευση του κώλου

Laplace είπε...

με τις παλιες πανελληνιες ενας απουσιολογος/σημαιοφορος περνουσε σε μια σχολη πχ τει ηλεκτρολογιας σερρων ή ιχθυοκαλλιεργειας ή ορυχειων κοζανης και ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ,τωρα με τα οσα εκανε ο σημιτης κ ο καραμανλης συνεχισε,βλεπεις καθε ΑΣΧΕΤΟ Κ ΚΑΦΡΟ ΑΓΓΡΑΜΑΤΟ να μπαινει πχ νομικη αθηνας με την πρωτη,χωρις διαβασμα και να λεει 'θα ξαναδωσω,δεν παω σε τοσο κατωτερες για μενα σχολες'.

αυτα τα εχω δει με τα ματια μου..


Φυσικα και να μπαινουν ολοι,οπως τωρα, αλλα για να γινει αυτο θα επρεπε να υπηρχαν κ καποια κριτιρια για τις σχολες,καποιες υποδομες κλπ..


οχι μονο μαγκια,κλανια που οπως συνηθως ειμαστε σε αυτη την μπανανια..

Dr D. Kountouris είπε...

ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Η ανακάλυψη μιας μαθήτριας χρήστριας αναβολικών στα πλαίσια σχολικού αθλητικού ανταγωνισμού έφερε στην επιφάνεια (δημοσιότητα) ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για το πρόβλημα του ντόπινγκ, το οποίο πλέον έφτασε να αγγίζει τα παιδιά στην τρυφερή ηλικία και να αλλοιώνει την ιδέα του αθλητισμού. Και φυσικά, πρέπει να εξηγήσουμε ότι ακριβώς σε αυτό το χώρο υφίσταται το ντόπινγκ γιατί δεν υπάρχει το αντι-ντόπινγκ. Ή και αν υπάρχει το τελευταίο, είναι απολύτως ανεπαρκές. Στην προσπάθεια, λοιπόν, του μαθητή να βρει την κοινωνική καταξίωση μέσω του αθλητισμού έχουμε την έξαρση του ντόπινγκ, της οποίας το πρώτο κρούσμα το αντιμετωπίσαμε επίσημα χθες. Παρακάτω θα περιοριστούμε σε μια αναφορά της γενικής εξέλιξης του φαινομένου ντόπινγκ - αντιντόπινγκ στο διεθνή χώρο.
Πριν 32 χρόνια ο Τσάρλι Φράνσης έλεγε στον Μπεν Τζόνσον (στον άνθρωπο που έσπασε το φράγμα των 10’’ στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς της Σεούλ), «Όλοι έξω κλέβουν. Αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να χρησιμοποιείς τα ίδια όπλα».
Μια 10ετία, περίπου, αργότερα παραδέχεται ανοιχτά ο Τζόνσον ότι ακολούθησε τις εντολές του προπονητή του. Τα ρεκόρ τα έκανε «ντοπαρισμένος».
Τελικά όμως δικάστηκε και καταδικάστηκε όχι γι’ αυτά που έπαιρνε αλλά γι’ αυτό που υποτίθεται ότι του βρήκαν στα ούρα, το αναβολικό στανοζολόλη.
Για να βελτιώσει το «αντοπάριστο» ρεκόρ του από 10,25 σε 9,78 δευτερόλεπτα, χρειάστηκε 10 χρόνια σκληρού αγώνα, σωματική κόπωση, ψυχολογική υποστήριξη, κορυφαίους προπονητές, ειδική ιατρική ομάδα και ασφαλώς ατελείωτα κιλά φάρμακα. Εάν διαιρέσει κανείς τα ποσά που ξοδεύτηκαν μαζί με τα κόστη της διαφήμισης δια του 47 δέκατα του δευτερολέπτου, θα διαπιστώσει ότι ½ δευτερόλεπτο στον αγώνα των μεταλλίων, κοστίζει περίπου όσο το πρόγραμμα της ετήσιας σχολικής ανάπτυξης μια χώρας του τρίτου κόσμου.
Η μακαρίτισσα Φλώρενς Κρίφιθ, ήταν πιο άτυχη από τον Μπεν Τζόνσον. Το 1987έτρεχε τα 100 μέτρα σε 10,96 δευτερόλεπτα, ένα χρόνο αργότερα πήγε το ρεκόρ σε 10,49 δευτερόλεπτα. Τα 47 δέκατα του δευτερολέπτου τα πλήρωσε με την ζωή της. Ακόμα και ο μεγάλος εκπρόσωπος, το αμερικάνικο αθλητικό πρότυπο, Κάρλ Λούης βρέθηκε ντοπαρισμένος. Η επίσημη δικαιολογία που έφερε η Αμερικάνικη Αθλητική Ομοσπονδία, προκειμένου να μην αμαυρωθεί το είδωλο, ήταν το επιχείρημα ότι στον Κάρλ Λούης ναι μεν βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες αλλά κάτω από το όριο του φυσιολογικού. Όπου φυσιολογικό είναι ότι καταλαβαίνουν αυτοί.
Οι μεγάλες Αγγλοσαξονικές Ομοσπονδίες είναι στην ουσία κατήγοροι, αστυνομία και δικαστές μαζί. Αυτές αποφασίζουν την άνοδο, την κάθοδο και την καρατόμηση του αθλητή.
Το κοινό με μια αυτιστική συμπεριφορά, δέχεται αυτή την ηθική του σύγχρονου αθλητικού «τσίρκου» . Οι μεγάλες Ομοσπονδίες σε πλήρη ομοφωνία με τους χορηγούς απαιτούν από του σύγχρονους αθλητές – μονομάχους, τα ρεκόρ χωρίς να θέλουν επίσημα να ξέρουν με ποιον παράνομο τρόπο κατακτούνται. Απλώς όταν αποφασίσουν ανασύρουν το παράπτωμα από το συρτάρι και τους τιμωρούν.
Τον τελευταίο καιρό που η επιβεβαίωση γίνεται πιο δύσκολη, «τα φυτώρια των αθλητών ρομπότ», παράγουν ακατάπαυστα νέα ρεκόρ. Τα ρεκόρ αυτά είναι αποτελέσματα ιατρικών ερευνών και χημικών αντιδράσεων. Καθιστούν μ’ αυτόν τον τρόπο όλα τα μεγάλα ονόματα αναλώσιμα π.χ Τόρι Έντουαρντς, Τιμ Μοντγκόμερι, Μάριο Τζόουνς, Κέλλη Γουάϊθ για να αναφέρουμε τους πλέον επώνυμους αμερικάνους.
Πλέον δεν συζητείται η ποιότητα του αθλητή αλλά η φαρμακοδυναμική που παίρνει. Αυτή η ουσία αξιολογείται όχι μόνο από την αποτελεσματικότητά της αλλά και το κατά πόσο εύκολα ανιχνεύεται από τα εργαστήρια των ιδρυμάτων αντιντόπινγκ που δημιουργούν οι ίδιες Αθλητικές Ομοσπονδίες σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες που κατασκευάζουν τις εν λόγο ουσίες.
Στο σημείο αυτό εισέρχεται η ιατρική επιστήμη μ’ έναν καταλυτικό ρόλο. Ο ρόλος αυτός φάνηκε με το τελευταίο παγκόσμιας έκτασης σκάνδαλο του συνθετικού στεροειδούς – THG. Στο εν λόγο σκάνδαλο κατασκευαστές και ελεγκτές ήταν σχεδόν ταυτόσημοι.
Ο ρόλος της ιατρικής φαίνεται ακόμη καλύτερα στην περίπτωση της ερυθροποητίνης (ΕΡΟ – Διεθνώς). Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ιατρικά κυρίως στην παραγωγή ρεκόρ και κατά δεύτερο λόγο στην νεφρική ανεπάρκεια. Είναι το Νο1 φάρμακο των σημερινών αθλητών. Είναι αδιανόητο οποιοδήποτε νέο ρεκόρ χωρίς το συνδυασμό ΕΡΟ + Αναβολικό + Αυξηντικών παραγόντων.
Η ΕΡΟ επηρεάζει πρόδρομα κύτταρα των ερυθροκυττάρων για αύξηση και μεγαλύτερη ενέργεια. Η συνδυασμένη δράση της κρατάει μέρες και κάτω από ιατρική παρακολούθηση και μήνες. Εάν ο αθλητής που την παίρνει μετά το ρεκόρ δεν τύχει κατάλληλης ιατρικής παρακολούθησης του πέφτει κάθετα ο σφυγμός και μπορεί να πεθάνει το ίδιο βράδυ από καρδιακή ανεπάρκεια. Η ιατρική φροντίδα για να μην συμβεί αυτό είναι απαραίτητη. Για τις ανάγκες των αθλητών, κυρίως των ποδηλατών, έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια βελτιωμένη μορφή η δημερής δηλαδή η διπλή ερυθροποϊτίνη, της οποίας η διάρκεια φτάνει μέχρι 150 μέρες δηλαδή όσο διαρκούν και οι πιο μακροχρόνιοι αγώνες με την προετοιμασία τους.
Από τα συνηθισμένα εργαστήρια, λόγο του μεγάλου της μορίου δεν μπορεί να ανιχνευτεί. Όπως και ο αναπτυξιακός παράγων HGH και THG - στεροειδές, μπορούνε να εντοπιστούν μόνο από τις κατασκευαστικές εταιρείες που το παράγουν.
Για την καλύτερη κατανόηση θα δώσουμε ένα απλό παράδειγμα : πρόκειται για μία τελευταία πολύ χρησιμοποιούμενη στο ντόπινγκ ουσία, τον Αγγειακό Αναπτυξιακό Παράγοντα (VEGF).
Ο VEGF χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα ορμονούχα φάρμακα και την κανναβιόλη, κάτω από συνεχείς χαρτογραφικούς ελέγχους του εγκεφάλου τον τελευταίο καιρό στην θεραπεία πολύ επικίνδυνων εγκεφαλικών όγκων των γλοιοβλαστωμάτων. Σε συνδυασμό μάλιστα με ένα επίσης χημειοθεραπευτικό φάρμακο (τεμολοτομίδη) φέρνει ακριβώς θεαματικά αποτελέσματα παρατείνοντας το χρόνο ζωής μετεγχειρητικά και για χρόνια. Ιδιαίτερα σε παιδιά και άτομα που εμφανίζονται γλοιοβλαστώματα σε περιοχές μη προσπελάσιμες χειρουργικά, οι συνδυασμοί αυτοί είναι δώρο Θεού.
Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει η ευρεία χρησιμοποίηση της σε όλη την γκάμα των ασθενών, γιατί το μεγάλο κόστος του θεραπευτικού αυτού συνδυασμού το κάνει απαγορευτικό. Πέραν τούτου είναι απαραίτητη για την χρήση του η εργαστηριακή υποστήριξη και ιατρική παρακολούθηση υψηλής ειδίκευσης. Τέτοιες δυνατότητες υφίστανται μόνο σε ελάχιστα ειδικά κλινικά ιδρύματα της Κεντρικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Πέρα απ’ αυτό η προσέγγιση των κέντρων παραγωγής του αναπτυξιακού αυτού παράγοντα είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί ο αριθμός του είναι μικρός και κάτω από αυστηρούς κρατικούς ελέγχους.
Σήμερα πλέον αυτά είναι απολύτως γνωστά ακόμη και στους ιδίους μαθητές χρήστες. Το θέμα είναι τόσο περίπλοκο που ο σχεδόν ανεπαρκής υφιστάμενος κρατικός μηχανισμός αδυνατεί πλήρως να το ελέγξει. Σε ότι δε αφορά τους μαθητές, το μόνο που περιμένουμε είναι περισσότερους ντοπαρισμένους, άρα περισσότερα θύματα.



Κοινωνικοί λόγοι σχολικού ντόπινγκ
1) Επικρατούσα κοινωνική άποψη περί μη αξιοκρατικής εξέλιξης καριέρας μαθητή. Άρα επιτρεπτό το ντόπινγκ προκειμένου να έχουμε εξέλιξη υπό τον όρο να μην γίνει αντιληπτό.
2) Γενική κοινωνική αποδοχή της ανεπάρκειας κρατικού και ιδιωτικού ελέγχου που μαζί με την άγνοια του κινδύνου (έλλειψη πληροφόρησης) καθιερώνει το γενικό κλίμα αναξιοκρατίας.
3) Θεοποίηση ειδώλων - προϊόντων χρόνιου ντόπινγκ (μεγάλοι αθλητές, ποδοσφαιριστές κλπ)
4) Σύνδρομο "δανικής" προσωπικότητας. Γονείς ,συγγενείς, αδελφοί, φίλοι κλπ βγάζουν την νεύρωση του κοινωνικού προφίλ μέσω του ντοπαρισμένου οικείου αθλητή.

spyros1000 είπε...

παντως γνωστος μου ειχε σκασει εναμιση εκ.δραχμες το 1999 σε αυτη την σχολη και σημερα ειναι δημοτικη αστυνομια στην αρτα....φυσικα το πτυχιο το πηρε με 20 μεσα σε 4 μηνες.......

FuSmOKer είπε...

Εγώ τα λέω όλα όλα εδώ και όποιος έχει υπομονή και δεν βαριέται διαβάζει και την άλλη όψη του νομίσματος.

http://fusmoker.blogspot.com/2007/11/16.html

Theodore είπε...

Ο λαικισμος του κωλου στον υπερθετικο απο αρκετους εδω μεσα.
Πρωτα πρωτα, για το ποιοι και ποσοι θα μπαινουν σις σχολες.
Καλα, εισαστε τοσο στοκοι, που δεν ξερετε, οτι ολοι οι ανθρωποι, ΔΕΝ ειναι ισοι και ιδιοι;
Πως ειναι δυνατον να γινουν μηχανικοι του ΕΜΠ, ολοι οσοι θελουν;
Εχετε υπ οψιν σας, τι δυσκολιες εχουν καποιες σχολες;
Εδω οι μαθητες, δεν ξερουν να λυσουν προβληματα πρακτικης αριθμητικης, που τα κανανε καποτε στο δημοτικο σχολειο, και θα γινουν μηχανικοι, η γιατροι να σας λυσουν τα προβληματα σας;
Να σας χτισουν σπιτια που θα σας πλακωσουν, η να σας κανουν καλα αμα εισαστε αρρωστοι;
Αμα αυτα τα στοιχειωδη δεν τα καταλαβαινετε, τοτε εισαστε αξιοι της μοιρας σας.
Αυτα ειναι θεμα αυτοπροστασιας.
Οσον αφορα στους πολιτικους, αυτοι κανουν το "καθηκον" τους. Να ξεφτιλιζουν τα παντα.
Ο Βερυβακης, ειναι ο πρωτος που ξεκινησε τη φαμπρικα της ξεφτιλας, με το να καταργησει τις εισαγωγικες εξετασεις, απο το Γυμνσιο στο Λυκειο.Οπως και τα προτυπα και πειραματικα,καθως και την καταργηση του 7ου ετους στο κολλεγιο.
Δεν ηθελαν ελιτ ελεγαν.Να δω πως θα κουμανταρουν ενα κρατος, χωρις ελιτ.
Αλλα ο αληστου μνημης γερο πορνος αρχηγος του, ηταν σουπερ μορφωμενος,αλλα αυτο δεν τον εμποδισε να απαγορευσει στα παιδια του κοσμου, που ΗΘΕΛΑΝ αλλα και ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να μαθουν γραμματα, να το κανουν.
Τωρα πια, τα γραμματα που μαθαιναμε στο 1ο προτυπο Πειραια εγω, η στο Βαρβακειο αλλοι, η στο 1ο Πλακας η σε αρκετα αλλα σχολεια της πατριδας μας, και ΔΩΡΕΑΝ, δεν μπορουν να τα μαθουν πια τα παιδια, αν δεν πληρωσουν αδρα.Και αν.

xazopouli είπε...

Άλλο ένα μεγάλο ζήτημα...

Η Ελλάδα του βολέματος
Η Ελλάδα των αραχτών και των μπλε παιδιών

Ευθύνες έχουν φυσικά οι πολιτικοί... όμως, τους πολιτικούς ψηφίζουν ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Και στους πολίτες, τον... λαό που λένε, αναλογούν οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ (επιτέλους).

Ο λαός, έχει προ πολλού ΧΑΣΕΙ κάθε είδους αξιοπρέπειας.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος, για τον οποίο γίνεται κάθε τόσο θύμα.

Καταρακώνει την χώρα η κυβέρνηση, ΣΤΑ ΥΨΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!

Προσπαθούν να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ τα οικονομικά συμφέροντα, να επιβάλλουν ηγεσίες, "χαζός ο... Γιωργάκης".

Να μη μιλήσουμε για... χρηματιστήριο δηλαδή (με τις σακκούλες τα παίζανε τα λεφτά τους τα... κορόιδα) όπου ο... λαός νόμισε πως... θα γίνει Κολωνάκι σε μια νύχτα).

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ... Το Κολωνάκι και η Μύκονος...

Λαός που έχει χάσει την αίσθηση του ΔΙΚΑΙΟΥ, της ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, της ΑΞΙΑΣ, της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, είναι λαός που οδηγήται στον μαρασμό και την μιζέρια.

Αυτός ο λαός ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ... μονάχα να γλύφει, να κλέβει, να χρησιμοποιεί κάθε μέσο ώστε να ... πιάσει την θεσούλα, κι ας μην του αξίζει.

Αυτός ο λαός, ΨΗΦΙΖΕΙ αυτούς που μας κυβερνούν...

xazopouli είπε...

ΟΧΙ ΦΙΛΕ "@ ανωνυμος 2:36 μμ". Δεν είναι "επιλογή" αυτού που κλέβει. ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ και πρέπει ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

ΕΥΘΥΝΗ που απο καιρό ο έλληνας την έχει κάνει κόσκινο.

Και τελικά, ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ως σύνολο.

Theodore είπε...

Και τωρα τι κανουμε ωρε παιδια; Τα κατεβαζουμε να μας γαμησουν απαντες;
Η βλεπετε καμμια εναλλακτικη λυση;
Αντε γιατι θα παθουμε ολοι καταθλιψη.